100%-os szlovén hétvége!

A DEBMIS Select csapatai mind a junior, mind az ifi korosztályban szlovén együttesek ellen léptek pályára a hétvégén. A juniorok a HK Olimpija Ljubljana-t fogadták a Debreceni Jégcsarnokban, míg az ifik Mariborba látogattak.

Mindkét korosztálynak bőven volt törlesztenivalója, az U 20-ban eddig egy győzelem, három vereség volt a mérlegünk, míg az U 18-as gárdánk októberben éppen Debrecenben szenvedett 2-1 arányú vereséget úgy, hogy szinte szétlőttük a maribori kaput (42-23), ám csak egy gólt sikerült szereznünk.


EREDMÉNYEK

U 20 (EBYSL)
DEBMIS Select-HK Olimpija Ljubljana 10-7 (3-2, 3-1, 4-4)


A szlovén csapat mindössze 11 mezőnyjátékossal érkezett meg a mérkőzésre, a nézőtéren azt találgatták, meddig bírhatja a vendégek két sora a hazai csapat nyomását. Aztán, ahogyan az lenni szokott, a valóság felülírta a várakozásokat. A meccs eleje kiegyenlített játékot hozott, a mieink többször próbálkoztak, de veszélyesen kontráztak a szlovénok. A 4. percben két ljubljanai akció is jelezte, hogy jó lesz vigyázni, de nem tettük: két szlovén csatár maradt szabadon a kapunk előtt, vezetést szereztek a vendégek. A gól után felpörgött, hevesen támadott a DMS, de 10.33-nál újra a vendégek örülhettek; jól kevertek a harmadunkban, majd növelték az előnyüket. 12.03-nál Popkov-Szokolov akció végén Salló lövése becsorgott, szépítettünk. 16.03-nál emberelőnybe kerültünk, amit gyorsan ki is használtunk; Darabos nagy bombája vágódott a ljubljanai hálóba. 18.17-nél átvettük a vezetést. Popkov Denis vitte fel a pakkot, visszatette a kapu mögül, az érkező Kuleshov pedig felhúzta a felső sarokba.

A 2. harmadban tovább támadott a DMS. 24.44-nél kimaradt egy 2-1 elleni szituáció, Kuleshov azonban rátűzte a oldalra pattanó korongot és betalált. Alig több, mint egy perc múltán Jancsó lőtte át a vendégkapu előtt tömörülők falát, két perccel később Darabos nagy lövése akadt be, már 6-2-re vezettünk. 29.17-nél védelmi megingás után szépíttek a vendégek. 35.04-nél Szokolov kapott 2 percet játékkésleltetés miatt, a 37. percben azonban mi kerültünk – előbb szimpla, majd másfél perccel később dupla – emberelőnybe. A 2. harmadban azonban az eredmény már nem változott.

DMS szempontból jól kezdődött a 3. játékrész. 40.42-nél a nagy elánnal hokizó Kuleshov indult meg óriási lendülettel, végigvitte és a felső sarokba vágta a pakkot. Ezzel a találattal Kuleshov mesterhármast ért el! A gól után a DMS edzői lehozták a kapunkból Nagy Pétert, Dorogi Kristóf állt be a helyére. 44.45-nél ismét emberfórban játszhattunk, Albert Tibor középtávoli lövésével öt gólosra növeltük a különbséget. Csak találgatni lehet, mi történt pontosan ezután, de valószínű, hogy a játékosaink úgy gondolták; a mérkőzés eldőlt. A koncentráció lanyhult, a csapat leengedett, a szlovénok pedig azonnal megérezték, hogy lehet még keresnivalójuk. Alig három perccel Albert gólja után már betaláltak, majd zsinórban még három gólt szereztek. Ekkor 8-7 és 54.52 állt az eredményjelző táblán, György István és Glavonjic Nikola pedig időt kértek, hogy rendet tegyenek a fejekben, Nagy Péter is visszatért a DMS kapujába. A rendteremtés sikeresnek bizonyult; 55.19-nél szép támadás végén Ivácson varrta fel Smaraglai átadását, majd 57.42-nél Karda Milán is feliratkozott a góllövő közé.

Vízilabda eredményt produkálva, biztosan nyert a DMS, még akkor is, ha a végeredmény ezt nem feltétlenül támasztja alá. Tíz gólt szerzett és a mérkőzés legnagyobb részében jól hokizott a közös csapat. Mind az első, mind a harmadik harmadban adódott viszont egy-egy rossz periódus, amikor összesen 6 gólt kaptunk és csak magunkat okolhattuk a dekoncentrált, széteső játékunk miatt. A 3. harmad négy vendéggólját nem lehet Dorogi Kristóf nyakába varrni, a szellős védekezés többször is kiszolgáltatott helyzetbe hozta a cserekapust. A mérkőzés fontos tanulsága, hogy minden találkozón minimum 60 percig kell folyamatosan koncentrálni.

 U 18 (EBJL)
HDK Maribor-DEBMIS Select 2-4 (0-2, 1-2, 1-0)


A DMS mindössze 12 mezőnyjátékossal lépett a jégre Mariborban. Ennek ellenére hét perccel a meccs kezdete után már két góllal vezettünk, előbb Kharishin talált be, majd Kabai Máté értékesítette Rácz Kristóf átadását. A 2. harmadot a DMS újabb gólja vezette be, 20.24-nél Kiss Tamás passzából újra Kharishin volt eredményes, négy perccel később pedig Rácz Kristóf emberhátrányban, egyéni akció végén talált a szlovénok hálójába. A hazai csapat 24.00-nál kapust cserélt. Ám a mérkőzés ezen még nem fordult meg, bár 34.43-nál szépítettek, majd a 3. harmad legelején emberfórban még egyszer betaláltak, kihasználva Ráduly Norbert kiállítását. A DMS okos játékkal, jó védekezéssel tartotta az eredményt, pedig a szlovénok edzője 58.40-nél a kapusát is lehívta a jégről.

Máthé Csaba edző a mérkőzésről elmondta, hogy elégedett csapatának produkciójával, különös tekintettel a hiányzó játékosok nagy számára. Külön is kiemelte a gólerős első sor teljesítményét, a hatékony védőmunkát és dicsérte a csapat megfontolt, okos játékát.

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok