U 14 | Az önbizalmunknak jót tett ez a mérkőzés

Vasárnap délután kölyök csapatunk a Dunaújvárosi Acélbikák együttesét fogadta a Debreceni Jégcsarnokban. Az előzetes esélylatolgatásunk szerint ez a meccs „nekünk állt” és a srácok valóra is váltották a lehetőséget.

Az 1. harmadból mindössze kettő és fél perc telt el, amikor Szecsődi révén megszereztük a vezetést, majd röviddel később Kuti Balázs volt eredményes. Ezután két debreceni kiállítás következett, melyet a vendégek nem tudtak gólra váltani, Kuti Balázs annál inkább, emberhátrányból is sikerült növelni a különbséget. Az utolsó percben Berkes révén szépített az ellenfél.A 2. játékrész elején nagyjából egy percenként szereztünk találatokat, Kuti, Eigner és Teschmayer voltak eredményesek. A harmad feléhez közeledve Mogyorós is betalált, ekkor már hat góllal menetek a mieink. A 30. percben György István szakvezető kapust cserélt, Kuti Tamás állt be Kató Bence helyére. A 36. percben Liszkai Zétény juttatta a pakkot az ellenfél hálójába, majd Kuti Balázs újra beköszönt.A 3. harmad elején a mieinktől ketten is kinn ültek a büntetőpadon, mindez azonban nem zavarta Semsey-Bakó Zalánt, aki kettős hátrányban is betalált az Acélbikáknak. Az etap második felében Szecsődi és Liszkai is értékesített egy-egy helyzetet, a legvégén pedig az ellenfél kicsit kozmetikázott a végeredményen.A debreceni együttes meggyőző fölénnyel nyert a szerényebb képességű ellenfelével szemben. A meccs végén a lőlap 47-10-et mutatott, ez is jelzi, hogy végig támadtuk a mérkőzést és magabiztosan győztünk.

György István vezetőedző elégedetten nyilatkozott a találkozó után.

„A heti edzésmunkát alapul véve nagyon bíztunk abban, hogy a játékosok keményen és elszántan fognak beleállni a mérkőzésbe, ami meg is valósult. Az ellenfelet nem megbántva, el kell ismerni, hogy szerényebb képességeket vonultattak fel, ám ez a mi érdemünkből semmit sem von le, ugyanis tudatos megoldásokra törekedtünk és a ritmus sem volt rossz helyenként.

Nagyon örülök néhány játékosom jó egyéni teljesítményének, az önbizalmuknak feltétlenül jót tett ez a mérkőzés. Igazából a célunk továbbra is az, hogy a szezon végére ne úgy nézzünk ki, mint ahogyan elkezdtük az idényt. Hogyha egyénenként feljebb tudunk lépni, akkor elégedett leszek.”

Debreceni HK – Dunaújvárosi Acélbikák 12-2 (3-1, 6-0, 3-1)
Gólszerzők:
Kuti B. (4), Szecsődi (2), Liszkay Z. (2), Mogyorós, Eigner, Teschmayer és Semsey-Bakó, illetve Berkes és Révész


 

 

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok