A DEAC befejezte játékosainak bemutatását

Július 20-án a DEAC honlapján bejelentették, hogy a sokszoros válogatott kapuvédő, HETÉNYI ZOLTÁN a következő ERSTE Ligás szezonban az egyetemi csapat hálóőre lesz.

A hétszeres magyar bajnok érkezésével David Musial edző játékoskerete huszonegy főre gyarapodott. A listán 2 kapus, 7 hátvéd és 12 csatár neve található. Az együttes stábjától származó információk szerint az egyetlen fennmaradó légiós helyet a vezetőedző később kívánja betölteni.

Ha az egyetemisták keretének fő jellemzőit keressük, akkor az alacsony átlagéletkor az, ami talán a leginkább szembeötlő. Ez konkrétan azt jelenti, hogy a keret csaknem fele részben 22 éves aluli sportolókból áll, a zömük 1997-98-as születésű, a „korelnök” itt Vincze Péter Tamás, a maga 22 évével. A 10 játékos közül hatan mostanáig a DHK játékosai voltak, tavaly még valamennyien a junior korosztályba tartoztak, vagy egy szezon után térnek vissza, mint Molnár Dávid és Vincze Péter.


VINCZE PÉTER TAMÁS

A következő életkori csoportot a zömében 23-28 éves, tapasztalt játékosok alkotják. Ide sorolható valamennyi, Kuleshov kivételével 4 külföldi légiós és a hazai derékhad, Németh Attila, Hetényi Péter, Hári Norbert, Silló Arnold, de közülük a „legkorosabb”, Kovács Bronson is mindössze 28 éves. Némi túlzással két játékos tekinthető csak idősebbnek, de a 31 éves Berta Ákos és a 30 éves Hetényi Zoltán is a legszebb hokis korban vannak. Az 2017-18-as kényszerszünet után összesen 8 játékos tér vissza Debrecenbe; Hetényi Péter, Kovács Bronson, Berta Ákos, Németh Attila, Hári Norbert, Molnár Dávid és Vincze Péter, valamint a régebben elszármazott Erdei Zoltán, ami a városunkban folyó sportszakmai munka elismerését jelenti.


HÁRI NORBERT

A Debreceni HK 6 juniorból kinövő játékossal gyarapította a DEAC keretét, és ez még nem végleges; David Musial  ígérete szerint további junior sportolók teljesítményét is figyelemmel kíséri. Dunaújvárosból 3 magyar, valamint 2 cseh légiós érkezett, a MAC-tól és Fehérvárról 2-2, Miskolcról, a Fradiból és a KMH-tól pedig 1-1 sportoló. A két légiós hátvéd, Vourijarvi és Behal Finnországból igazol hozzánk, míg Hetényi Zoli a Knoxville Ice Bears együttesétől érkezik.


NICO VUORIJARVI

A statisztikai adatokból megállapítható, hogy az egyetemista csapat nem lesz homogén, ami nem is várható el egy újonc, nulláról építkező együttestől. Ezt a képet árnyalja, hogy számos játékos szerepelt már együtt, jó részük korábban Debrecenben, az elmúlt idényben pedig Dunaújvárosban is. Köztük több olyan sportoló is akad, akik képesek betölteni a vezér szerepét, irányítani sorukban a támadó és a védekező munkát. A legnagyobb feladat természetesen David Musial vezetőedzőre és stábjára vár, az ő dolguk az, hogy fazont adjanak a csapat játékának.


DAVID MUSIAL

A cseh szakember tisztában van a nehézségekkel, az elmúlt időszakban többször is lenyilatkozta, hogy a fokozatos építkezést tartja a leginkább célravezetőnek. A türelem fontos erény lehet a szurkolók részéről is, ami még véletlenül sem jelenti azt, hogy a hazai újonc gárda nem érhet el komoly sikereket, mivel a fiatalos lendület azért komoly fegyver lehet. Csodák nyilván vannak, lesznek is, de mégiscsak az volna a legjobb, hogyha a nagyérdemű reális várakozásokkal tekintene a szezon kezdete elé. A tényleges felkészülés csak most kezdődik, aztán még meg kell várni az augusztusi edzőmérkőzések eredményeit is, hogy valamivel okosabbak lehessünk.

 


Tájékoztatásképpen! A DEAC felnőtt jégkorongcsapata sem szervezetileg, sem a jogutódlás tekintetében nem azonos a korábbi Debreceni Hoki Klubbal. Egy önálló szervezetnek, hazánk legnagyobb egyetemi sportklubjának, a DEAC-nak új, most induló szakosztálya. A debreceni utánpótlás korosztályok viszont továbbra is az anyaegyesület Debreceni Hoki Klub égisze alatt tevékenykednek.

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok