Várakozást felülmúló eredmények a lánycsapattól

Kétnapos kőszegi tornán szerepelt az elmúlt hétvégén a DHK női csapata. A Kőszegi Jégvirágok által szervezett eseményen a házigazdákon kívül a mieink, valamint az Angels NJSE, a KMH SE, az FTC-Telekom és az FC Hatvan Girls együttesei vettek részt.

A szombati, első játéknapon az egymással versengő csapatok 3 x 3-as tornán mérték össze az erejüket. A játékidő 2 x 20 perc volt, futóórával. A szervezők két csoportba osztották a benevezett együtteseket, a csoportmeccseket követően helyosztókra került sor.

A Debreceni HK csapatának eredményei:


1. csoportmeccs: DHK – Angels NJSE  5-4 bü
A DHK-s lányok keményen beleálltak a találkozóba, 4-1-es vezetésre tettek szert, de aztán feljebb kapcsoltak a dunaújvárosiak és szünetig egalizáltak. A második játékrészben kiegyenlített játék folyt a jégen, több gól nem esett, így jöhettek a rávezetések, amelyben a mieink bizonyultak jobbnak.

2. csoportmeccs: KMH SE – DHK 12-0 
A mérkőzés folyamán a mieink nem találták a jóval erősebb, tapasztaltabb fővárosi együttes játékának ellenszerét. A fölényük nyomasztó volt az első etapban, ami csökkent ugyan a találkozó vége felé, de így sem volt kérdéses a végeredmény.

Helyosztó: DHK – FC Hatvan Girls 4-1
A helyosztó elején keményen odatették magukat a debreceni lányok, akik 3-0-ra megnyerték az első félidőt. A 2. játékrész java részét az ellenfél kapus nélkül, 4 a 3 ellen hokizta végig, a mieink azonban nagyszerűen védekeztek, tartották a vezetésüket és végül nem kis meglepetésre a 3. helyen végeztek! A helyosztó végén hálóőrünk, Révész Zsuzsa torna legjobb kapusának díját kapta.


Az esemény vasárnap a 4 a 4 elleni mérkőzésekkel folytatódott, szintén két csoportban, 2 x 16 perces időtartamban, futóórával.

A Debreceni HK csapatának eredményei:

1. csoportmeccs: Jégvirágok – DHK 2-1
Ezen a mérkőzésen közel sem játszottunk olyan elánnal, mint az előző napon. Alacsony volt a lányok energiaszintje, így nem tudtuk igazán megnehezíteni a hazaiak dolgát.

2. csoportmeccs: DHK – FC Hatvan Girls 0-8 
Ahogyan az várható volt, a találkozót biztosan húzták be az előző napi vereséget feledtetni kívánó hatvaniak.

Helyosztó: DHK – Angels NJSE 3-2 (2 x 20 perc, futóórával)
Az érthetően fáradt debreceni csapat sikeresen mozgósította a tartalékait és jó játékkal az 5. helyen fejezte be az eseményt.

A tornán a mieink részéről az alábbi játékosok vettek részt:
Révész Zsuzsa, Madura Petra, Lányi Anna, Fodor Kincső, Juhász-Berencsi Luca, Kelemen Anna, Agárdi Villő, Bereczki Dóra, Márta Anna, Tőkés Teodóra, Kiss Tamara és Csapó Hedvig.

A kapuban Révész Zsuzsa végig kiválóan védett, a mezőnyjátékosok közül az első napon Juhász-Berencsi Luca, a másodikon Bereczki Dóra nyújtotta a legjobb teljesítményt. Az utóbb említett játékosaink helyet kaptak a torna All Stars csapatában is.

Prakab Szilárd vezetőedző összességében így értékelte a történteket.

„Ez a torna színvonalas lezárása volt a 2020-21-es idénynek. Előtte azt kértem a lányoktól, hogy adják ki magukból a maximumot és ez meg is történt. Meg vagyok elégedve a teljesítményükkel; jól hokiztunk, jó volt a hangulat, az első napi 3. helyezés megszerzése szép munka volt, ehhez az ellenfelek is gratuláltak.”

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok