Tíz gólt lőttünk az első két harmadban

U 14-es csapatunk szombaton délben az Győri ETO HC hokisai ellen lépett a jégre. A II-es csoport tabelláját éppen az ellenfeleik vezették, akik két mérkőzéssel többet játszottak a bajnokság középszakaszában.

Már az első harmad elején világosan kirajzolódtak az erőviszonyok. Az első percben a győri kapus szabálytalankodott, az emberfórt Kovács Balázs értékesítette. Nagyjából hét és fél perccel később Eigner Attila volt eredményes, majd egy rossz csere miatt emberhátrányba kerültünk, de a védelmünk jól zárt. Ezután Szűcs Martin és Kuti Tamás találatai következtek. A 19. percben a győriek kapust cseréltek, ám ez nem zavarta Máthé Miklóst, aki még a szünet előtt felavatta a cserekapust.

A 2. játékrész 6. percében Lékó Marcell folytatta a gólgyártást, majd gyors egymásutánban Kiss Máté és Eigner Attila köszönt be. A 29. percben a debreceni kapuban is csere történt. A harmad második felében Dankó Gábor szerzett gólt, Szűcs Martin duplázott, az utolsó percben aztán Kund Samu belőtte csapata szépítő gólját.

A 3. harmad legelején Pőcze találatával kozmetikáztak a bizonyítványon a győriek. A mieink a biztos vezetés birtokában kicsit lazábbra vették a mérkőzést, ami a játék képén is meglátszott. Az 50. percben Szűcs Martin kettős fórból megszerezte csapatunk 11. találatát, majd a játékrész végén Pőcze kétszer is eredményes volt, ezzel kialakult a 11-4-es végeredmény.

A debreceni srácok kiválóan teljesítettek ezen a mérkőzésen, több, mint 10 gólt lőttek, a játék képe is megfelelt a kényesebb igényeknek. A végén egy kicsit magukra engedték az ellenfelet, de ez már azután történt, hogy végérvényesen eldőlt a találkozó. Ezzel a győzelemmel a debreceni legénység átvette a vezetést a csoportban.

György István vezetőedző elégedetten értékelt, ami nem túl gyakori az ő esetében.

„Sokkal stabilabban és célratörőbben játszottunk ezen a találkozón, megvolt a kellő dinamikája is a mérkőzésnek, úgyhogy egy rossz szavam sem lehet a játék minőségére, illetve a játékosokra nézve. A végére egy picit átengedtük a teret az ellenfélnek, emiatt van némi hiányérzetem, de „gyerekfejekben” nyilván nehéz 60 percen keresztül fenntartania a kellő összpontosítást. Jövő héten újabb két találkozó vár ránk, egy kicsit feszített a menetrend, nem nagyon tudunk sem pihenni, sem edzeni, ami ebben a korosztályban nem túl szerencsés, de ehhez kell alkalmazkodnunk.”

Debreceni HK – Győri ETO HC 11-4 (5-0, 5-1, 1-3)
Gólszerzők:
Szűcs M.(3), Eigner(2), Kovács, Kuti, Máthé, Lékó, Kiss és Dankó, illetve Pőcze(3) és Kund

 

 

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok