Továbbra is pontveszteség nélkül állunk

U 14-es csapatunk szombaton délben újabb mérkőzést játszott le a bajnokság középszakaszában. A mieink csoportjuk éléről várták a folytatást, míg ellenfelük, a Kárpáti Farkasok együttese az utolsó pozíciót foglalta el.

Az 1. harmad 2. percében szereztük meg a vezetést Kiss Máté góljával, majd bő másfél perccel utóbb Vona Balázs növelte az előnyünket. A 7. percben Balázs révén szépített a vendégcsapat, ám 15.18-nál Máthé Miklós visszaállította a kétgólos különbséget. Az első periódusban nagy fölényben hokiztunk, négyszer annyit lőttünk kapura (16-4), mint az ellenfelünk.

A 2. játékrész első felében elhúztak a vendégektől a mieink, Kovács Balázs és Szűcs Martin alakították 5-1-re az állást. 31.24-nél Lázár találatával feljebb kapaszkodtak a Farkasok. A kapunkban csere történt, Dorogi Vincét Kuti Tamás váltotta. 33.02-nél Balázs góljával szorosabbra zárkózott fel az ellenfél, de a 38. percben Kuti Balázs betalált emberelőnyben, ezzel újra három találattal vezettünk.

A 3. harmad legelején Máthé Miklós használt ki egy áthúzódó emberfórt, már 7-3 állt az eredményjelző táblán. A vendégcsapat egyre nehezebben tudott lépést tartani a debreceniekkel, egymás után három játékosuk került a büntetőpadra. Ezek az előnyök kimaradtak, de az 57. percben Máthé Miklós egyenlő létszámban növelte a mieink előnyét. Az 58. percben Balázs még kozmetikázott az eredményen, majd Vincze Dávid állította be a végeredményt.

A debreceni srácok becsülettel tolták végig a mérkőzést, bár az már a második harmadban eldőlt. A mieink nagy fölényben hokiztak (a lőlap 54-11-et mutatott a lefújáskor), a kilenc gólunkat hét játékos szerezte. György István tanítványai továbbra is pontveszteség nélkül vezetik a csoport tabelláját.

A mérkőzést György István vezetőedző értékelte.

„A mérkőzés előtt arról beszéltünk a játékosokkal, hogy próbáljuk meg végig dolgozni a mérkőzést, ne legyenek olyan cseréink, ahol csalunk. Ez hellyel közzel sikerült is, sőt ez alkalommal előrébb tudtak lépni olyan játékosok is, akik eddig nem nagyon mutatták magukat. Azt is örömmel láttam, hogy az első évesek közül többen is vállalkozó szellemben hokiztak, helyzeteket teremtettek és próbáltak felzárkózni a mezőny elejéhez. Újabb állomáson vagyunk túl; most egy mérkőzés nélküli hét következik, amikor egy picit fellélegezhetünk és folytathatjuk a munkát.”

Debreceni HK – Kárpáti Farkasok 9-4 (3-1, 3-2, 3-1)
Gólszerzők:
Máthé (3), Kiss, Vona, Kovács B., Szűcs, Kuti B. és Vincze, illetve Balázs (3) és Lázár

 

 

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok