Több volt ebben a meccsben

Szombaton délelőtt a Szegedi Vízmű együttesével meccselt a mieink kölyök B- csapata. A hazaiak a középmezőny végén, míg debreceniek a sereghajtók között foglaltak helyet, tehát a papírforma szerint a szegediek voltak a találkozó esélyesei.

A valóságban viszont sokáig borulni látszott a papírforma.

A mieink részéről nem indult valami szívderítően a találkozó, 04.28-nál Peceric góljával emberhátrányban vezettek a szegediek. A 7. percben Kovács Balázst állították ki, 08.14-nél Pallós előnyből növelte a hazaiak előnyét. A srácok azonban nem hullottak össze, sőt másfél percen belül ki is egyenlítettek, a találatainkat, Lékó Marcell és Árva László szerezték. A 14. percben már a mieink vezettek, Tassi Patrik góljával megfordítottuk a mérkőzés állását! Három perccel később megint nem figyeltünk, Vörös révén már a második gólt kaptuk úgy, hogy mi játszottunk emberfórban.

A 2. harmadban csak egyenlő létszám mellett születtek gólok, az elsőt 27. 42-nél Lékó Marcell lőtte. Kevéssel ezután a szegediek Nad találatával egyenlítettek. A 39. percben Tassi Patrik ismételten vezetéshez jutatta a vendégcsapatot, de hét másodperccel a játékrész vége előtt Vörös egalizálta a harmad végi eredményt.

A 3. harmad elején egymást követték a debreceni kisbüntetések, Kovács Balázst harmadszor küldték a büntetőpadra, ezúttal már 2+10 percre. Az emberhátrányok idején nem kaptunk gólokat, viszont jórészt fölöslegesen égettük az energiákat. A hazaiak támadtak és a 47. percben visszavették a vezetést, a gólt Vörös szerezte. Az 53. percben Szabó Bence találatával újra kétgólos előnybe került a hazai csapat és a mieinknek már nem volt ereje a fordításhoz.

A mieink 46 percig remekül tartották magukat a jóval esélyesebbnek vélt szegediekkel szemben, a mérkőzés során háromszor vezettek is. Ugyanakkor a srácok figyelmetlenül és fegyelmezetlenül játszottak; az 1. harmadban két gólt kaptak emberelőnyös szituációban és túl sok volt a 28 kiállításperc is, amit a találkozón összeszedtek.

Prakab Szilárd vezetőedző véleménye a következő volt.

„A meccs első hét perce nagyon gyengére sikeredett, lassúak voltunk, nem mentek a passzok, az ellenfél gyorsan el is húzott két góllal. A második bekapott gól után kezdtünk magunkhoz térni, a csapat elkezdett korizni, beindult a passzjáték is, ahogyan azt előzőleg elterveztük. Sajnálatos, hogy két gólt kaptunk emberelőnyös szituációból, több figyelemmel ezek elkerülhetőek lehettek volna. A 2. harmadban végig kiélezett játék folyt a jégen, egyenlő erők küzdöttek. A 3. harmad elején sokat voltunk emberhátrányban, kettős hátrányban is, elfogyott az erőnk és az ellenfél kétszer betalált. Összességében a srácok munkájával elégedett voltam. Ha egy kicsit jobban koncentrálunk és aktívabbak vagyunk az ellenfél kapuja előtt, a mérkőzés más végeredményt is hozhatott volna.”

Goodwill Pharma Szegedi Vízmű – Debreceni HK B 7-5 (3-3, 2-2, 2-0)
Gólszerzők:
Vörös(3), Peceric, Pallós, Nad és Szabó B.,  illetve Lékó(2), Tassi(2) és Árva

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok