Szezonértékelő U 8 - Koritechnikában jobbak vagyunk

A legkisebbek körében végzett sportszakmai munkát régóta Fekete Albert vezetőedző irányítja, akit ezúttal az elmúlt szezon értékelésére kértünk fel.

A 2018-19-es idény szakmai előkészítése
„2018 augusztusában kezdtük el az alapozási munkát, heti 3 tréninget tartottunk, ehhez járult még heti egy száraz edzés is. A létszám 18 fő körül ingadozott az edzéseken, míg a megjelenés 80% körül mozgott. A játékosok száma szeptembertől a szezon végéig folyamatosan emelkedett, végül sikerült 35 fő körüli létszámra feltornászni.”

A bajnoki szezon alakulása
„Az elmúlt idényben két U 8-as csapatot indítottunk, mindegyiket a C-csoportban. A játékosok valamennyien részt vettek legalább 4 tornán, de akadtak olyanok is, akik 8 alkalommal léptek jégre. Az eltérés oka az, hogy a később érkezőknek kevesebb lehetősége volt a tornákon való részvételre. Öt gyerek folyamatosan feljátszott a mini bajnokságba is. Az A-együttesünk magasan kiemelkedett a többi csapat közül, ezért az idény vége felé úgy döntöttem, hogy a továbbiakban a B- értékcsoportban fogunk versenyezni. A játékosok a magasabb szinten is szépen helytálltak, semmivel nem voltak lemaradva az ellenfelektől. Az idény végén két nemzetközi tornán szerepeltünk, az egyiket Miskolcon rendezték meg, a másikra Debrecenben került sor. A miskolci tornán, ahol rögzítették az eredményeket is, a házigazdák A-szintű együttesei mellett szlovák csapatokkal kellett szembenézni. A fejlődésünket bizonyítja, hogy minden ellenféllel szemben szoros mérkőzéseket vívtunk és azon túl, hogy nem játszottunk alárendelt szerepet, bizonyos technikai elemek (pl. a korcsolyázás) terén megítélésem szerint előttük jártunk. Összességében a 3. helyen végeztünk. A debreceni tornán hivatalosan nem számoltunk eredményt. Ez alkalommal az erdélyi csapatokon (Szerda, Gyergyó és Felcsík) kívül miskolci és veszprémi együttesekkel mérkőztünk meg. A mieink nagyon szépen helytálltak, szoros meccseket játszottak azokkal a csapatokkal szemben, akiktől pár éve még nagy arányú vereségeket szenvedtünk. A szuperminik koritechnikája nagyon sokat fejlődött, a bottechnika területén vannak elmaradásaink. Mivel azonban a keret 80%-a jövőre is az U 8-as korosztályban marad, még nem maradtunk le semmiről.

Összességében az U 8-as korcsoport fejlődésével és az elvégzett munkával elégedett voltam. Külön örömmel fogadtam az új játékosokat, akik között számos tehetséges gyerek bontogatja a szárnyait.”

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok