Szezonértékelő 2020-21 | U16

A szezon legfontosabb történéseit Okos Csanád edző elemezte.

Az idény előkészítése

Az idei évadban egy csapattal vágtunk neki a bajnoki küzdelmeknek, mivel nem volt elegendő játékosunk két csapat elindításához. Fő célunk az volt, hogy a legjobb csapatok közé kerüljünk, magas tempójú, színvonalas mérkőzéseket játsszunk és elegendő jégidőt biztosítsunk játékosaink számára. Szerencsére a járványhelyzet kedvező alakulása lehetővé tette, hogy menetrend szerint végigcsináljuk az augusztusra tervezett alapozó munkát és két felkészülési mérkőzést játsszunk a miskolciak ellen.


                    
A bajnokság alap- és középszakasza

A bajnoki meccsek menetrendjét az MJSZ játékosbarát módon állapította meg. Az esetek többségében heti egy találkozóra került sor (vasárnap), így a hétköznapokat az edzésmunkának lehetett szentelni, ezen kívül a srácok ráfókuszálhattak a tanulásra is.

Mivel nem rendeztek selejtezőt, a tavalyi eredmények alapján osztották csoportokra a résztvevő együtteseket. Az A2-es csoportba kerültünk, ahol velünk együtt nyolcan küzdöttek a pontokért. Mivel a második helyen végeztünk, a felsőház 1. csoportjában folytathattuk párharcainkat. A hat csapatra szűkült mezőnyben olyan kiemelkedő képességekkel rendelkező együttesekkel találkoztunk, mint az UTE, a Vasas, a Fehérvár, a MAC és a DAB.

Minden hétvégén komoly küzdelemmel néztünk szembe. A legfontosabb szempontunk az volt, hogy játékban közelebb kerüljünk az élcsapatokhoz, minden hétvégén nagyobb önbizalommal lépjünk a jégre, apránként több játékelemben is fejlődjünk, ahelyett, hogy kizárólag az eredményjelző táblára koncentrálnánk. A rájátszásban a Vasas csapatával küzdöttünk meg, innen az ellenfelünk lépett tovább. A szezon előtt készült kiírásban nem szerepeltek helyosztó mérkőzések, viszont az MJSZ a rájátszás utáni napokban létrehozott egy 5-8. helyért folyó sorozatot, a mieinken kívül a DAB, a Jegesmedvék és a Sportország részvételével. Végül a hazai serdülő bajnokság 6. helyén értünk célba.

A koronavírus járvány miatt elmaradtak az idei CJHL tornák, ami sajnálatos, mivel a kezdetektől állandó résztvevői voltunk a sorozatnak, ahol rendkívül sok pluszt kaptak a játékosok.  Külföldi csapatokkal megmérkőzni mindig nagy élmény és fejlődési lehetőség, emellett kiváló csapatépítő program is, mivel ilyenkor 2-3 napot együtt tölt a csapat, ezáltal a srácok jobban megismerik egymást, ami kulcsfontosságú egy közösségben. Reméljük, hogy a jövő szezonban ismét módunk lesz benevezni a CJHL tornákra.
 

Az edzésmunka értékelése

A vírus-fenyegetettség ellenére az edzéslátogatottság figyelemre méltóan alakult, a keret 80%-a szinte minden edzésen részt vett és kitartóan dolgozott. Fegyelmezési problémák alig akadtak, minden játékos beállt a sorba és intelligensen fogadták a pozitív, vagy negatív edzői visszajelzéseket. Figyeltek a házirend szabályaira, igyekeztek azt minél jobban betartani, annak megszegése esetén pedig tanultak belőlük. Pozitívumként tenném még hozzá, hogy hat játékosunk, név szerint Domán Péter, Fehér Ádám, Révész Levente, Csanády Marcell, Gönczi Gergő és Varga Máté rendszeresen meghívást kaptak az U 18-as csapatba és ott fontos szerepet töltöttek be. Kapusposzton többen is a pályára kerültek; leggyakrabban Gergely Hunor, aki 11 meccsen lépett a jégre, Révész Zsuzsa hat, Juhász-Berencsi Soma pedig hét alkalommal állhatott a vasak közé. A kapusok közül Gergely Hunor és Révész Zsuzsa is megfordult az ifi csapat edzésein, Gergely Hunor két tétmeccsen is szerephez jutott. Az U 14-es korosztályból Szűcs Martin és Máthé Miklós harcolták ki, hogy szintet léphessenek, csatlakozva az U16-os csapathoz.
 

A tehetségkutatás és eredményei

Több hetes munkával, az edző kollégákkal együttesen dolgoztuk ki a tehetségfejlesztési terveket, mindenki a legjobb tudását vetette latba, hogy a programban résztvevő srácok a legszínvonalasabb képzésben részesülhessenek.

"A játékosok nyitottak voltak, jó volt látni, hogy hétről hétre képesek szintet lépni és komoly mértékben fejlődni."

A serdülő korosztályban az egyéni képességek fejlesztésére koncentráltunk és sikerült minden résztémát tudatosan végigvenni. Ennek az lesz a haszna, hogy az egyénileg képzett játékosok sokkal jobban tudják majd kivitelezni a taktikai elemeket, magasabb szinten ugyanis erre helyeződik át a hangsúly. A kölyök korosztályból Szűcs Martin és Máthé Miklós mellett Dankó Gábor, Kiss Máté, Vincze Dávid és Vona Balázs is kivívta magának a jogot, hogy több serdülős edzésen is részt vehessenek, U 16-os bajnoki meccseken viszont még nem léptek a jégre.

A napi edzésmunkában György József, Prakab János és Kecskeméti Áron töltött be komoly szerepet a játékosok fejlesztésében, ezúton is köszönöm nekik a rugalmas, segítőkész, profi hozzáállást! Elkezdődött a tehetségfejlesztő programunk kivitelezése is, ami nagyon sok új információt, tudást nyújtott az abban résztvevők számára. Dicséret jár a játékosinknak is, hiszen bármennyire nehéz volt, úgy érzem sikerült megérteniük, hogy a fő célunk nem az éremszerzés, hanem a türelmes fejlődés és a hosszútávú gondolkodás. Állandó feladatunk, hogy a későbbiekben minél több játékosunkat juttassuk el a felnőtt hoki szintjére, emellett elérjük azt, hogy becsületes és jó emberekké váljanak, hasznos tagjai legyenek jövőnk társadalmának, a sportéletben, vagy bármilyen életút során!
 

A 2020-21-es idény az adatok tükrében:

Vezetőedző: Okos Csanád
Korcsoport: 2005.01.01- 2006.12.31.
A korosztály nevezési létszáma: 26

A DHK eredményei:

-Alapszakasz: A2-es csoport – 8 csapat    
7 meccs – 2. hely/15 pont

-Alapszakasz: A1 csoport 

-Középszakasz: 6 csapat- 
15 meccs – 6. hely/4 pont

-Negyeddöntő: Vasas- DHK 2-0

-Helyosztók 5-8. helyezésért: 6. hely

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok