Szezonértékelő 2020-21 | U14 B

A kölyök korosztályban egyesületünk 40 fölötti játékos létszámmal vágott neki a bajnokságnak. Ennek megfelelően két csapattal neveztünk be, közülük a B- együttesünk szezonjának legfontosabb eseményeit Köllő István edző elemezte.

Felkészülés a bajnoki idényre

Az U 14-es korosztály augusztusban egy hetes edzőtáborral indította az új idényt. Ennek fő célja az volt, hogy a játékosok megismerjék egymást, az edzők pedig képet kapjanak arról; ki hol tart a felkészülésben. A B-csapat kerete az edzőtábort követően végül 22 mezőnyjátékossal és két kapussal vált teljessé és a társaság nevezés után a B3-as csoportba kapott besorolást.

A korosztály játékosállománya közös edzéseken készült fel az idényre, majd ezt követően kettévált a csapat és külön edzéseken folytatták a felkészülést. Szakmai szempontból nehéz volt megállapítani, mivel teszünk jobbat a játékosoknak, de végül az a döntés született, hogy a magasabb készültségi szinten álló játékosok az „A” csoporttal folytassák az edzéseket. Mindez azzal a hátránnyal járt együtt, hogy nehezebb volt összeszoktatni a játékosokat, a szokásosnál több problémát jelentett a sorok kialakítása, mert figyelembe kellett venni azt is, hogy ki, kivel volt összeszokott felállásban.


 

Alap- és középszakasz, helyosztók

Az alapszakasz még véletlenül sem úgy indult, ahogy szerettük volna. A nagy gólarányú vereségek a bajnokság elején nagyon lelombozták a fiúkat, nem érezték eléggé motiváltnak magukat.

"Nagyon nehéz elfogadtatni egy győzelemre éhes kamasszal, hogy nem az az elsődleges, amit az eredményjelzőn lát, hanem az, hogy önmagához képest mennyit tud fejlődni egy szezonban."

Ugyanis, ha van fejlődés, az a sikert is előbb-utóbb magával hozza. Az idő előrehaladtával kitűnt, hogy helyesen döntöttünk. Kezdtek összeszokni a játékosok, egyénileg is sokat fejlődtek, egyre jobban álltak hozzá a játékhoz, már úgy léptek a jégre egy-egy mérkőzésen, hogy elvárásaik voltak magukkal szemben, hétről hétre jobban odatették magukat. A csapat elkezdte nyerni a mérkőzéseket, köztük a csoportrangadókat is. A márciusban megkezdett helyosztók mind az öt csoportmeccsét megnyertük, pontveszteség nélkül szereztük meg a vezető helyet, ami az összesítésben a 23. helyezést jelentette.
 

Összegzés

Összességében elégedett voltam a játékosok hozzáállásával és az elvégzett munkával. Az eredmények is azt mutatják, hogy a bajnokság során sikerült fejlődni, főként ahhoz képest, hogy mennyire vegyes összetételű alakulattal vágtunk neki a szezonnak. Csodát nem várhattunk, de nem is az eredményesség volt a legfontosabb cél, hanem a játékosállomány fejlesztése, amit sikerült is megközelíteni. A legfontosabb terület, amiben fejlődnie kellett a játékosoknak, az a korcsolyatechnika és a gyorsaság volt, a leglátványosabb előre lépésre azonban a játékszituációk megoldása terén volt szükség. Ezúton is köszönöm a játékosoknak a kitartó munkát, az egyre javuló hozzáállást, a kollégáknak pedig a sok segítséget!


A 2020-21-es szezon az adatok tükrében:

Vezetőedző: Köllő István
Korcsoport: 2007.01.01 – 2008.12.31.
Nevezési létszám: 42 (A+B)

Részeredmények:

-Alapszakasz: 9 csapat/ B/3 csoport
8 meccs- 8 pont – 6. hely

-Középszakasz: 6 csapat/csoport
15 meccs – 35 pont – 1. hely

-Helyosztók: 6 csapat/csoport
5 meccs – 15 pont – 1. hely

Végeredmény: 23. hely

Játékos statisztikák (Ksz):

2.  Doros L.    43 pont  (25+18)
3.  Derzsi Cs.  35 pont (19+16)
5.  Tóth Z.      32 pont (21+11) 
11. Tassi P.     18 pont (10+8)

Kapusok:
6. Somogyi Szabó B. 84,67 %

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok