(U 20) Kétszer a Fehérvár ellen, pont nélkül…

Junior csapatunk négy napon belül kétszer is szembekerült a fehérváriakkal, először az osztrák, majd a hazai U 20-as bajnokság keretében.

A DEBMIS Select  az EBYSL B csoportjának 5. helyét foglalja el, a Fehérvár ugyanitt a második, de sajnos, komoly ponthátrányban vagyunk. A magyar bajnokságban jobb a helyzet, bár a Vasas már megnyerte az alapszakaszt, ott a második helyért hajtanak a mieink.

EREDMÉNYEK

DEBMIS Select-Fehérvár AV 19 2-5 (1-2, 0-2, 1-1)

A 1. harmadot a fehérváriak kezdték aktívabban, Nagy Péter vezetésével azonban jól zárt a hazai védelem. 11.23-nál szép kontratámadást vezettek a mieink, Albert passzát Márton Koppány lőtte a vendégek hálójába. Sajnos nem örülhettünk sokáig, 16.26-nál védelmi megingás után Császár értékesített egy kipattanót. 17.10-nél Kuleshovot állították ki, de az emberhátrányt kivédekezte a DMS. Két másodpercet játszottunk egyenlő létszámban és Bernáth máris kiszállt játékkésleltetés miatt. A vendégcsapat kihasználta az emberfórt és négy másodperccel a harmad vége előtt Péter Andor góljával megfordították az eredményt.

A 2. játékrészben még inkább fölénybe kerültek a volánosok. 27.11-nél Mihály Ákos gáncsolása után mi kerültünk emberelőnybe, de nem tudtuk gólra váltani. 32.41-nél fordult a kocka; Rácz Kristófot küldték le 2+10 percre hátulról lökésért. Az eredmény ezúttal sem módosult, 34.40-kor viszont újra előnybe kerültek a mieink. 36.29-nél Péter Andor lopott el egy korongot és hátrányban értékesítette a szólót, két perccel utóbb pedig Vértes Náthán találatával már 3 góllal mentek a fehérváriak.

A 3. harmadot kicsit agresszívebb hokival indítottuk. A játékrész első felében nagyrészt a mezőnyben folyt az ide-oda hullámzó játék. 51.34-nél váratlanul gólt szereztek a vendégek, Varga maradt üresen a DMS kapuja előtt. 52.36-nál Szennyes Csanád lépett ki a volános védők közül és egyéni akció végén szép góllal kozmetikázta az eredményt. 55.41-nél Rajz Áron csúnyán leterítette Borbát Norbertet, a debreceni bekk csak nagy nehézségek árán tudta a saját lábán elhagyni a jeget. Teljesen fölösleges, értelmetlen szabálytalanság volt ez, amiért a vétkes csak 5+20 percet kapott.

A DMS enerváltan, kedvetlenül hokizott, a támadásaikból hiányzott az átütőerő és a helyzetkihasználás is akadozott. A játék képe alapján a végeredmény sajnos reális.

 A párharc a következő hét szerdán, a magyar bajnokságban folytatódott. A mieink mindössze 13 mezőnyjátékossal érkeztek a mérkőzésre, az igazsághoz tartozik azonban az is, hogy a vendéglátók sem a legjobb összeállításban léptek a jégre.

ifj. Ocskay Gábor JA-Debreceni HK 5-3 (2-0, 1-1, 2-2)


Az 1. harmadban eléggé gyenge, sok hibával tarkított játékot produkáltak a debreceniek. A fehérváriak Prácser, valamint Császár találataival elhúztak és a megszerzett 2 gólos előny meg a gyenge játék alapvetően befolyásolták a mérkőzés további alakulását.

A 2. harmadban már jobban ment a hoki, a 29. percben Kuleshov góljával szépítettünk, sajnos Rajz még abban a harmadban visszaállította a 2 gólos különbséget.

A 3. játékrészt Gyurgyev találata vezette be védelmi hiba után. A mieink harcoltak a szépítésért és az 51. percben Györfi, hat perccel később pedig Márton Koppány góljaival sikerült is felzárkózni. Az 57. percben Darabost állították ki, alig fél perccel később balszerencsénkre Kuleshov is kiszállt; előre vágott korongja a palánk felett hagyta el a jeget. A kettős előny kihasználta a Fehérvár, Madácsi állította be a végeredményt.

György István edző véleménye szerint főként az 1. harmad gyenge játéka okozta a vereséget. A 3. harmadban egyenlíthettünk volna, ehelyett két buta hibából gólokat kaptunk. A csapat mentálisan nem volt végig rendben, de az is nagy szerepet játszott, hogy mindössze négy hátvéddel játszottunk és gyakran kellett két sorozni. Ugyanakkor nagyra értékelte a játékosok küzdőszellemét és elismeréssel szólt a meccsbe befektetett munkájukról.

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok