Szezonértékelő 2019-2020. | Kölyök-B

Az U 14-es korosztályban egyesületünk 40 benevezett játékossal vágott neki a 2019-20-as szezonnak. Létszámgondok híján tehát adva volt a lehetőség 2 csapat elindítására.

Az U 14 B együttesünk a B-értékcsoportban kezdte meg az idényt, amelynek legfontosabb eseményeit Salánki Attila edző helyett az U 14 A-csapat szakvezetője, György István elemezte.

Felkészülés a bajnoki szezonra

"Az U 14-es korosztály augusztus 5-11-e között egy hetes edzőtáborral indította az új idényt. Ennek az volt a fő célja, hogy a játékosok megismerjék egymást és az edzők is képet kapjanak arról, hogy ki hol tart a felkészülésben. A második csapat kerete végül 20 mezőnyjátékossal és egy kapussal vált teljessé az edzőtábort követően. Őket a B-értékcsoportba neveztük és bíztunk abban, hogy ott jó helyen lesznek. A programban egy felkészülési mérkőzés szerepelt, amit a Jászberény csapata ellen vívtunk, és ennek során rá kellett döbbenünk, hogy lesz itt még munka jócskán. Nemcsak a szenvedélyt és a küzdeni akarást, hanem a lelkesedést és a kemény munkát is joggal hiányoltuk a gyerekekből. Az edzők viszont mindent megtettek annak érdekében, hogy minél inkább szintre hozzák a játékosokat.

A legtöbb játékos az edzéseken együtt készülhetett a korcsoport legjobbaival. Ezt a döntést abban a reményben hoztuk meg, hogy az erősebbek „felhúzzák” magukhoz a tapasztalatlanabb kerettagokat. Igyekeztünk a lehetőségekhez mérten rotálni őket, hogy mindenki kóstoljon bele egy kicsit abba, amit a legjobbak művelnek. 

Bajnoki mérkőzések

Mint utóbb kiderült, hiba volt a 2. csapatot a B- értékcsoportba nevezni; ugyanis erősen kilógtunk a mezőnyből, elég gyakran előfordult, hogy tizenöt gól fölött kaptunk egy-egy mérkőzésen. Nyilván mi, edzők hibáztunk, mentségünkre szóljon, hogy a szezon előtt semmilyen információnk nem volt arról, hogy melyik ellenfelünk, milyen játékerőt képvisel, így pedig nagyon nehéz okosan dönteni.

Mindezektől függetlenül azért vártuk volna, hogy jó karakterek is előkerülnek a srácok közül, és egyre keményebben fognak küzdeni a mérkőzésen. Sajnos erre nem került sor, voltak ugyan fellángolások, de a következő mérkőzéseken újra a régi, rossz arcát mutatta társaság. Megjegyezném, hogy nagy elvárások nem voltak velük szemben, már a szezon előtt láttuk a korlátaikat. Mivel pedig a gyerekek nem egyformán érnek, ez néha nagy különbségeket hoz létre játékos és játékos között. Hasonlítgatni nem érdemes; van olyan, amit az egyikük képes megoldani ösztönből, míg mások ugyanezt csak évek munkájával tudják elsajátítani. Amit az edzéseken mutattak, abból is egyértelműen kiderült, hogy egyelőre még éretlenek, fejben sincsenek felkészülve arra, hogy tovább lépjenek. Gyakran elmondom, hogy egy sportolót akkor lehet magasabb szintre fejleszteni, ha ezt ő maga is akarja, érti, hogy mit vár el tőle az edzője és azt meg is akarja csinálni. Ezen kívül pluszban is rengeteget dolgozik azért, hogy utolérje a legjobbakat. Ez volt az a tényező, amelyet a 2019-20-as idényben az U 14 B-csapatunknál nem tapasztalhattunk.

Ha a bajnokság egészét vesszük alapul, akkor a nagy többség sajnos nem tudott szintet lépni, néhány játékosnak azonban sikerült. Ez mindenki számára öröm, mert azt jelenti, hogy mégsem volt elvesztegetett idő, amit az idény során eltöltöttek a pályán. Azt mindenképpen meg kell tanulnia ezeknek a srácoknak, hogy ha önszántukból választották ezt a sportot, akkor fejben muszáj 100%-ban ott lenni az edzéseken! Mindezen túl nem árt élvezni is, amit csinálnak, mert fejlődés csakis így várható. Mindenesetre nagyon tanulságos év volt ez mindenkinek; mi edzők is rengeteget tanultunk és tapasztaltunk. A jövőben ismét megpróbáljuk a lehető legtöbbet kihozni magunkból, hogy ezzel a gyerekeket is fejlődésre ösztönözzük!"

Vezetőedző: Salánki Attila

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok