Sikeres tesztmeccsen nyertünk Szegeden

A DHK U 14 A csapata Szegeden vívta a szezon első mérkőzését. A találkozó kevés izgalmat hozott, a mieink végig vezetve, nagy gólkülönbséggel győztek.

A meccs elejétől fölényben hokiztak a debreceni srácok, de egy ideig nem találták a góllövő ütőjüket, a nyitó harmad 19. percében Kovács Soma emberelőnyben szerezte meg a mieink első találatát. A 2. játékrészben viszont gyorsan kinyílt a gólzsák, előbb Szűcs Martin, majd újra Kovács Soma volt eredményes, később Rózsa Ákos, Juhos Patrik és Vincze Dávid Károly is feliratkozott a gólszerzők közé. A debreceni legénység a 3. harmadban is folytatta a gólgyártást; Rózsa Ákos megszerezte a második és a harmadik találatát, Szűcs Martin duplázott, de nem maradt gól nélkül Czecze Hunor, Szalontai Lázár és Bodnár Bence sem.

György István vezetőedző nagyrészt elégedetten tekintett vissza a mérkőzésre.

„Az egész meccsen mi uraltuk a játékot a mezőnyben, rengeteget volt nálunk a korong és nemcsak játékban, de fizikai téren, a testméretek dolgában is fölényben is voltunk, még úgy is, hogy az átlagmagasság nálunk sem a legnagyobb. Az eredmény engem kevésbé foglalkoztatott, sokkal inkább a letámadásainkat szemléltem nagyítóval, ugyanis ezen dolgozunk két hete és megállapíthatom, hogy már kezd alakulni. Jó volt látni, hogy amint elveszítettük a korongot, azonnal visszatámadtunk. A helyezkedés terén kisebb-nagyobb hibákkal ugyan, de azt nyújtották a fiúk, amit elvárunk tőlük. Szeretném, ha a csapatom gyors és agresszív hokit játszana a szezon vége felé, de ezt csak úgy tudjuk elérni, ha minden mérkőzésen sokat korcsolyázunk és minél kevesebb időt hagyunk az ellenfélnek az építkezésre. Van még hova fejlődni, de a kezdés bíztató.

A 12 lőtt gól ellenére is azt kell mondanom, hogy a támadó potenciálunkon van javítani. Nagyon sok helyzetet dolgoztunk ki, rengeteget lőttünk kapura, de elpuskázott lehetőség is adódott szép számmal, ahol csak az döntött, hogy nem vettük észre a jó megoldást. A lövőerő terén sajnos, nem azt a szintet képviseljük, amit én szeretnék, természetesen ezen is dolgozni fogunk a jövőben, muszáj lesz előrébb lépnünk.

Ebben a korosztályban az edzéseknek sokkal nagyobb jelentősége van, mint a mérkőzéseknek, az utóbbiak csak a tesztet jelentik, hogy a tanultakat miként tudják a srácok visszaadni. Ezért a jövőben sem az lesz a legfontosabb, hogy a találkozó végén mi áll az eredményjelzőn, hanem a mutatott játékra összpontosítunk és megpróbálunk minél többet tanulni a mérkőzésekből.”

Goodwill Pharma Szegedi Vízmű – Debreceni Hoki Klub 0-12 (0-1, 0-5, 0-6)
Gólszerzők:
Rózsa(3), Kovács Soma(2), Szűcs M.(2), Juhos, Czecze, Szalontai, Bodnár és Vincze

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok