Szezonértékelő 2020-21 | U14 A

A szezon összefoglalóját György István szakvezető készítette.

Ebben a korosztályban folyton azt hangsúlyozom, hogy az eredményességet nem számokban és helyezésekben kell mérni, sokkal fontosabbnak tartom, hogy a játékosok egyénileg tudjanak előre lépni a hoki minden fontos területén. Nyilván sokakkal nehéz ezt megértetni, de ha a szezon végén azt látják a játékosokon, hogy elégedettek és büszkék magukra, ráadásul továbbra is éhesek a tanulásra, akkor ez a legnagyobb eredmény, amit el lehet érni. Nos, mi edzők ezt idén megtapasztaltuk, mert sikerült egy olyan társaságot összerakni, akik kivétel nélkül ilyenek voltak. Augusztusban azt mondtam, hogy kicsik vagyunk, de játékban nagyok leszünk. Ezért választottam az öltözőnk falára a következő mottót is, amivel a játékosaim azonosulni tudtak:

"Te csak játssz önfeledten, mert akkor vagy igazán önmagad!"A bajnokság előkészítése

„Az augusztusi edzőtábor után az volt a legnehezebb feladatunk, hogy kiválasszuk azokat a játékosokat, illetve karaktereket, akik készek tanulni és nem kevés energiát áldozni azért, hogy jobbak legyenek. Nem feltétlenül az volt a cél, hogy a legjobb, legerősebb és legügyesebb gyerekeket gyűjtsük egy helyre, sokkal inkább azokat, akikben forr az akarat, és minden nap tesznek azért, hogy előrébb jussanak. Pontosan ezért alakult úgy, hogy a csapat fele elsőéves volt, akik alig léptek ki az U 12 korosztályból, a másik felébe került olyan játékos is, aki egy évvel korábban B-csoportos volt. Az A-csapatban egy kapus és 16 mezőnyjátékos kapott helyet.
 

A bajnoki idény tendenciái

A szezon előtt selejtezőt játszottunk, ez döntötte el. hogy melyik értékcsoportban kezdünk. Sorrendben a KMH, a Vasas, az OHA, a DVTK és a MAC A1 csapataival mérkőztünk meg. Mivel a négyből egy meccset sikerült megnyernünk, a második értékcsoportba soroltak bennünket. Ebben a csoportban a Győr, a Dunaújváros, az OHA és a Kárpáti Farkasok voltak az ellenfeleink, akikkel négy oda-vissza kört játszottunk. Az eredményekkel nem foglalkoztunk, próbáltam megértetni a játékosokkal, hogy hiába áll az eredményjelzőn az, amit látni szeretnének, ha a mutatott játék nem olyan, amilyet meg szeretnénk valósítani. Ebből nyilván voltak súrlódások, de úgy érzem megértették, mit szeretnék nekik mondani: az eredmény másodlagos!

A középszakasz után következett a helyosztó, ahol feljebb léptünk és a DVTK Jegesmedvék a Győr, a Ferencváros, a MAC A2 és a KMH csapataival mérkőztünk meg, egy oda-kör keretében. Itt az ellenfelek már komolyabb erőfeszítésre késztettek bennünket, de ennek is nagyon élveztük minden percét.

Amit a szezon elején elterveztem, azt úgy gondolom, ha nem is maradéktalanul, de sikerült teljesítenünk. Amiben hiányérzetem van, az a korcsolyázás, ezzel a területtel a jövőben sokkal körültekintőbben, hatékonyabban kell foglalkoznunk.

Amiben a legtöbbet fejlődtünk az a játék; és hiába voltak gondjaink egy-egy mérkőzésen különböző szituációkban, jó volt látni, ahogy megtartják a korongot, próbálnak vele kezdeni valamit, hol magukra vállaltak dolgokat, hol a társaikat hozták helyzetbe.

"Időnként olyan minőséget tettek ki a jégre, hogy néha azt éreztem, a TV előtt ülök és felnőtt meccset nézek, pedig még csak 13 évesek."

Ahogyan augusztusban előrevetítettem, (hogy játékban nagyok leszünk) az szerencsére be is igazolódott, ez amiatt is vesszőparipám, mert minél jobban megy a játék, annál jobban lehet élvezni, ami magával hozza később a sikereket is. 
 

Az idény értékelése

Azokkal a játékosokkal, akik nem az A- csapatban versenyeztek, de velünk dolgoztak egész évben, hellyel-közzel elégedett vagyok, nagyot léptek ők is előre, rengeteg meredek fejlődési görbét láttam, de sajnos, akadt olyan is, aki valamiért nem úgy fejlődött, ahogyan azt szerettem volna. Természetesen türelmesnek kell lenni, ez egy nagyon hosszú folyamat, a játékosok nem egyforma ütemben lépkednek felfelé, viszont szükség van arra, hogy eltökéltek, motiváltak legyenek annak érdekében, hogy előrébb tudjanak lépni.

Összességében minden szempontból nagyon jó szezonunk volt, büszke vagyok a csapatra és a kollegáimra is, akik egész évben segítettek nekem, nélkülük ezt nem sikerült volna elérni!
 

2020-21-es szezon az adatok tükrében:
   
Korcsoport: 2007.01.01 – 2008.12.31.

Bajnoki részeredmények:

- Alapszakasz: 6 csapat/ A1csoport
5 meccs – 3 pont – 5. hely

- Középszakasz: 5 csapat/ II. csoport
16 meccs – 42 pont – 1. hely

- Helyosztó (5-10. hely): 
5 meccs – 10 pont – 3. hely

Végeredmény: 7. hely

Játékos statisztikák (II.):

1. Szűcs M.   72 pont (29+43)
2. Máthé M.  53 pont (31+21)       
5. Vincze D.  32 pont (21+11)
10. Kiss M.      24 pont (20+4)

Kapusok:
1. Dorogi V. 87,80 % 

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok