Sikeres munka folyt a korcsolyatechnikai táborban

A 2020-21-es szezon záróakkordjaként egyesületünk április 26-28-án korcsolyatechnikai tábort szervezett a neves szlovák szakember, Peter Bohunicky vezetésével.

A rendezvény célja az volt, hogy az edzőink és játékosaink első kézből sajátítsák el azt a korcsolyázó technikát, amelynek birtokában gyorsabban felzárkózhatunk a magasabban kvalifikált országok jégkorongsportjához. Máthé Csaba sportigazgató, a rendezvény ötletgazdája és fő szervezője, a táborzárás után elmondta, hogy Peter Bohunicky személyében egy roppant nyitott és segítőkész kollégát ismerhettek meg. A résztvevők is úgy vélekedtek, hogy a 3 napos közös munka során számos új értékkel lettek gazdagabbak. Az edzők két 30 fős csoportban dolgoztak a játékosokkal, ezalatt 6 jégedzést tartottak, valamint és 2 videóelemzésre is sor került, az elvégzett munka kielemzése céljából. Peter Bochunicky úgy nyilatkozott, hogy egyértelműen elégedett volt a játékosok munkájával, valamint az edzők hozzáállásával.

A képzésen meghívásos alapon nyíregyházi, illetve békéscsabai trénerek is részt vettek, akik hazatérve szélesítik majd a nálunk elsajátított, új módszerek hatókörét. A napi edzői megbeszéléseken szó esett az hosszútávú együttműködés lehetőségeiről is, ezt az ötletet a vendégedző jól fogadta, lehetségesnek és hasznosnak tartotta.

Két évvel ezelőtt a linköping-i tapasztalatcsere hozott átütő sikert, míg most a hazai jégen szervezett korcsolyatechnikai tábor. Mindkét esemény számos új impulzussal, kreatív megoldással gazdagította a napi edzésmunkát, melyeknek alkalmazása révén közelebb kerülhetünk azokhoz, akik előttünk járnak.

A jó hangulatú esemény méltó lezárása volt a 2020-21-es idénynek. Most egy pár hetes pihenés következik, majd elkezdődik az új szezon, új tervekkel és reményekkel.

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok