Szezonértékelő U 14 C - A realitásoknak megfelelően szerepeltünk

A második számú U 14-es együttesünk a C-értékcsoportban játszotta végig a 2018-19-es szezont. Besorolásuk előre vetítette, hogy az idényük értékelése során nem a bajnoki eredményesség lesz a legelső szempont.

Az elmúlt szezon fő eseményeiről Salánki Attila vezetőedzőt kérdeztük.

A bajnokság előkészítése

„A tavalyi év májusában kezdtük meg a nyári alapozást, majd augusztusban napközis táborral indítottuk a jeges felkészülést, közösen az A-csapattal. Az edzéseket alapvetően erőnléti munkával és teszteléssel töltöttük, előtérben állt még a technikai elemek gyakorlása és lehetőség nyílt a játékos-anyag jobb megismerésére is. Egy hét elteltével választottuk külön az A és a C- csapat keretét. Ezután nálunk mindössze 8-10 játékos maradt, közülük is sok volt az újonc, a társaság mintegy fele a tanfolyamokról érkezett. A létszámgondok miatt hetente 1-2 alkalommal továbbra is tartottunk közös edzéseket.”

A jeges szezon értékelése
„Szeptember 29-én kezdtük meg a bajnoki menetelést; a hatcsapatos csoportban összesen 10 mérkőzést játszottunk és 12 pontot szereztünk. Ezzel az eredménnyel a 4. helyen zártuk az alapszakaszt. A versenykiírás szerint ezután a helyosztók következtek, mi az alapszakaszban elért helyezésünk alapján az „alsóházban” folytattuk a küzdelmeket. Egy oda-vissza kört játszottunk és valamennyi találkozónkat megnyertük. Ezáltal a csoporton belül megtartottuk a 4. helyezésünket.

A CJHL tornán a DHK U 15-ös és U 13-as keretébe is bekerült néhány játékosunk, akik becsülettel helytálltak a nemzetközi meccseken. Négy-öt játékosunkat folyamatosan foglalkoztatta az U 16 B együttesünk is.”

A szezon értékelése
„Tekintetbe véve, hogy nagyon kevesen voltunk és a játékosok képzettségi szintjével sem lehettünk elégedettek, a C-csoport 4. helye reálisnak nevezhető. A bajnokság vége felé már voltak biztató jelek, néha csapatjátékost is láthattunk a mieinktől, de összességében a játék minden elemében sokat kell még fejlődni. Külön köszönettel tartozunk az U 12-es korosztálynak, akiktől sokszor kaptunk segítséget, gyakran szó szerint a „hátukon vitték” a csapatunkat.”

Előrejelzések a 2019-20-as idényre
„Az előzetes felmérések szerint a kölyök korosztály létszáma a következő szezonban 40 játékos körül alakul, egy részük a tanfolyamról érkezik. Alig pár napja dolgozunk velük, pontosabb képet csak a jeges felkészülés megkezdése után fogunk látni. A létszám gyarapodása reményt keltő, az külön öröm, hogy három kapus is van a korosztályban. Természetesen mindent megteszünk azért, hogy a játékosok képzettségi szintje emelkedjék és a tavalyinál jobb eredménnyel fejezhessük be a következő bajnokságot.”

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok