Ügyesen játszottunk, de nem elég eredményesen

Január 12-én a Dunaújvárosi Acélbikák junior csapata látogatott Debrecenbe. Mind a két alakulat nyerte az előző mérkőzését, a mieink vasárnap, míg az újvárosiak hétfőn győzték le idegenben az FTC-Telekom együttesét.

A közepesnél valamivel nagyobb iramban kezdődött el a találkozó. A mieink már az első percben célba vették a rövid felsőt, az ellenakcióból a vendégek próbálkoztak, de a kapusok nem jöttek zavarba. A 2. percben 2 az 1-re kontráztak a debreceniek, a lövésük a vason landolt, egy passz még belefért volna az akcióba. A vendégek nem védekeztek túl szorosan, a hazai csatárok jól kombináltak és több veszélyes támadást vezettek. A 4. perc elején Somogyi szabálytalansága nyomán emberfórba kerültünk, amit eléggé ötlettelenül játszottunk meg. Röviddel később korongot veszítettünk a semleges zónában, üresben vitt szólót az újvárosi csapat, Ambrus Levente javította a csapattárs hibáját. A harmad második felében főként a mezőnyben folyt a játék. A mieink kulturáltan hokiztak, de a passzjátékba többször is hiba csúszott, a lövéseink száma és minősége sem volt az igazi.

A 2. játékrészt Jakabfy Csongor kiállítása vezette be, de az előnnyel nem tudtunk mit kezdeni. 23.01-nél Diószegi került a büntetőpadra. A hátrányban is offenzíven hokiztunk, volt két jó megugrásunk is, de ezek kimaradtak, majd a vendégkapus hárított egy ügyes kombináció végén. 29.53-nél korongot vesztettünk a védekező zónánkban, a kitörő Stefánek pedig megszerezte a vezetést a vendégeknek. Kevesebb, mint egy perccel később kiegyenlítettünk, Bartók lőtte ki a felső sarkot. Röviddel utóbb Kovács Roland lövését a kapuvas hárította. A 33. percben a kapunk előterében pattogott a korong; a védőink nem takarítottak, Ambrus egymás után háromszor hárított, Pinczés lövését azonban már nem tudta védeni. Szerencsére gyorsan jött a válaszcsapás is, egy szóló végén Benedek Gergő lövése csorgott be a vendégkapus lábai között. A 36. percben ismét Jakabfy Csongort szórták ki, az előnygólunk azonban ezúttal sem akart megszületni.

A 3. harmad nagyobb részét a sorozatos kiállítások határozták meg, a 49. percben Bartók, majd az 52. minutumban Stefánek ült ki, de az eredmény nem változott. Az 53. percben dupla fórba kerültünk, ám a befejezések továbbra sem sikerültek. Az 55. percben fordult a kocka, előbb Kókai, majd röviddel később Ellerbrock került a büntetőpadra, így az ellenfél játszhatott kettős emberelőnyben. 56.31-nél kihasználták a lehetőséget, Stefánek talált be közvetlen közelről, majd rövidesen újabb veszélyes újvárosi helyzet következett, Ambrus azonban bravúrral védett. 57.25-nél a DAB időt kért, néhány másodperccel később azonban emberhátrányba kerültek, György József is kikérte az idejét. 59.19-nél Ambrus Levente elhagyta a kapuját. 12 másodperccel a meccs vége előtt a mieink lövése gólba tartott, de közben elmozdult az újvárosiak ketrece. Gebeit kiállították, 6 a 4 ellen rohamoztak a mieink, de hiába volt az nagy erőfeszítés, a vendégek kihúzták a hátralévő néhány másodpercet.

Ezen a mérkőzésen a debreceni legénység szemre is tetszetősen hokizott, kombinatív játékukkal többször zavarba hozták, védekezésre kényszerítették az ellenfelet.  Hiába volt azonban számunkra kedvező a játék képe, a védelmi megingások és sok kihagyott helyzet következtében mégis az ellenfél vitte el a három pontot Debrecenből. Az újvárosiak ezzel két pontra közelítették meg a mieinket, akiknek javítani kellene a bizonyítványon. Erre már szombaton lehetőségük nyílik a KMH SE ellen, idegenben.

A mérkőzésen történteket György József vezetőedző értékelte.

„Az 1. harmadban jól kezdtünk, könnyedén át tudtuk játszani a DAB védelmét. Nagyon sok helyzetet alakítottunk ki, létszámfölényes kontrákból látványos megoldásokkal sikerült nyomás alá helyezni az ellenfelet, de a befejezések nem voltak eléggé pontosak. A nyitó harmadban volt egy előnyünk is, amelyet nem tudtunk érvényesíteni. A 2. harmadban is sikerült ráerőltetni akaratukat az ellenfélre, de egy védőharmadban eladott korongból mégis az újvárosiak kerültek előnybe. Szerencsére hamar válaszoltunk, Bartók egy korongszerzést követően nagyon szépen lőtte ki a botos felsőt. Két percen belül megint kaptunk egy gólt; a negyedik kipattanót értékesítették, Ambrus tehetetlen volt. Erre is gyorsan jött a válaszunk, Benedek Gergő szerezte meg az első gólját a DHK színeiben; a váratlanul kapura tett korong becsorgott a remekül védő dunaújvárosi kapus lábai között. A 3. játékrészben volt a legingadozóbb a játékunk, a 49. perctől hol előnyben, hol pedig hátrányban játszottunk. Ebből a Dunaújváros jött ki jobban, amit mi kihagytunk kettős előnyben, azt ők góllal fejezték be az 57. percben. Erre már nem tudtunk válaszolni, pedig az utolsó másodpercekben háromszor is volt esélyünk az egyenlítésre. A kapunkat Ambrus Levente védte, a statisztika szerint 29 lövést kapott, nagyon jól teljesített, a góloknál tehetetlen volt.

Szakmai szemmel nézve nagyon jó mérkőzést játszottunk, talán a legkombinatívabb hokit mutattuk be ezen a mérkőzésen. Jó volt látni, hogy 4-5 passzos kombinációkkal sikerült helyzeteket kialakítani. Az ellenfél érdekes stílusban játszott, ami végig kontrákra és a kiállóra volt kihegyezve.  Ezeket a megoldásokat többször is eladták, nehezen tudtuk lereagálni, bár érdekes módon ilyen szituációkból nem tudtak gólt szerezni. Ellenben a mieink előtt sok helyzet adódott, de képtelenek voltunk ezekből gólokat szerezni. A kihagyott helyzetek és a kimaradt kettős előny megbosszulta magát, így akármennyire is elégedett vagyok a látottakkal, pont nélkül maradtunk.”

Debreceni HK – Dunaújvárosi Acélbikák 2-3 (0-0, 2-2, 0-1)
Gólszerzők:
Bartók és Benedek G., illetve Stefánek(2) és Pinczés

 

 

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok