Szezonértékelő U 12 C - Pozitív mérleggel zártuk a szezont

Egyesületünk a 2018-19-es szezonban is két együttest indított az előkészítő korosztályban. A C-csapatot Mezei Barna vezette, akitől a nemrég zárult évad történéseiről kértünk tájékoztatást.

Az idény előkészítése
„2018 májusában kezdtük el a felkészülést, amelynek első üteme 6 hétig tartott. Az ugyancsak 6 hetes pihenő után, augusztus 6-án debreceni edzőtáborozással folytattuk az alapozást. Ez idő alatt 2 jeges és egy száraz edzést tartottunk naponta. A munka fő célja a fizikális fejlesztés volt, azon belül is kiemelten a koordináció fejlesztése. A másik fontos törekvésünk szerint megpróbáltuk az erősen heterogén játékosállományt homogénebbé tenni. Tisztában voltunk azzal, hogy ezt a gondot nem lehet pár hét alatt megoldani, de belefogtunk és a szezon során e téren is sokat javult a helyzet. Augusztusban két edzőmérkőzést is játszottunk, mindkettőt a miskolciak ellen. Az előkészítő szakasz egészen szeptember végéig tartott.”

A bajnoki szezon fontosabb eseményei
„A C-csoport létszáma 12 csapat volt, a fele társaság a nyugati, míg a másik fele a keleti csoportban kapott helyet. A bajnokság folyamán összesen 15 találkozón vettünk részt, az első megmérettetésre október 7-én került sor. 20+2 játékossal kezdtük meg a szezont, melynek során a keretben csak minimális változások történtek. Az U 10-ből öten „játszottak fel” a mi csapatunkba, közülük senki sem ragadt fenn, erre nagyon odafigyeltünk. A bajnoki küzdelmek időszakában fokozatos fejlődés volt tapasztalható. Ahogy telt az idő, úgy tudtunk egyre inkább ellenfelei lenni azoknak az együtteseknek is, akiktől még kikaptunk az idény elején. A kezdetekhez viszonyítva sokat javult a passzjáték, technikai téren is sikerült előbbre lépni, bár a koritechnika, a helyezkedés és a bottechnika terén bőven maradtak még hiányosságok. Többször volt gond a küzdőszellemmel, több vereségünk is ennek számlájára írható. A kapusteljesítménnyel kapcsolatban szintén jelentős problémák adódtak. A védekező munka folyamatosan javult az idény során, a támadó játékban viszont a lövési hatékonyság nem volt megfelelő. Túl sok kidolgozott helyzet kellett egy-egy gól megszerzéséhez, ami sajnos jellemző az egész korosztályra. Azt viszont örömmel tapasztaltam, hogy az idény végére megértették a srácok; a hoki csapatjáték és a győzelmek akkor jönnek, amikor a passzjáték működik.

A DEBALU Kupán a tudásuknak megfelelően szerepeltek a játékosok. Összességében a résztvevő hat csapat közül az 5. helyet szereztük meg, úgy, hogy a helyosztón legyőztük a csíkkarcfalvai együttest, akiktől a csoportkörben vereséget szenvedtünk.”

Az idény értékelése
„A nem hivatalos összesítésben pozitív mérleggel zártuk a szezont. A gyerekek teljesítményével elégedett voltam, kivéve azt a 2-3 esetet, amikor nem voltak eléggé élesek és motiváltak. A szezon egyik fő tanulsága, hogy a jövőben nagyobb hangsúlyt kell fektetni a korcsolyázásra, mivel ellenfeleink nagy része felülmúlt bennünket ezen a téren. A következő idényben a játékosok mintegy 60 %-a korosztályt vált, a miniből körülbelül 30 gyerek kerül fel, sokan a tanfolyamról érkeznek, tehát még inkább heterogén lesz a társaság. Fontos lesz majd, hogy a következő idényben is a játékosok tudásának, képességeinek megfelelő csoportban szerepeljünk, annak érdekében, hogy a fejlődés folyamatos lehessen.”

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok