Szezonértékelő 2019-2020. | Szupermini

A tagtoborzás területén aratott sikereknek köszönhetően, a múlt év őszén az edzői kar rendelkezésére állt a szükséges játékosanyag a szupermini korosztályban.

A korosztályos vezetőedző, Fekete Albert beszámolója szerint összesen 49 játékossal kezdték meg az alapozást augusztus elején.

„A magas induló létszám mellett az edzések látogatottsága is kimondottan jól alakult, a játékosok 60-70%-a rendszeresen megjelent az edzéseken. Augusztusban hetente három jégedzést tartottunk, emellett egy száraz edzésre került sor. Valamennyi tréning játékos formában zajlott, a fő célunk a sportág megszerettetése volt. Ez a törekvés sikeresnek bizonyult, a szezon során összesen 2 játékos morzsolódott le, a gyerekek túlnyomó többsége kitartott a jégkorongozás mellett. A lefontosabb szakmai célunk a koordináció, az egyensúlyérzék és az ügyesség fejlesztése volt, a technikai elemek közül a korcsolyatechnikára összpontosítottunk, ami szintén játékos formában történt. 

A szeptember közepén kezdődő bajnokságra két csapatot neveztünk be, mindkettőt a piros értékcsoportba. Már az első két torna eredményei alapján kiderült, hogy a keret egy részének a piros csoport nem jelent kihívást, ezért a továbbiakban a sárga csoportban versenyeztettük őket, de nagy örömünkre ott is kiemelkedtek a mezőnyből. A bajnoki küzdelmek során minimálisan havi két tornán vettünk részt, ami átlagosan 5 tornát jelentett egy játékosra vetítve, de számos játékosunk a szezonban 10 tornán is a jégre lépett.Örvendetes volt az a fejlemény is, hogy mintegy 6 játékos eléggé érettnek bizonyult ahhoz, hogy a minikkel edzhessenek és ugyancsak ők 1-3 mini tornán is bemutatkoztak. A sárga csoportban szereplő játékosaink legtöbbször szépen helytálltak a mindenkori ellenfelekkel szemben, különösen a korcsolyatechnika és a koordináció tekintetében a nyújtottak jó teljesítményt. A piros csapatunk zömét 5-6 éves óvodások alkották, a mieink játékosállománya volt a legfiatalabb a mezőnyben. Ők elsősorban a lelkesedésükkel vívták ki maguknak az elismerést.

Kimondottan pozitívnak értékelhető, hogy a tavasszal még sikerült mintegy 20 újoncot beöltöztetni, közöttük olyan jó mozgású, ügyes gyerekeket, akiknek gyakran csak egy korcsolyatanfolyam volt a háta mögött. Az idény elején azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy megpróbáljuk a lehető legtöbb játékost bevonni a rendszerünkbe és igyekszünk őket meg is tartani, amit szinte maradéktalanul megvalósítottunk. Nyilván lehetett volna mindezt még jobban is csinálni, de az alapvető feladatainkat megoldottuk.”

Vezetőedző: Fekete Albert
Edzők: Matkó Zsolt, Köllő István, Berta Ákos, Szigeti Tibor és Antal Arnold

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok