Szezonértékelő 2020-21 | U18

Az idény fontosabb eseményeire, Máthé Csaba szakvezető tekintett vissza.

Az idény előkészítése

2020 áprilisban dőlt el, hogy én leszek az ifi korosztály edzője. A feladat nagyon érdekesnek ígérkezett, mivel ezekkel a srácokkal még nem dolgoztunk együtt. A munkámat napi szinten Prakab Szilárd kolléga segítette, a kapusok fejlesztését Kecskeméti Áron végezte el.

Nem mindennapi körülmények között indultunk május elején, de

"már az első pillanattól látszott, hogy a lendület, a lelkesedés megvan a társaságban, ezeken kívül a csapategység volt az, ami az egész évben elkísérte a munkánkat."

Hosszú száraz alapozás után júliusban három hetet pihentünk, a hónap végén edzőtáborral nyitottunk Sátoraljaújhelyen, augusztus hónapban pedig itthon folytattuk az edzőtáborozást.Létszámhelyzet és a játékoskeret változásai

Összesen 30 játékossal nyitottuk meg a felkészülést, ilyen magas létszámmal még nem dolgoztunk az U 18-as korosztályban. Közülük hatan (a 2003-as születésűek) az U 20- al edzettek a szezon során, az U 16-ból viszont öten végig velünk tréningeztek. Számomra nyilvánvaló volt, hogy a nagy létszám miatt előfordulhatnak majd sértődések is. Ám ez teljesen természetes, amikor valaki kimarad a keretből, vagy akár kevesebbet játszik, az nyilvánvalóan kevésbé boldog.

Igyekeztünk mindenkinek lehetőséget adni, kinek többet sikerült, kinek kevesebbet, de úgy gondolom, mindenki esélyt kapott arra, hogy bebizonyítsa, helye van a csapatban. Időközben az egyik kapusunk és két mezőnyjátékosunk abbahagyta a versenyszerű hokit. Az idény során csatlakozott hozzánk még egy serdülő életkorú kapus, külföldről hazatért három DHK-s játékos és decembertől még egy, nem saját nevelésű sportoló is érkezett hozzánk. Minden adott volt az éles versenyhelyzet kialakulásához, nem volt kérdés, hogy az adott játékos akkor fog játszani valaki a következő meccsen, ha előtte végig dolgozta a mérkőzéseket és edzéseket egyaránt.

Szinte úgy éreztük magunkat, mint egy válogatott felkészülésen, mivel a mérkőzésekre általában több emberből tudtunk válogatni, mint ahányat be lehet öltöztetni. Október hónapban akadtak átmeneti létszámproblémáink, de szerencsére, ez csak egy pár mérkőzést érintett, a fő okot a járványhelyzet jelentette.

Az edzéslátogatottság csapatszinten 90% felett volt, ami nagyon jónak mondható. Az online iskola mellett ez nagyszerű lehetőség volt a játékosoknak, szinte minden nap együtt tudtunk dolgozni, ami könnyebbé tette a közös mindennapjainkat.


Felkészülési mérkőzések, a bajnokság alap- és középszakasza

Két felkészülési meccset játszottunk a miskolciakkal, miközben felmértük, ki hol tart és miben kell fejlődnie. Szeptemberben elkezdődött a kvalifikációs sorozat, ahol 14 mérkőzést játszottunk és az 5. helyen végeztünk. A játékosok hozzáállása nagyon pozitív volt, látszott, hogy van mire alapozni a későbbiekben. Az alapszakasz során két oda-vissza kört teljesítettünk, ami 12 mérkőzést jelentett, ezekből 10-et rendes játékidőben, egyet hosszabbításban nyertünk meg és csak 1 mérkőzést veszítettünk el. Mindez esélyt kínált arra, hogy a középszakaszban könnyebb ellenfelet kapjunk és bekerüljünk a rájátszásba. Így is történt, mindkét meccsünket megnyertük és szép győzelmi sorozattal érkeztünk meg a Playoff-ba.


Rájátszás és csata a 3. helyért

A rájátszást a Vasas csapatával kezdtük idegenben és talán a vártnál valamivel könnyebben jutottunk a negyeddöntőbe. Mindkét meccset nagy gólkülönbséggel nyertük meg, 19 gólt ütöttünk és 6 kaptunk, ami előre vetítette a magabiztos folytatást! Ezután következett egy olyan nyolc meccses sorozat, amit minden szezonban le kellene játszani az eléjétől a végéig! Nagyon magas színvonalú mérkőzéseket vívtunk. Az elődöntőben a MAC csapatával mérkőztünk meg a döntőbe jutásért, ami egy hajszálnyira volt tőlünk, a három mérkőzés öt harmadában jobban játszottunk, mint az ellenfél és csak 4 harmadban kaptunk több gólt, mint amennyit ütöttünk. Mindenképpen jár a nagy dicséret a játékosoknak! Természetesen egy ennyire kiélezett, vesztes párharc után nehéz váltani és a harmadik helyért játszani, de a csapatunk erejét mutatta, hogy az UTE ellen az első két találkozónkat megnyertük és már csak egy győzelem kellett a harmadik hely megszerzéséhez, de roppant nehéz feladat behúzni az utolsó meccset. Két vereséggel folyattuk, következett a mindent eldöntő 5. összecsapás, ami - így visszagondolva - egy álom volt. Hihetetlenül kaotikus meccsen tudtunk nyerni. Hátrányból fordítottunk, majd az ellenfél egy nem mindennapi góllal egyenlített; a meccs vége felé azonban mi szereztük meg a győztes találatot, miközben emberhátrányban játszottunk!


Összegző értékelés 

Egy bronzérem nagyon fényesen csillog minden játékos nyakában egy életen át, bár a szezon során lejátszott meccsek minősége hosszú távon mégiscsak fontosabb! Az is mindig öröm, ha egy fiatal játékos idősebb korosztályban is képes jól teljesíteni. Az edzők között elfogadott célkitűzés volt, hogy a játékos ott szerepeljen, ahol a személyes fejlődése szempontjából a legjobb helyen van. Nekünk, trénereknek az a legnagyobb eredmény, ha látjuk a játékosainkat elsősorban a DEAC felnőtt csapatában, vagy akár egy másik felnőtt csapatban, ha itthon nem találják meg az útjukat!

Tisztában vagyok azzal is, hogy maradt több-kevesebb hiányérzet is egy pár játékosunkban, de ez a fejlődés útja!

"A sport arra tanít, hogy játszhatok ma kevesebbet, holnap talán többet, de közben megteszek minden tőlem telhetőt, mert nincs olyan pillanat, amikor feladom!"

A bajnoki bronzérem széles körű összefogás eredménye. Elsősorban a játékosoké, de a szülőké is, akik sok időt, energiát rászántak, hogy velünk lehessenek, és természetesen az edző kollégáké, akik ezekkel a játékosokkal dolgoztak már évek óta. Röviden szólva az érdem a Debreceni Hoki Klub közösségéé!
 

2020-21-es idény az adatok tükrében:

Vezetőedző: Máthé Csaba
Korcsoport: 2003.01.01 – 2004.12.31.
Nevezési létszám: 30 játékos

Részeredmények:

-Kvalifikáció: A/1 csoport - 8 csapat
14 meccs – 20 pont - 5. hely

-Alapszakasz: A/2 csoport - 4 csapat
12 meccs – 32 pont - 1. hely

-Középszakasz: A-B csoport- 8 csapat
2 meccs- 6 pont - 3. hely

-Negyeddöntő: 2 meccs - 6 pont – 1. hely

-Elődöntő: 3 meccs – 1 gy, 2 v
 MAC-DHK 2-1

-Helyosztó: 5 meccs - 2 gy, 1 gyhu  (DHK-UTE 3-2)

Összesen: 42 tétmérkőzés, abból 32 győzelem.
Végeredmény: 3. hely

Játékos statisztikák (Asz):

1. Bartók A. 20 pont (5+15)
2. Mihalik A. 17 pont (12+5)
5. Diószegi B. 12 pont (4+8)
8. Mihalik G. 10 pont (5+5)
8. Bécs P.  10 pont (5+5)

Kapusok:
1. Antek T.   5 meccs/ 95,04 %
3. Végh D.    7 meccs /91,79 %

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok