U 14-es játékosaink Csehországban

Tudják-e Önök, hol található Jindrichuv Hradec?! Pár napja még úgy válaszoltunk volna; megnéztük a neten, ez egy 21 ezer lelket számláló kisváros Dél-Csehországban.

Azóta világháló nélkül is tudjuk a helyes választ; itt vendégszerepelt U 14-es csapatunk augusztus 21-23-án, egy „AAA” minősítésű nemzetközi tornán. Hogy a három „A” mit is jelent a gyakorlatban, ahhoz elegendő rápillantani a résztvevők listájára, melyet a mieink mellett az LSSS Liepaja (LAT), a HC Strelci Jindrichuv Hradec (CZE), a KAC Klagenfurt (AUT), a Kölner Haie (GER), a HC Kometa Brno (CZE), a HC Dinamo Minsk (BLR), és a CSKA Moskva (RUS) csapatai alkották. A debreceni fiatalok 2 kapussal és 16 mezőnyjátékossal érkeztek meg a tornára. György József edzőnek joggal lehettek kétségei azon a téren, milyen játékerőt képviselnek majd játékosai, de úgy vélte, csapata megérett egy komoly próbára.

A résztvevő csapatok egy „oda-vissza” körben mérkőztek meg az alapszakasz során, a mieink első ellenfele a HC Kometa Brno együttese volt. A meccsen a csehek a mieinknél jóval aktívabban hokiztak, ennek ellenére sokáig fej-fej mellett haladt a két együttes, köszönhetően a jó védekezésnek és Antek Tamás kiváló kapusteljesítményének. Hét perccel a mérkőzés lefújása előtt még 3-3 volt az állás, ekkor azonban kaptunk egy gólt. A debreceniek mindent megtettek az egyenlítésért, mégis a hazaiak szereztek két találatot, a kissé megilletődött csapatunk ellen. DHK-HC Kometa Brno 3-6. Gólszerzők: Mihalik András (2) és Bartók András.

Az első nap második mérkőzése a Kölner Haie együttese ellen játszottunk, akik a legképzettebbnek látszottak az orosz és a fehérorosz csapatok mellett. Végig aktívabb volt az ellenfél, kontrollálták az összecsapást, a mi fiaink viszont kapkodtak, nem voltak még ráhangolódva a torna színvonalára. A kapuban Petruska Olivér mindent megtett a szorosabb eredményért, a helyzeteink azonban rendre kimaradtak. DHK-Kölner Haie 0-4.

A nap harmadik összecsapásán az LLLS Liepaja csapatával kerültünk szembe. A srácok remekül játszottak, uralták a mezőnyt, ezt támasztja alá a 34-16-os lövési statisztika is. A lettek rendkívül durván hokiztak, több fejre irányuló támadást hajtottak végre, de csak egy végleges kiállítást szabtak ki a játékvezetők. Legalább 3 üres kapus és 8-10 ajtó-ablak helyzetet hagytunk ki, az ellenfél pedig büntetett; az utolsó percben gólt szereztek és ezzel eldöntötték a mérkőzést. DHK-LSSS Liepaja 5-6. Gólszerzők: Mihalik A. (2), Mihalik G., Széles és Kókai.

A torna második napján először a KAC Klagenfurt együttesével mérkőztünk: ez volt az a találkozó, amelyen nekünk minden bejött. Végig magabiztosan játszottunk, szebbnél szebb megoldásokból szereztük a góljainkat. Hálóőrünk, Petruska Olivér parádésan védett, büntetőlövést is hárított. DHK-KAC Klagenfurt 6-1. Gólszerzők: Mihalik G. (3), Mihalik A., Bartók és Antal.

A második meccset a házigazdák csapatával vívtuk. Kiegyenlített mérkőzésen 1-0, majd 2-1 arányban is vezettünk. Másfél perccel a vége előtt időt kértek a cseh edzők, majd a korongbedobás után Bartókot azonnal kiültették a büntetőpadra. A hazaiak lehozták a kapust, 6-4-re támadtak. A mieink korongot szereztek, Szabó Kornélt csúnyán leütközték, de a pakk Mihalik Andráshoz került, aki megindult az üres kapura. A játékvezetők ekkor megállították a játékot és visszahozták a korongot a mieink védekező harmadába, mondván: úgy látszott, hogy Szabó Kornél megsérült… A buli után a hazaiak kék vonalas lövéssel egyenlítettek. A végeredmény komolyan megviselte a játékosainkat, akik úgy érezték, hogy elvették tőlük győzelmet. DHK-HC Strelci Jindrichuv Hradec 2-2. Gólszerző: Bartók (2).

A torna zárónapján a CSKA Moskva együttese volt az első ellenfelünk, amelyben rendkívül képzett, nagyon jól korcsolyázó, taktikailag érett, fegyelmezett csapatot ismerhettünk meg. Sajnos, már az első támadásból gólt kaptunk, aztán 10 perc alatt további három következett. Ezután kezdtük levetkőzni a megilletődöttséget, lassan ráérezve, hogyan kell egy ilyen színvonalon hokizó csapat ellen játszani. A debreceni kapuban Antek Tamás 30 lövést kapott, Petruska Olivér alig négy perc alatt nyolcat, míg mi nyolc lövést küldtünk az orosz kapura. Mindez jól mutatja a két csapat közötti különbséget. A meccs végén még készült egy sporttörténeti jelentőségű fotó, hiszen debreceni csapat még soha nem játszott a CSKA együttese ellen. DHK-CSKA Moskva 1-5. Gólszerző: Diószegi Bence

A torna utolsó debreceni érdekeltségű mérkőzésén az orosz fiatalokhoz hasonló felkészültségű Dinamo Minsk gárdája ellen léptünk a jégre. A debreceni srácok kiváló játékot produkáltak, sokáig gól nélküli döntetlen álláson tartották a jóval esélyesebb ellenfelet. Megvoltak a helyzeteink is, de ezeket sajnos, nem sikerült értékesíteni. A fehérorosz csapat a harmadokban egy-egy gólt szerzett, ezzel meg is nyerték a mérkőzést. A kapura lövések aránya 10-18 volt, a debreceni kapuban pedig Antek Tamás ismét remekelt. DHK-Dinamo Minsk 0-2.

György József, a korosztály vezetőedzője úgy nyilatkozott, hogy a torna hihetetlenül nagy élmény volt úgy a játékosai, mint önmaga és asszisztense, Szigeti Tibor számára. „Bízom abban, – mondta – hogy a torna megadta a fiúknak a szezon alaphangját és még többet, még keményebben fognak dolgozni az elkövetkező hónapokban. Elégedett vagyok a csapat teljesítményével, nem vallottunk szégyent, sőt mérkőzésről mérkőzésre egyre jobban játszottunk, tudtunk fejlődni, ami több, mint biztató a jövőre nézve.”


Az alapszakasz végeredménye:
 

HELYEZÉS CSAPAT SZERZETT PONTOK GÓLOK
1. DINAMO MINSK (BLR) 13 22-9
2. CSKA MOSKVA (RUS) 10 30-8
3. KÖLNER HAIE (GER) 8 17-16
4. HC STRELCI J. HRADEC (CZE) 8 14-16
5. KOMETA BRNO (CZE) 7 20-20
6. KAC KLAGENFURT (AUT) 4 15-23
7. DHK (HUN) 3 18-26
8. LSSS LIEPAJA (LAT) 3 12-29


A 3. helyért: Kölner Haie - HC Strelci Jindrichuv Hradec 2-1
Az 1. helyért: CSKA Moskva - Dinamo Minsk 3-0DHK - CSKA MOSKVA

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok