Újabb sokgólos meccset vívtunk

U 14 B csapatunk csütörtök délután újabb helyosztó mérkőzést játszott, ellenfelük a Sportország SC együttese volt.

A mieinknek nagy szüksége volt a pontokra, mivel kaposváriak megnyerték a szerdai meccsüket és utolértek minket a csoport tabellájának élén. A vendégcsapat 12+1 játékossal érkezett Debrecenbe, míg a mieink három komplett sorral léptek a jégre.

Az első harmad kezdete jól alakult a srácok számára, Rozsos Áron már a 2. percben betalált Szecsődi Ádám átadásából. 03.15-nél Szecsődit állították ki, majd alighogy letelt a kisbüntetése, Doros Lukácsot is kivitték. Rozsos Áron azonban nem zavartatta magát, a 7. percben kettőre növelte a hazai gólok számát. A 9. percben Gólya góljával szépítettek a vendégek, a harmad felétől aztán már egyik csapat sem tudott betalálni, kiegyenlített játékot láthattunk, jórészt a mezőnyben.

A 2. játékrész 3. percében elcseréltük magunkat a mieink, a sportországiak pedig kihasználták az emberfórt, 23.14-nél Bodor egyenlített. 26.33-nál Rozsos Áron került a büntetőpadra, de az emberhátrányban jól védekeztünk. a 29. percben Mogyorósi Marcell ismét vezetéshez juttatta a debrecenieket, de röviddel később újra egyenlített az ellenfél, ezúttal Varga volt eredményes. 32.48-nál Tóth Levente egyéni akciójával másodszor is átvettük a vezetést, majd újabb gólcsend következett, ami a harmad végéig tartott.

A 3. harmadot Gólya újabb találta vezette be, 48.02-nél Doros Lukács emberelőnyből szerzett gólt, majd alig egy perccel utóbb Nábrádi is beköszönt a vendégcsapatnak. 55.22-nél megint emberfórba kerültünk és Tassi Patriknak mindössze hat másodperc kellett a hetedik debreceni gól megszerzéséhez. Ezzel a mérkőzés lényegében eldőlt, bár az 59. percben Varga még kozmetikázott az eredményen.

A debreceni srácoknak nem volt könnyű dolga a szívósan küzdő vendégcsapattal, akik három alkalommal is kiegyenlítettek, de a 3. harmadban már nem bírták a tempót. A többet támadó és a speciális játékhelyzetekben jól teljesítő hazaiak megérdemelten nyerték a találkozót. Köllő István legénységének karnyújtásnyi távolsága került a csoportgyőzelem, ehhez azonban a jövő kedden nyerniük kell az ESMTK együttesével szemben.

A Sportország SC ellen vívott találkozót Köllő István edző értékelte.

„Majdnem négy sorral játszottunk, akadt is némi gondom a játékidők elosztásával. A meccs előtt azt gondoltuk, hogy biztosan nyerünk, de a jó kezdés után szívósan ragadt ránk az éllenfél. A csapatunk küzdött, hajtott, számos gólhelyzetet alakítottunk ki, de a gólszerzés nem ment úgy, ahogyan szerettük volna. Ha jobban koncentrálunk és figyelmesebben hokizunk, hamarabb is eldönthettük volna a találkozót, így azonban a 3. harmadban még szükség volt egy nagy hajrára. A lényeg azonban az, hogy játszottunk egy jó mérkőzést.”

Debreceni HK B – Sportország SC 7-5 (2-1, 2-2, 3-2)
Gólszerzők:
Rozsos (2), Mogyorósi, Tóth L., Doros, Nábrádi és Tassi, illetve Gólya (2), Varga (2) és Bodor
 

 

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok