Védelmi hibák, meddő támadó játék

Junior csapatunk igencsak nehéz ellenfelet kapott az új idény első fordulójában; szeptember 13-án a DVTK Jegesmedvék együttese látogatott Debrecenbe.

Az előszezonban két alkalommal is megmérkőzött egymással a két vetélytárs és mindkét felkészülési meccset a miskolciak nyerték. Az említett találkozókon a mieink erősen tartalékos összeállításban léptek a jégre, így a hazai drukkerek abban bizakodtak, hogy a bajnoki mérkőzésre kiegyenlítődnek az erőviszonyok. A mieink nevezési listája azonban ezúttal sem volt teljes, a sérülésből lábadozó Borbát Márkra még nem számíthatott György József vezetőedző.

Jó iramú, küzdős, palánkdöngetéssel tarkított játékkal indult a mérkőzés, a vendégek voltak valamivel veszélyesebbek. A 11. percben a miskolci oldalon túl sok játékos volt a jégen, emberelőnybe kerültünk. Néhány másodperccel utóbb egy korongeladás után szólót vihettek a Jegesmedvék, Ambrus Levi azonban a helyén volt. Nem sokkal később formás támadást vezettek a mieink, jól hárított azonban a vendégkapus. 14.03-nál Nagy Zalán került a büntetőpadra. Alig több, mint 10 másodperccel később Demkó lopakodott be a debreceni kapu előterébe és kihasználta a létszámfölényt. Egyenlő létszám mellett is támadásban maradtak a miskolciak; 18.37-nél kétszer is célba vették a debreceni kaput, ezeket még fogta Ambrus, Farkas lövésénél azonban már tehetetlen volt.

A 2. játékrészt is a vendégek kezdték jobban; felálltak a mieink harmadában, 23.15-nél Fazakas tüzelt kékről, a korong beakadt, tovább nőtt a miskolciak előnye. A 29. percben Pecsét, öt perccel utóbb Ráduly kapott 2 perces kisbüntetést, a mieink azonban nem tudták gólra váltani a mezőnyfölényt, nem jutottunk igazán jó lövőhelyzethez. 38.06-nál kontrázott az ellenfél, Demkó keresztpasszát Lövei belőtte, tovább nőtt a vendégelőny. Az utolsó percben Mattyasovszky és Sándor Bence különbözött össze, a büntetések áthúzódtak a 3. harmadra.

A záró harmad 2. percében Diószegit állították ki, de ezt az emberhátrányt sikerült kivédekezni. A debreceni srácok megpróbáltak feljebb kapcsolni, a 4. percben ügyesen kontráztak, de a lövésük a gólvonalról kifelé csúszott… A harmad közepe táján egyre paprikásabbá vált a mérkőzés, az 50. perceben Bartókot ki is állították, az emberelőnyt Lövei gyorsan kihasználta. A jégen továbbra is feszült volt a hangulat, a gólnál Galajda és Nagy Zalán ugrott egymásnak, mindketten a büntetőpadra kerültek. Az etap 12. percében szépen kontrázott a hazai csapat, gól azonban nem született, éppúgy, mint Bartók kitörése után. 54.36-nál az ellenféltől Tóth ült ki, de ezt az előnyt sem tudtuk értékesíteni. 58.01-nél újabb dulakodásra került sor, a büntetéseket Fazakas és Sándor Bence gyűjtötte be. Az ellenfél került emberelőnybe, ezt Tóth rövidesen gólra is váltotta. A pályán tovább folytatódott az adok-kapok, 59.24-nél Sándor László és Pecsét sem bírtak az idegeikkel, éppúgy, mint a lefújás pillanatában Diószegi Bence.

Ezen a találkozón küzdésből jól vizsgáztak a debreceni fiatalok, ez azonban kevés volt a jól képzett, erős ellenféllel szemben. Pontatlanul, igen sok hibával játszottak a mieink, főként a védekezésben, komoly gondjaink adódtak az emberhátrányos játékkal és a támadásaink sem voltak eléggé veszélyesek. Gól, gólok nélkül pedig nem lehet jó eredményt elérni.

György József vezetőedző reálisan és önkritikusan értékelte a mérkőzést.

„Jól kezdtük a mérkőzést, oda-vissza hullámzott a játék. Támadásban látszott, hogy nem tudunk eléggé közel kerülni a kapujukhoz, és amikor a 3. sorunk szembekerült a miskolciak első, vagy a második sorával, különösen akkor érződött a különbség. A 15. perc elején egy emberelőnyös góllal meg is szerezték a vezetést a Jegesmedvék, majd egy perccel a harmad vége előtt a harmadik kipattanóra sem tudott odaérni a védelmünk, így 0-2-vel ért véget az első játékrész. A 2. harmadban voltunk a legaktívabbak, megvoltak a lövéseink, de ezek nem voltak eléggé veszélyesek a kapura. A periódus elején egy távoli lövésnél rosszul jöttünk ki a blokkra, így a korong utat talált a hálónkba. Majd a harmad vége előtt egy perccel kijátszották a védelmünket és szép góllal szerezték meg a negyedik találatukat. A 3. játékrész sokszor nem a hokiról szólt, eldurvult a meccs, a pályára nem illő szócsaták zajlottak, szabálytalanságok történtek, ezekből rendre mi jöttünk ki rosszabbul, mert két emberhátrányos gólt is kaptunk. A kapunkban Ambrus Levente 49 lövést kapott, nagyon jól teljesített, a gólok nagy részénél tehetetlen volt, mivel a védelem nem tudott segíteni neki.

Küzdés szempontjából nem volt gond, végig keményen játszottunk, de az egyéni hibáinkat könyörtelenül kihasználta a rutinos ellenfél; három gólt kaptunk emberhátrányból. Nekünk is megvoltak a helyzeteink, de ahogyan már említettem, a befejezéseink nem voltak elég pontosak és életerősek. Nagyon bosszantó, hogy sok felelőtlen korongvesztés történt a saját harmadunkban, a védekező zónában az alapvető helyezkedési hibákat követtünk el, ezzel magunkra húztuk az ellenfelet és engedtük, hogy nyomást gyakoroljon ránk. Természetesen megpróbáljuk a hiányosságokat kijavítani! A srácok férfias küzdelmet folytattak, nagyon jól beleálltak a testjátékba, de nem vagyok híve a szabálytalan ütközéseknek és a felelőtlen, öntörvényű megnyilvánulásoknak, amelyekkel a saját csapatunkat büntetjük.”

Debreceni HK – DVTK Jegesmedvék 0-6 (0-2, 0-2, 0-2)
Gólszerzők:
Lövei(2), Demkó, Farkas, Fazakas és Tóth

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok