Tízet lőttünk az idényzárón

Zalaegerszegen játszotta le a szezon utolsó meccsét a mieink U 14 B csapata.

A hosszú buszozás kicsit megviselte a játékosokat, a találkozó eleje eléggé döcögősre sikeredett, de srácok lassan megtalálták a játékukat és nagy gólkülönbségű győzelmet arattak a Szombathelyi Pingvinek együttese felett.

Érthető módon fáradtan kezdték a meccset a mieink, az első percben emberelőnybe kerültünk, de ezt nem tudtuk kihasználni. Rögtön utána elcseréltük magunkat, ám a másik oldalon is kimaradt a fór. 10.08-nál Kató Richárdot vitték ki, a hazaiak nem tudtak betalálni, egy perccel később viszont Doros Lukács értékesítette Tóth Zalán átadását. A Pingvinek időt kértek, a következő találatot azonban újra a mieink vitték be Doros Lukács révén. Fél perccel a harmad vége felé szépítettek a hazaiak, a góljukat Pálmai szerezte. Az 1. harmadban kiegyenlített játékot láthattunk, a mieink csapatjátéka akadozott egy kissé.

A 2. játékrészt Doros Lukács kiállítása vezette be, majd 24.18-nál Tóth Zalán köszönt be az ellenfélnek. A 26. percben Mazzag góljával szépítettek a szombathelyiek, aztán túl a játékrész felén, Szabó révén ki is egyenlítettek. 34.06-nál Tóth Zalán találatával ismét átvettük a vezetést, majd a 39. percben Derzsi Csanád emberelőnyös góljával már kettővel mentünk.

A 3. harmadban elkészültek az erejükkel a hazaiak, a debreceni csapat egyre nyomasztóbb fölényben hokizott. 41.52-nél Doros Lukács nyitotta meg a gólok sorát, ezután több, mint 10 perces gólcsend következett. 54.31-nél Nábrádi Balázs volt eredményes, majd két Doros-találat következett. A végeredményt egy másodperccel a mérkőzés vége előtt Derzsi Csanád állította be.

A hazaiak a második harmadtól kezdve egyre fáradtabban mozogtak a jégen, a mieink kedvükre szövögették a támadásokat, öt gólt ütöttek a záró harmadban. A srácok pontveszteség nélkül fejezték be a helyosztót mérkőzéseket, ami elismerésre méltó teljesítmény, különösen akkor, ha figyelembe vesszük, hogy mélyről indultak a kvalifikáció, illetve az alapszakasz során.

Az idényzáró találkozót Köllő István edző elemezte.

„Nehezen indult a találkozó, az 1. harmadban akadozott a passzjátékunk, nem voltunk elég frissek és úgy tűnt, előzetesen könnyebb mérkőzésre számítottunk. A 2. harmadtól fokozatosan jöttünk egyre feljebb, jó helyzeteket alakítottunk ki, különösen az 1. sorunk jeleskedett. A 3. harmadban hokiztunk a legjobban, beszorítottuk a kapujuk elé az ellenfelünket, gyakran a védekező zónájukból is alig tudtak kijönni. Mi viszont jól adogattunk, ügyesen építettük fel a támadásainkat. Összességében szépen helyt álltunk ebben a csoportban, amiért dicséret illeti a játékosokat. Gratulálok a srácoknak és sok sikert kívánok nekik a következő szezonban, akár feljebb lépnek egy korosztályt, akár nem!”

Szombathelyi Pingvinek – Debreceni HK B 3-10 (1-2, 2-3, 0-5)
Gólszerzők:
Pálmai, Mazzag és Szabó, illetve Doros (5), Tóth Z. (2), Derzsi (2) és Nábrádi

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok