Újabb helyosztó mecset nyertünk

A DVTK Jegesmedvék ellen idegenben megnyert helyosztó mérkőzés után, U 14-es csapatunk szombaton a MAC Budapest A2-es együttesét fogadta.

Az ellenfél az I-csoportban teljesítette a középszakaszt, ennek alapján hasonló képességű csapatok találkozására lehetett számítani.

Az 1. harmad jobbára a mieink fölényének jegyében telt el, a debreceniek többet támadtak, de két emberelőnyből sem tudtunk betalálni. A harmad egyetlen gólját a 8. percben Szongoth szerezte, ezzel a vendégek el is vitték az első periódust.

A 2. játékrész elején az ellenfél került fölénybe és a 26. percben Löschnig, illetve Kárándi találataival 3 góllal el is léptek a mieinktől. A 27. percben emberfórba kerültünk, ezt Kovács Balázs használta ki, majd Lékó Marcell szerzett gólt. 35.34-nél Kovács Balázs duplázni tudott, ezzel kiegyenlítettek a mieink. Hat másodperccel a harmad vége előtt betalált az újbudai alakulat, így a 2. etap is vendégvezetéssel zárult.

A 3. harmadban egyre nagyobb fölénybe kerültek a mieink, ami a játékrész második felében gólokban is megmutatkozott. Kovács Balázs újabb találatára még válaszolt a fővárosi legénység, utána azonban már csak a mieink lőtték a gólokat; Vincze Dávid kétszer, Kovács Balázs pedig egyszer volt eredményes.

A mieink kicsit nehezen lendültek bele a játékba, a 27. perctől kezdve azonban egyre hatékonyabban hokiztak, a találkozó végéig hét találatot szereztek, ami bőven elegendő volt a meccs megnyeréséhez.

A mérkőzésen látottakat György István, a mieink szakvezetője értékelte.

„Nem tudtunk annyira kiegyensúlyozottan és felszabadultan játszani, mint egy héttel korábban, viszont a küzdőszellemmel egyáltalán nem volt probléma. Mondtam is a játékosoknak, hogy nem minden mérkőzésen megy olajozottan a játék, ilyenkor kell a kemény munka, ami átlendíthet. Mindezek ellenére azért sikerült jó néhány szép gólt szerezni, a játékosok kreativitása meg-megcsillant különböző helyzetekben, aminek nagyon örültem. Számomra mindig jó érzés, ha azt látom, hogy a játékosaim előhúznak valami váratlant és nem egysíkú a játék, amivel nem csak az ellenfelet lepik meg, hanem engem is.”

Debreceni HK – MAC Budapest A2 7-5 (0-1, 3-3, 4-1)
Gólszerzők:
Kovács B. (4), Vincze (2) és Lékó, illetve Szongoth, Löschnig, Kárándi, Fockter és Barabás
 

 

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok