Szezonértékelő 2019-2020. | Serdülő-A

Egyesületünk két csapatot indított az U 16-os korosztályban. Az A-csapatunk selejtezővel kezdte meg a bajnokságot, melynek eredményeként bekerültek a legjobb 8 együttes közé és az I-es csoportban játszották végig a szezont.

A serdülők idénye igencsak mozgalmasra sikeredett, mivel rajthoz álltak az osztrák U 16-os bajnokság selejtezőjében és ott voltak a Carpathian Junior Hockey League (CJHL) küzdelmeiben is. A 2019-20-as szezon legfontosabb történéseiről Okos Csanád vezetőedző készített átfogó elemzést.

„Augusztus elején kezdtük meg az alapozást, ami jégen és szárazon egyaránt remekül sikerült, majd a hónap végén CJHL tornára utaztunk Lengyelországba. Az időzítés nem is lehetett volna kedvezőbb, hiszen sikerült izgalmas mérkőzésekkel zárni a felkészülést, emellett ez a hétvége jó alkalmat kínált a csapatépítésre is.

Nem sok időnk maradt a pihenésre, mivel következő hétvégén már Zalaegerszegen léptünk jégre, az osztrák U 16-bajnokság selejtezőjében. A játékoskeret a CJHL tornához képest kicserélődött, a fő célunk az volt, hogy mindenki megkapja a játéklehetőséget a magyar bajnokság kezdete előtt és megmutassa, mire képes. A továbbjutás ez alkalommal nem sikerült, viszont a játék képével elégedett voltam; nagyon jó mérkőzéseket vívtunk az osztrák csapatok ellen.”

A bajnokság menete
„Az ezt követő hétvégén került sorra a számunkra legfontosabb megmérettetés, a magyar bajnoki selejtező. Együttesünk 24 mezőnyjátékossal és 3 kapussal kezdte meg a küzdelmeket. A sorsolás szeszélye folytán igen erős csoportba keveredtünk; a MAC Budapest, a Székely Jégkorong Akadémia (U16) és az Óbuda Hockey Academy csapataival kerültünk szembe. A srácok óriásit küzdöttek, nagyszerű játékot produkáltak és teljesen megérdemeltem végeztek az első helyen végzett, amivel bejutottunk a bajnokság legjobb 8 csapata közé.

Pár nappal az alapszakasz kezdete előtt az MJSZ hozott egy érdekes változtatást, miszerint egy „oda-kört”, azaz 7 meccset játszik valamennyi együttes. A lendületünk tovább tartott, az alapszakaszban sikerült nyolc csapatból a 3. helyen végezni! Mivel az első 6 csapat jutott tovább, a középszakaszban még szűkebb lett a mezőny, még több kemény mérkőzés várt ránk. Ez a periódus nehezen indult, a középszakasz első felében belefutottunk jó pár nagy pofonba. Sérülések is nehezítették a dolgunkat, volt néhány kulcsjátékosunk, akik betegség miatt nem tudtak játszani. Szerencsére sikerült tanulni a pofonokból és a középszakasz hátra levő részére összekaptuk magunkat. Végül az 5. helyen végeztünk, a KMH csapatával azonos pontszámmal.

A rájátszást 2 győzelemig tartó párharc nyitotta meg, ahol mi a középszakaszt a 4. helyen záró KMH csapatával kerültünk össze. Az első mérkőzésünket idegenben játszottuk és egy igazi playoff- hangulatú összecsapáson teljesen megérdemelten, 3 góllal nyertünk. Sajnos, a folytatást a koronavírus járvány miatt törölték, ami nagy kár, hiszen esélyesek voltunk a továbbjutásra.”

CJHL tornák
„Különféle okok miatt rendszerint más és más kerettel utaztunk el az idei CJHL tornákra. Célunk nem az eredmények hajszolása volt, hanem az, hogy a hazai bajnokság mellett kapjon mindenki egy kis pluszt, leginkább több játéklehetőséget és nagy hangsúlyt fektettünk a csapategység erősítésére. Ezek a 3 napos túrák komoly szerepet játszottak abban, hogy eredményesen tudjunk szerepelni a hazai bajnokságban. Ilyenkor a társaság napi 24 órában együtt van; együtt reggeliznek, ebédelnek, vacsoráznak, együtt vagyunk a jégcsarnokban is.  A telefonokat minden este összegyűjtjük és a játékosok csak másnap este, a vacsoránál kapják vissza. A cél az, hogy minél többet kommunikáljanak, ezáltal még közelebb kerüljenek egymáshoz. Óriási élményt jelent minden ehhez hasonló kiruccanás. Igaz, hogy napi 2 mérkőzést kell lejátszani, de bármennyire is megterhelő mindez, a torna végeztével feltöltődve érkezünk haza.”

Záró értékelés
„Nyugodtan kijelenthetem, hogy minden szempontból sikeres szezonon vagyunk túl, kár, hogy ilyen kurtán-furcsán zárult. A csapat összességében fejlődő tendenciát produkált. Több másodéves (2004-es születésű) játékosunknak sikerült karrierjük során először bemutatkozni az U 18-ben, név szerint Szeferinkin Philip, Terdik Csanád, Urbán Ákos, Kovács Balázs és Biró-Dobi Benedek. Voltak, akik egyszer, míg mások többször kaptak alkalmat a feljátszásra és sikerült élniük a lehetőségekkel. A 2004-ben születettek közül Aranyos Attila és Zilahi Zsombor már tavaly is szerephez jutottak az ifjúsági csapatban.

A mérkőzésinkre általában 16+2 játékost neveztem, a fő célom az volt, hogy mind a 3 sor megfelelő játékidőt kapjon. Nem azt akartam, hogy egy sorra épüljön a társaság, hanem azt, hogy mindenki meccsről meccsre kivegye a részét a játékból. Ebben a brigádban megvolt a potenciál arra nézve, hogy mindhárom sor ütőképes legyen, feltéve, hogy mindenki beleteszi a mérkőzésbe a tőle elvárt munkát! Örülök, mert sikerült ezt a hosszútávú célkitűzést teljesíteni. A kapusaink szinte azonos számú mérkőzést kaptak, az általuk produkált teljesítmény kifejezetten jónak mondható. Végh Dániel és Petruska Olivér voltak az első számú hálóőreink, de Révész Zsuzsa és Juhász-Berencsi Soma is többször nyújtott értékes segítséget.

A fehérváriakon kívül legalább egyszer sikerült mindenkit legyőzni a középszakaszban és nem csak eredményt tekintve voltunk jobbak, hanem a játék képe alapján is! Mivel végig a mezőny legjobb csapataival küzdöttünk, ez a szezon még komoly szerepet játszhat a srácok jövőjében.

Néhány játékosunk elbúcsúzott tőlünk. Az U 16-os korosztály vízválasztó, mivel ebben az életkorban már mindenki el tudja dönteni; hogy megvan-e kellő motivációja a folytatáshoz. Innentől tovább nőnek az edzés- és a mérkőzésszámok, egyre nagyobbak az elvárások és keményebbek az edzések. Fodor András, Szigeti Tibor, Kovács Zsombor, Agárdi Vilmos és Széles Kálmán voltak azok, akik hivatalosan is szögre akasztották a korcsolyát. A Debreceni Hoki Klub nevében is jó egészséget kívánok nektek és sok sikert az álmaitok elérésében! Örülünk, hogy éveken át itt voltatok velünk!  Végül, de nem utolsó sorban szeretném megköszönni a munkát valamennyi kollégámnak, akik részt vettek a csapat mindennapi életében; György Józsefnek, Prakab Szilárdnak és Kecskeméti Áronnak, valamint Gönczi Csabának, aki a tornákon és hazai mérkőzéseken segített összefogni a srácokat!” 

Kivonat a 2019-20. évi játékos-és csapatstatisztikákból  

Mérkőzések:

-Selejtező: 3 mérkőzés/7 pont 
Részeredmény:  1. hely (A-csoportba kerülés)

-Alapszakasz: 7 mérkőzés/12 pont
Részeredmény:  3. hely
                                 
-Középszakasz:  15 mérkőzés/16 pont
Részeredmény: 5. hely

-Negyeddöntő:  1 mérkőzés/3 pont

Összesen: 26 mérkőzés
Végeredmény: playoff-ba kerülés 

Vezetőedző: Okos Csanád
Másodedző: György József és Prakab Szilárd
Kapusedző: Kecskeméti Áron
Csapatvezető: Gönczi Csaba

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok