Szorosabb meccsre nem futotta az erőnkből

Egy héttel U 14 B csapatunk múlt szombati, hosszabbításban elért győzelme után, október 24-én a mieink a Vasas B együttesével találkoztak.

Bár a táblázat élmezőnyében tanyázó piros-kékek jóval komolyabb játékerőt képviselnek, mint a hatvani hokisok, a hazai stáb bízott a jó folytatásban.

A meccs kezdetén nehezen melegedtek játékba a debreceniek. Az ellenfél már a 3 percben betalált, 07.43-nál pedig háromgólos vendégvezetés állt az eredményjelző táblán. Az első harmadban fölényt harcolt ki a Vasas, a mieink mindössze két kapura lövéssel veszélyeztettek.

A 2. játékrész elején tovább nőtt az ellenfél előnye, mígnem 31.41-nél Csóka Bernát megszerezte az első hazai gólt. A harmad második felében még kétszer beköszöntek a vendégek, amire nem érkezett válasz a mieinktől.

A 3. harmadban kiegyenlítődött a játék. A 44. percben Csóka Bernát másodszor is beköszönt, majd emberfórba kerültek a debreceniek. Az előnyt azonban nem sikerült kihasználni, sőt az ellenfél tudta növelni góljainak számát. Az 51. percben ismét a vendégek örülhettek, ám a találkozó végén Tóth Zalán még kozmetikázott az eredményen.

A piros-kék együttes többet támadott ezen a mérkőzésen és a fölényük gólokban is megmutatkozott. A mieink dicséretére szólt, hogy nem adták fel a küzdelmet, a játékuk fokozatosan javult és a 3. harmadot sikerült döntetlenre hozniuk.

A találkozót debreceni részről Köllő István edző értékelte.

„Az 1. harmadban álmosan hokiztunk és nekem úgy tűnt, hogy meg is vagyunk illetődve. A szünetben elbeszélgettem a csapattal, elmondtam, hogy ijedtség nélkül, felszabadultan kell játszanunk, aminek meglesz majd az eredménye. A 2. harmadban változtattunk a játékfelfogásunkon, agresszívebben hokiztunk és sikerült gólt is szerezni. A 3. játékrészben a srácok rájöttek, hogy lehet még keresnivalónk, összeszedetten hokiztunk, nem fáradtunk el és partnerei voltunk az ellenfelünknek. Több helyzetünk is adódott, ám ezeket elkönnyelműsködtük. Az összkép azt mutatta, hogy ha megharcolunk minden korongért, akkor képesek vagyunk jobb teljesítményt elérni. A szombati kapusteljesítménnyel elégedett voltam, a mezőnyjátékosok zömével is, az első harmad kivételével. A végeredmény szorosabb is lehetett volna, ha nagyobb hatékonysággal használjuk ki a helyzeteinket."

PHC – Debreceni HK B – Vasas SC B 3-8 (0-3, 1-3, 2-2)
Gólszerzők:
Csóka B.(2) és Tóth Z., illetve Kórik(3), Pusztai(2), Szabó(2) és Szekeres

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok