Sikerek a Magyar Bajnokságban - győztek az ifik és a juniorok is

A legutóbbi magyar bajnoki fordulóban mind az ifi, mind pedig a junior együttesünk hazai pályán lépett a jégre.

Gyanítható volt, hogy a juniorokra nehezebb feladat vár, mivel ők az ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia csapatával kerültek szembe, míg az U 18-as legénység a sereghajtók közé tartozó Pesterzsébeti HC-t fogadta.

EREDMÉNYEK

U 18
Debreceni HK-Pesterzsébeti HC 6-1 (3-1, 0-0, 3-0)


A sérülésektől megtizedelt hazai csapat 15 mezőnyjátékossal kezdte meg a mérkőzést, Máthé Csaba edző serdülő hokisokkal töltötte fel a 3. sorát. A mieink a meccs kezdetétől támadólag léptek fel, nyomást gyakoroltak a vendégekre. A vezetést ennek ellenére az erzsébetiek szerezték meg, 05.38-nál védelmi megingást követően Karácsony értékesített egy kipattanót. Az egyenlítésre három percet sem kellett várni; Rácz Kristóf vitte fel a pakkot, a kipattanóból pedig Kharishin talált be. 09.04-nél emberelőnybe kerültünk, nyolc másodperccel később pedig már mehetett is vissza a kiállított vendégjátékos; Papp Zsombor kapu mögül visszatett korongját Rácz Kristóf vágta be. A 14. percben újra Rácz Kristóf, majd a kékről Kiss Tamás veszélyeztetett. A harmad végének pillanatában még növeltük az előnyünket, ezúttal Kharishin szolgálta ki pontosan Rácz Kristófot.

A 2. játékrészt Fórián Balázs kiállítása vezette be, ezt azonban a mieink gond nélkül kivédekezték. A 27. percben a vendégektől Karácsony próbált egy rúgással (ki tudja miért) elégtételt venni, ő mehetett zuhanyozni, mi pedig 5 perces emberelőnybe kerültünk. A fórt végigtámadta a hazai alakulat, de gól nem született és azt követően is főként a mezőnyben folyt a játék. 37.18-nál Jaroslavov-ot ültették ki, a hátrányt kivédekeztük, a büntetőpadról visszatérő csatár pedig Rácz Kristóffal vezetett szép akciót.

A lazább periódus után egy másik DHK érkezett ki a 3. harmadra, aminek gyorsan meg is lett az eredménye; 40.59-nél Rácz Kristóf tűzte rá a pakkot az alapvonalról, ami be is csorgott, már három találattal vezettünk. 41.33-nál Csúvár kapott egy kisbüntetést, de ezt követően már csak a vendégektől sokasodtak a kiállítások. Az erzsébetiek a szokásos tisztátalan, folyton durvaságba átcsapó hokijukat játszották, a harmadon belül 20 kiállításpercet gyűjtve össze. 47.34-nél Benke Dorián térdhasználat miatt kapott 2 percet. Az ellenfelet a mieink is büntették, Rácz és Kharishin akcióját Jaroslavov fejezte be: lopta a távolságot, majd kilőtte a hosszú felső sarkot. 54.53-nál kettős fórban támadhattunk; a palánkról visszapattanó korongot Rácz Kristóf helyezte a pesterzsébetiek hálójába, amivel mesterhármast ért el!

Meglehetősen egyoldalú mérkőzésen a DHK győzelme egy percig sem volt igazán kérdéses. Az örömben üröm, hogy a mérkőzés során Bartók Péter is megsérült, de bízunk a gyors felépülésében. Máthé Csaba vezetőedző így értékelte a történteket: „Nagyon sok sérültünk, hiányzónk volt, de serdülő játékosokkal sikerült pótolni őket. Jól kezdtük a mérkőzést, az elejétől a végéig uraltuk a játékot. Figyelmetlenség miatt kaptunk egy gólt, de már az első harmadban sikerült hárommal válaszolni. A 2. játékrész nem a hokiról szólt, nem koncentráltunk a saját játékunkra, átvettük a vendégek csapkodó stílusát. Emiatt egy 5 perces emberelőnyt sem tudtunk kihasználni. A szünetben megbeszéltük a problémákat, a pályára egy másik csapat tért vissza és bebiztosítottuk a győzelmünket. Az eredménnyel maximálisan elégedett vagyok, tetszett az első sor játéka és külön dicsérhető az első két bekkpár teljesítménye is.”


U 20
Debreceni HK-ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia 6-5 (2-1, 1-3, 3-1)


A meccs elején oda-vissza hullámzott a játék, a fehérváriak enyhe fölényével. A mieink nagyjából öt perc múltán kezdtek éledezni, Molnár Dávid lövése jelezte, hogy ránk is oda kell figyelni. Rögtön ezután 2-1-re indultak meg a vendégek, de Popkov jól szúrt közbe és megakadályozta, hogy nagyobb baj legyen. 12.32-kor Salló passzát Jancsó Dávid szúrta rá váratlanul, a pakk beakadt, vezettünk. A 13. perc táján a vendégek nagyon megnyomtak egy cserét, de gól szerencsére nem született. 15.39-nél Prácser került a büntetőpadra, öt másodperccel később pedig növeltük az előnyünket; Darabos a buli után azonnal tüzelt, a korong a hosszú felsőbe vágódott. 19 másodperccel a játékrész vége előtt nem figyeltünk egy bulira a védekező harmadban, Vértes Nátán elhúzta a pakkot a mieink kapuja előtt és betalált.

A 2. harmadban érezhetően fokozta a tempót a vendégcsapat. Harminc másodperccel a kezdés után Nagy Péternek kellett hárítani egy takarásból leadott lövést. 20.53-nál Vincze Péter kapott 2 percet bottal lökésért, a fehérvári emberfórt azonban kivédekeztük. 24.16-nál Vértes is mehetett ki a büntetőpadra, ám csak a fór végén sikerült felállnunk a vendégek harmadában, odalett az előnyünk. 29.50-kor Rácz Kristófot szórták ki, 30.09-nél Prácser gólja hozta feljebb az akadémistákat, akik négy perccel később a vezetést is megszerezték; a védelmünk nem volt eléggé határozott Péter Andor akciójánál. Először vezetett a Fehérvár, de ez szerencsére nem vetette vissza a mieinket; 33.23-nál kontrából Kuleshov lépett ki lendületesen, Salló lövése kipattant, Szokolov Artyom pedig szemfüles gólt szerzett. A gólváltás azonban még nem ért véget: egy lecsorgó korongot Péter Andor helyezett a felső sarokba, előnnyel mehettek pihenni a vendégek.

A 3. harmadra igen elszántan jöttek ki a debreceni fiatalok. A játékrész elején főként a mezőnyben folyt a küzdelem. 45.37-nél szép akció bontakozott ki; Kuleshov ugrott meg, Molnár Dávidhoz továbbított, aki elegánsan húzta el Szeles Martin előtt a pakkot és a hálóba lőtte. Alig több, mint másfél perc múltán visszaszereztük a vezetést, ezúttal Molnár indította Kuleshovot, a légiós csatár betalált, a gólt megadták, bár a fehérvári kapus elrúgta a helyéről a ketrecet. Többet támadott, lendületes hokit játszott a DHK. Az 50. percben ismét Molnár Dávid lépett ki, de az utolsó pillanatban eggyel többet húzott a kelleténél. 51.38-nál Jancsó Dávid csapta a fehérvári hálóba a pattogó korongot, már kettővel vezettünk, de még mindig nem volt vége! 57.57-nél újra Péter Andor használt ki egy védelmi hibát, felzárkózott a vendégcsapat. 59.16-nál lehozták a kapust, csak utána, 59.52-nél kértek időt, de hiába, a mieink tartották egy gólos előnyüket.

A rájátszás szempontjából döntő fontosságú mérkőzésen a debreceni gárda nagy küzdelemben gyűrte le az akadémistákat. A megszerzett három ponttal átvettük a 2. helyet a juniorok tabelláján, ezt a helyezést azonban meg is kell tartani, ami korántsem egyszerű dolog. A 22 pont nem elég, a 21 pontos fehérváriak nagy valószínűséggel legyőzik a KMH-t az utolsó alapszakasz meccsükön, a 19 pontos MAC ugyancsak biztos esélyese a Jegesmedvék elleni mérkőzésnek.  Nincs más hátra, az utolsó játéknapon győzni kell a MAC csapatával szemben. Kemény dió lesz, de legalább itthon játszunk. Most pedig lássuk, hogy vélekedett a vezetőedző, György István az összecsapásról. „Úgy készültünk, hogy ez egy sorsdöntő meccs lesz a 2. hely elérése szempontjából. Ennek megfelelően álltunk bele a mérkőzésbe, agresszíven játszottunk, komoly energiákat mozgósítottunk, az erőfeszítés pedig gólokban is megmutatkozott. A 2. harmadban azt kértem, hogy tartsuk meg ezt az energiaszintet, de úgy tűnt, hogy megremegtek a lábak, kapkodtunk, sok hibát vétettünk. A csapat karakterét jól mutatja, hogy a 3. játékrészben sikerült fordítani és három gólt szerezni. Összességében jól küzdött, topon volt az egész alakulat, megérezték a találkozó tétjének súlyát.  Bizakodva tekintünk az utolsó alapszakasz meccsünk elé és reméljük, sikerül odaérni a 2. helyre.”

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok