Szétlövésben vertük a Fradit

A KMH SE ellen megnyert csütörtöki mérkőzés után ifi csapatunk szombaton ismét Budapestre látogatott. A mieink ellenfele ezúttal az FTC-Telekom együttese volt.

Az 1. harmadban egyértelműen domináltak a debreceniek, de a gólzsák nem akart kinyílni. A 13. percben kaptunk egy emberelőnyt, de rövidesen elcseréltük magunkat, így a mieink létszáma is megfogyatkozott. Az etap utolsó percében előnyhöz jutottak a házigazdák, a góljukat Pella szerezte. Az állás hízelgő volt az ellenfélre nézve, akik négyszer találták el a kapunkat, a mi 16 kísérletünkkel szemben.

A 2. játékrészben kiegyenlített játék folyt a jégen. A mezőnyben is felülmúltuk a zöld-fehéreket, de az egyenlítés csak nem akart sikerülni, maradt az egy gólos FTC-vezetés.

A 3. harmad elején Bartis találatával végre egalizálni tudtuk az állást. Az 53. percben emberfórba kerültünk, amit nem sikerült gólra váltani, hátul viszont nem figyeltünk eléggé, Ábrahám révén ismét vezetéshez jutottak a ferencvárosiak. Az 56. percben Sándor Bence 2+10 percet kapott, de a hátrányt sikerült kivédekezni. Az 58. perc hozta el az újabb egyenlítést, ezúttal Szeferinkin talált be a fővárosiak hálójába. Az utolsó percben a debreceni szakvezető időt kért, de a hátralévő fél perc kevés volt a fordításra.

A hosszabbításban sem változott az eredmény, jöhettek a rávezetések. A kapunkban Végh Dániel az ellenfél valamennyi kísérletét hárította, míg a mieink kétszer is betaláltak, a győztes találatot végül Diószeginek jegyezték be.

A találkozó során a mieink végig fölényben játszottak, a dominancia különösen az első és a harmadik harmadban volt szembetűnő. A debreceni legénység számos ígéretes helyzetet alakított ki, kimaradt azonban három üres kapu, nem egyszer a kapuvas mentette meg a zöld-fehér csapatot a góltól. Az említetteket a lőlap (21-57) is alátámasztja. A srácok nehezen vívták ki a győzelmet, mivel hadilábon álltak a gólszerzéssel. Reméljük, hogy a jövő hét végén, hazai jégen e téren is jobban fognak teljesíteni!

Máthé Csaba vezetőedző idézte fel a találkozó fő mozzanatait.

„A mérkőzés elejétől a végéig mi irányítottuk a játékot, a mezőnyben jobbak voltunk az ellenfélnél. Egyedül a gólok hiányoztak, pedig számos helyzetet dolgoztunk ki, az ellenfél hálóőrét azonban csak nehezen tudtuk legyőzni. Kimaradt három üres kapus lehetőség, három vasat lőttünk, míg ők a kevés helyzetükből kettőt is kihasználtak. Tanulságos meccs volt, kétszer jöttünk vissza hátrányból, többet tettünk a győzelemért, de ezt csak a rávezetések során sikerült érvényesíteni. Végh Dani nem kapott gólt, miközben a mi oldalunkon Diószeg és Dorogi is betalált. Jól küzdöttünk, csak a lövéseink pontosságával volt gondom. Gratulálok a srácoknak!”

FTC-Telekom – Debreceni HK 2-3 (1-0, 0-0, 1-2, 0-0, 0-1)
Gólszerzők:
Pella és Ábrahám, illetve Bartis, Szeferinkin és Diószegi

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok