Vezetünk a B-csoportban

Kölyök csapatunk kedden délben előrehozott mérkőzésen lépett pályára a Szegedi Vízmű együttesével szemben.

A mieink voltak a találkozó toronymagas esélyesei, ahogyan ezt a tabellán elfoglalt helyük is jelezte; a debreceni legénység az élcsoportban tanyázott, míg a vendégek a mezőny utolsó harmadában kaptak helyet.

A hazai csapat 04.28-nál szerezte meg a vezetést Szalontai találatával, majd Szűcs Martin is beköszönt a szegedieknek. A 12. percben Kovács Soma egyéni akcióból növelte az előnyünket, a 19. percben pedig Czecze volt eredményes. A vendégcsapat mindössze három lövéssel kísérletezett, nagy fölényben hokiztak a mieink. A 2. játékrészben is eléggé egyoldalú volt a mérkőzés. A 2. percben az ellenfél ugyan Dobó révén talált egy gólt, de a debreceniek néggyel válaszoltak; Szalontai újabb gólt szerzett, Szűcs Martin még kettőt és Rózsa is feliratkozott a góllövők közé. A 3. harmadban sem változott a játék képe, Rózsa és Szűcs ebben a periódusban is betaláltak, de Máthé Miklós volt leginkább elemében, aki három góllal büszkélkedhet.

Az 56-13-as kapura lövési statisztika jól szemlélteti a debreceni csapat fölényét, a vendégek nem jutottak komoly szerephez ezen a mérkőzésen. A mieink nagyarányú győzelmükkel átvették a vezetést a csoportban, jobb gólkülönbséggel előzik meg a KMH SE Warriors együttesét.

György István vezetőedző a dicséret mellett a problémákat is sorra vette.

„Nem volt egy látványos találkozó, hiába a sok gól, a megszokott fordulatszámtól jócskán elmaradtunk. Természetesen nem lehet minden mérkőzésen csúcsteljesítményt nyújtani, főleg nem 12-13 évesen, így egyáltalán nem bosszankodom miatta. Voltak szép jeleneteink is szép számmal, de igazából ennél jóval több kell a folytatásra. Iskolaszünet van, érződik is, hogy a srácok fásultak, fáradtak, ami természetes, hiszen mindenütt nagy terhelésnek vannak kitéve. Így ez a hét a szellemi frissesség helyreállításáról fog szólni.”

Debreceni HK – Goodwill Pharma Szegedi Vízmű 13-1 (4-0, 4-1, 5-0)
Gólszerzők:
Szűcs(4), Máthé(3), Szalontai(2), Rózsa(2),Kovács S. és Czecze, illetve Dobó

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok