Vereséggel indítottuk a szezont

U 18-as együttesünk szombaton a Vasas SC elleni hazai mérkőzéssel nyitotta meg a 2020-21-es szezont, a kvalifikációs meccs eredményét számításba veszik az osztrák bajnokságban is.

A találkozó végig kiegyenlített játékost hozott, az ellenfél azonban hatékonyabban használta ki a helyzeteit.

Az első perceket jobban kezdte a Vasas, Petruska Olivérnek kétszer is nagyot kellett tornáznia. A harmad 2. percében ügyes kontrát vezettek a mieink, de a piros-kékek kapuvédője is jól avatkozott közbe. A 6. percben Bartók és Sándor Bence akciózott, gólt azonban nem sikerült elérniük. Jó tempóban, ám eléggé pontatlanul hokiztak a mieink. 07.13-nál eladtuk a korongot a védekező harmadunkban, a pakk az üresen érkező Hladony elé került, aki megszerezte a vendégeknek a vezetést. A 10. percben a Vasas ketrece előtt támadt kavarodás, gól azonban ezúttal sem született. A gólcsendet a 15. percben sikerült megtörni, 14.07-nél Bartis István egyéni akció végén kiegyenlített, majd röviddel később Diószegi bombáját hárította a vendégkapus. A döntetlen állás nem tartott ki a játékrész végéig, 17.16-nál újabb védelmi hiba nyomán Borsos közvetlen közelről ismét előnyhöz juttatta a vendégcsapatot.

A 2. harmad legelején Kókai Mátét állították ki, amit úgy látszott, sikerül kivédekezni. Az örömünk azonban nem tartott sokáig, még nem rendeződött a mieink védekezése, amikor 23.29-nél Halász betalált, háromra növelve a vendéggólok számát. Alig több, mint egy perccel később Szeferinkin ellen fújtak a játékvezetők, ezt a hátrányt azonban sikerült kivédekezni. Mind a két együttes idegesen, sok hibával játszott. A 29. percben a vendégektől Kiss Vince ült ki, párban Kovács Kristóffal, majd bő tíz másodperccel utóbb Bartók és Erdődy külön mérkőzése fejeződött be a büntetőpadon. Diószegi és Sándor Bence szép akcióval jelentkezett, a paprikás hangulatnak azonban még korántsem volt vége. 31.07-nél Tóth tűzött össze Kovács Balázzsal, mind a ketten 5+20 perces büntetéssel mehettek zuhanyozni. Négy perccel a harmad vége előtt Ördög Roland jó lövéssel jelentkezett, a Vasas kapusa azonban átért a túlsó sarokból. A 37. percben ismét átjárható volt a mieink védekezése, Hladony közelről megint betalált.

A 3. harmad elején oda-vissza hullámzott a játék, kemény küzdelem folyt a jégen. A mieink sokat támadtak, jól tömörült azonban a piros-kékek védelme. 47.28-nál egy gyors kontrából Halász szerzett újabb gólt, már három találattal vezettek a vendégek. Két perccel utóbb a Vasasból Balasits került a büntetőpadra, az emberfórt végig támadták a mieink, gólt azonban most sem sikerült elérni. Az indulatok sem csillapodtak, az 52. percben egy bunyó után négyen üldögéltek a büntetőpadon, a vendégektől Halász és Kiss, a debreceni oldalon Diószegi és Bartók. Gyorsan és keményen hokiztak a mieink, a pontosság viszont sokszor hiányzott az akcióinkból. 58.19-nél végre egy hajszálpontosan végigjátszott támadást láthattunk a mieinktől; Bartók indította az akciót, Sándor Bence korongja megtalálta a Vasas kapuja tanyázó Diószegit, aki biztos kézzel verte be a pakkot.

Nagy iramú, kemény mérkőzést vívott egymással a két vetélytárs. A játék képe és a statisztika egyaránt kiegyenlített találkozóra utal. A vendégcsapat hatékonyabban használta ki a lehetőségeit, a mieinknek ugyanez nem igazán sikerült. A gyorsaság és a keménység terén felvettük az ellenfelünkkel a harcot, a fő gond az volt, hogy az első sort kivéve nehezen tudtuk megszerezni és birtokolni a korongot, az előre játékunkból (megint az első és talán a második sor kivételével) gyakran hiányzott az átgondolt építkezés, hátul pedig többször is komoly hibákat követtük el. Ilyenkor szoktak „idény elejei” formáról beszélni, az mindenképpen tény, hogy a társaságnak további összecsiszolódásra van szüksége.

Máthé Csaba vezetőedző az alábbiak szerint látta a mérkőzést.

„A mérkőzésen az ellenfél kezdett jobban, de ahogy telt az idő, úgy vettük fel fokozatosan a tempót és a találkozó további részén oda vissza folyt a küzdelem a pályán. Jó iramú meccs volt, de olyan hibákat követtünk el, amit ezen a szinten nem lehet, mert azonnal megbosszulja magát. Mindez be is bebizonyosodott, az öt kapott gólból négyszer adtuk oda az ellenfélnek saját harmadunkban a korongot. Ezen dolgozni fogunk, kiküszöböljük a hibákat! A támadó játékunk sem volt az igazi, sokkal határozottabban kell támadni az ellenfél kapuját, mint ahogy ezen a meccsen tettük. Kicsit hiányoztak a jó egyéni teljesítmények is, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy a találkozókat a magunk javára fordítsuk. Nem elég jól játszani, időnként muszáj nagyon jó teljesítményeket is előhúzni a tarsolyból, hogy az ilyen, fej fej mellett haladó mérkőzéseket megnyerjük. Sajnálom, mert három értékes pontot veszítettünk, de dolgozunk tovább. Szerdán újabb megmérettetés elé nézünk, készen kell állnunk lelkileg és testileg is!”

U 18 46/ Kvalifikáció A1.
Debreceni HK – Vasas SC 2 – 5 (1-2, 0-2, 1-1)
Gólszerzők:
Bartis és Diószegi, illetve Hladony(2), Halász(2) és Borsos

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok