A harmadik harmadban veszítettünk

Az EBYSL B- csoportjában jelenleg ötödik debreceni juniorok szerdán délután a tabella 6. helyezettjével, a Hokiklub-DVTK vegyes csapatával mérkőztek meg Budapesten.

Az osztrák pontvadászatban ugyan jelentős a pontkülönbség a két együttes között, a képet azonban némiképp árnyalja, hogy a hazai bajnokságban a mieink az A- csoport 4. helyét foglalják el, míg a B- csoportot a DVTK vezeti, a KMH (Hokiklub) ugyanitt a negyedik.

Az 1. harmad kiegyenlített játékot hozott, Ivanov korai góljára a 18. percben Soós válaszolt, a periódus 1-1-es döntetlennel végződött. A 2. játékrészben jobban hokiztak a mieink, 33.03-nál Kozma értékesített egy emberfórt, majd bő öt perccel később újra Ivanov volt eredményes, így a harmad kétgólos debreceni vezetéssel zárult. A 3. harmadban többet támadott a hazai csapat. Verba már a korongbedobás után szépített, majd 50.38-nál Pós egyenlített, 2 perccel később pedig Somogyi találatával már a vegyes csapat vezetett. Az 53. percben Yakimchuk még egalizálta az állást, de az 55. percben Soós emberfórban újabb gólt szerzett, amire már nem tudtunk válaszolni. Jan Bylesjö kockáztatott, 58.17-nél lehívta Ambrus Leventét a kapuból. A húzás sajnos nem hozott eredményt; az 58. percben Pós üres kapus találattal állította be a végeredményt.

A találkozón az 55. percig egálban voltunk, de a 3. harmadban bekapott 5 gól az ellenfél javára döntötte el a mérkőzés sorsát.
Jan Bylesjö és Stefan Falk értékelését olvasva úgy tűnik, nem voltak teljesen elégedettek a mieink teljesítményével.

„Ezen a meccsen nem dolgoztunk eleget. Nem számít, mennyire képzett a csapatod, mindez semmit sem jelent, ha nem dolgozol keményebben, mint az ellenfeled. Voltak olyan momentumok a játékban, amelyekkel elégedettek lehetünk, amikor rátaláltunk a saját játékunkra. Remélhetőleg magunkkal tudjuk vinni ezeket az elemeket és építkezhetünk rájuk a holnapi találkozón, Znojmo-ban.”

Hokiklub Budapest/DVTK Select - Debreceni HK 6-4 (1-1, 0-2, 5-1)
Gólszerzők:
Pós(2), Soós(2), Verba és Somogyi, illetve Ivanov(29, Kozma és Filep

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok