Szezonértékelő 2019-2020. | Serdülő-B

Serdülő-B együttesünket komoly kihívás elé állította a 2019-20-as szezon. Az A-csapatunk beverekedte magát az első értékcsoportba, természetes tehát, hogy náluk összpontosultak a korcsoport legjobbjai.

A B-csapatra kevéssé látványos, ám annál fontosabb feladatok vártak; az alapképzettség szempontjából nagyban különböző játékosokból álló keret fejlesztése és szintre hozása. Az idény leglényegesebb eseményeit Prakab Szilárd vezetőedző foglalta össze.

Felkészülési szakasz
„Augusztus elején napi két edzéssel (egy jeges és egy száraz) indítottuk el a szezont, ez a szakasz szeptember elejéig tartott. Ennek során lejátszottunk egy felkészülési meccset is a Jegesmedvékkel szemben, a találkozót a miskolciak nyerték. Igyekeztem megismerni és felmérni a keret tagjait, ami nem volt egyszerű, mert a társaság roppant heterogénnek bizonyult. Közöttük voltak megfelelő alapképzésben részesült játékosok és olyanok is, akik csak nemrég kezdték a jégkorongot. A keretnek csaknem a fele az A csapattal edzett, létszámgondjaink ennek ellenére sem voltak, de a csapatkeresésre nem volt elég a rendelkezésre álló idő.”

Alapszakasz
„Az alapszakaszban a B-csoportba kerültünk, igen nehéz ellenfelek közé. A miskolciakon kívül a MAC B, az UTE B, az FTC és az SZJA U 16 voltak az ellenfeleink. Próbáltunk helytállni, igyekeztünk tisztes eredményt elérni, de mérkőzést nyerni nem sikerült. A székely jégkorong akadémia több, mint 10 gólos különbséggel győzött ellenünk, a többi találkozó viszonylag vállalható módon alakult.” 
Mérkőzésszám: 5
Részeredmény: 0 pont

Középszakasz
„Az alapszakasz végeredménye alapján a középszakaszban a IV. csoportba kaptunk besorolást. Az ellenfelek listája átalakult; a Sportország, a DVTK, a KSI, az OHA B és a Justitia Szittyák mellett az SZJA U 15 is az opponenseink között szerepelt. Velük szemben már sikerült jó meccseket is játszani, csak a Sportország és a SZJA ellen nem tudtunk pontot szerezni, ez a két együttes kiemelkedett a mezőnyből, fizikum és játékerő dolgában egyaránt. A többi ellenféllel szemben jó mérkőzéseket játszottunk, a 18 találkozó során sikerült 28 pontot szereznünk. Sajnos, ezzel csak a 4. helyen végeztünk, így nem tudtunk a helyosztó mezőnyébe bekerülni. Folytattuk tehát az edzéseket, a szisztematikus fejlesztő munkát mindaddig, amíg a szezont be nem rekesztették.”
Mérkőzésszám: 18
Részeredmény: 28 pont„Összességében elégedett voltam a játékosok hozzáállásával, az elvégzett munkával. Az eredmények azt mutatják, hogy a bajnokság során sikerült fejlődni, ahhoz képest különösen, hogy mennyire vegyes összetételű csapattal indultunk el. Csodát nem várhattunk, de nem is az eredményesség volt a legfontosabb cél, hanem a játékosállomány fejlesztése. Számos játékosom több-kevesebb rendszerességgel szerepet kapott az A-csapat mérkőzésein is, nekik különösen jó az esélyük a továbblépésre. Ez az idény nyilván csak egy hosszabb folyamat része volt, a kerettagok részéről a jövőben is elhivatottságra és folyamatos, kemény munkára lesz szükség. Ezúton is köszönöm a játékosoknak a kitartó munkát, a jó hozzáállást, a szülőknek és a kollégáknak a segítséget! További jó munkát és sok sikert kívánok mindegyiküknek!”

Vezetőedző: Prakab Szilárd
Kapusedző: Kecskeméti Áron

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok