A győzelem egy percig sem forgott veszélyben

A papírforma szerint viszonylag könnyebb ellenfél várt U 20-as csapatunkra október 11-én. A Jegesmedvék a jelenlegi szezonban nem indultak el az EBYSL-ben, a magyar bajnokságban lejátszott 3 mérkőzésükön pedig a szerdai találkozóig nem gyűjtöttek pontot.

A mieink ezzel szemben 12 szerzett ponttal a tabella 2. helyén tanyáztak. A legutóbbi, ljubljanai találkozónk ugyan vereséggel zárult, de még így is bőven a mieinknek állt a zászló.

A hazai alakulat rendesen belealudt a meccs kezdetébe, 01.26-nál már vezetett a miskolci csapat, a kapu előtt egyedül árválkodó Kiss Bendegúz talált be. 01.54-nél Varga Tamás avatta fel a debreceni büntetőpadot, Kuleshov-ot azonban az emberhátrány sem zavarta; 02.27-nél rárajtolt egy előredobott korongra, elhúzta a vendégkapus előtt és a hálóba helyezte. 04.21-nél Kozma teremtett lövőhelyzetet, Nagy Zalán tűzte rá a pakkot, a kipattanót végül Rácz Kristóf zúzta be. A vezetés ellenére sem hokiztunk jól, a játékunkra a könnyelmű védekezés és rögtönzéseken alapuló, ötletszerű csatárjáték volt a jellemző. Enyhe fölényt harcoltunk ki, mindkét oldalon több nagy helyzet, szóló maradt ki.

A 2. játékrész elején továbbra sem volt eléggé szervezett a játékunk, látványos cselek után több támadásunk is a rossz passzokon akadt el. 34.21-nél Kuleshov szerzett korongot a védekező harmadunkban, egyedül lépett ki, majd eltette köténybe a pakkot. Tíz másodperccel később Agárdi Adrián megsérült, Horváth Csongor váltotta a miskolciak kapujában. A fáradó vendégjátékosokkal szemben egyre nagyobb fölénybe kerültek a mieink. 36.29-nél a debreceni oldalon Nagy Zalán, a vendégek részéről Lázár ült le a büntetőpadra. A 4 a 4 elleni játék még inkább feltárta a két csapat között jelentkező fizikai és technikai különbséget. 36.49-nél Kuleshov-tól indult a hazai akció, Szokolov élesen keresztbe lőtt passzát Darabos kapásból a hálóba vágta, a Jegesmedvék hálóőre nem ért át az ellenkező oldalra. A 2. harmadra kezdték összekapni magukat a mieink, ami az eredményben és a játék képében is megmutatkozott.

A 3. harmad elején ismét az öltözőben maradt a debreceni legénység, 40.53-nál Ivácson Roland kozmetikázott egy kicsit az eredményen. A játékvezetők gondoskodtak arról, hogy maradjanak még izgalmak; a 42. percben Filepet és Kuleshov-ot is kiállították. Jól mutatja a hazai játékosok magabiztosságát, hogy kettős hátrányban sem tettek le a gólszerzésről; 43.06-nál Salló korcsolyázta le a Jegesmedvék védelmét, majd belőtte a saját kipattanóját! A kettős emberhátrányban elért találat után már csak egy csapat volt a jégen, a hazai gárda félgőzzel játszva is tovább növelte az előnyét. 45.23-nál Nagy Zalán lövését Szigeti pattintotta a vendégek hálójába, két perccel később Rácz Kristóf korongját Filep vágta be és még nem volt vége a gólszüretnek: 54.28-nál Kozma hajszálpontos keresztpasszát Rácz Kristóf váltotta gólra.

Ezzel 8-2 lett a vége, nem véletlen, hogy Szilágyi Levente edző mosolyogva értékelt: „Az 1. harmadban gyengén kezdtük a mérkőzést, sok hibával játszottunk a vezetés ellenére is. A 2. játékrészben szervezettebben hokiztunk, nyomást helyeztünk az ellenfélre, szép gólokkal zártuk ezt a periódust. A 3. harmadban tovább fokoztuk a nyomást, amelyben az ellenfél elfáradt és a fölényünk gólokban is megmutatkozott. Gönczi Lajos jól védett, a csatáraink kiváló teljesítményt nyújtottak, a védekezés terén viszont van mit javítani.”

Debreceni HK-DVTK Jegesmedvék 8-2 (2-1, 2-0, 4-1)
Gólszerzők:
Kuleshov (2), Rácz Kr. (2), Darabos, Salló, Szigeti és Filep, illetve Kiss és Ivácson R.

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok