Remek kezdés után szenvedtünk vereséget

A második mérkőzésüket is lejátszották a debreceni serdülők az U 16-os EBEL Nemzetközi Tornán. Soros ellenfelük az EHC Lions együttese volt, akik az első találkozójukon kiütéses vereséget szenvedtek a MAC Budapest csapatától.

Az első harmad álomszerűen kezdődött a mieink számára, Kovács Balázs már az 50. másodpercben megszerezte a vezetést, alig egy perccel később Fehér Zalán talált be. A 6. és a 13. percben Kovács Balázs kétszer is beköszönt, majd kevéssel a harmad vége előtt, Karajos góljával szépített az ellenfél.

Elképzelhető, hogy 2. játékrész elején a fiúk már azt hitték, a zsebükben van a meccs, az ellenfél azonban másként gondolkozott. 20.35-nél Krcmar szólóból szépített, majd List és Krcmar újabb gólja következett. 32.06-tól emberelőnyben játszhattunk, nem sikerült azonban gólt szerezni, ehelyett Krcmar találatával már az osztrák csapat vezetett. Okos Csanád kapust cserélt, Végh Dániel érkezett a debreceniek ketrecébe.

A 3. harmadban 42.50-nél Krcmar megint emberelőnyből szerzett gólt, majd röviddel később Kovács Balázs szintén emberfórból szépített. A találkozó utolsó perceiben a rendkívül eredményesen hokizó Krcmar kétszer is meglepte a mieink hálóőrét, majd az utolsó percben Révész Levente állította be a végeredményt.

Ezt a találkozót két egymással szöges ellentétben álló részre lehet bontani. Nagyjából az 1. harmad végéig tartó részben az történt a pályán, amit a mieink akartak, a fiúk jól és gólerősen játszottak. A 2. játékrésztől kezdve azonban a visszájára fordult minden, az ellenfél új erőre kapott és lerohanták a mieinket. Nem mondhatjuk azt, hogy a debreceniek leálltak, hiszen dolgoztak, támadtak, a 3. harmadban 16-9-re nyerték a kapura lövéseket. Hogy pontosan mi történhetett a remekül induló, de kudarccal végződött mérkőzésen, azt egy alapos csapatszintű elemzés révén lehet majd kideríteni.

Okos Csanád vezetőedző nyilvánvalóan elégedetlen volt a látottakkal.

„Az első harmad 15. percéig kifejezetten jól és eredményesen hokiztuk. Ebben az időszakban minden összejött a srácoknak, szinte valamennyi lövésünk betalált. A 2. harmadtól kezdve viszont fordulatot vettek a dolgok; mi puhán és enerváltan játszottunk, az ellenfél pedig kezdett felébredni. Próbáltunk nyomást gyakorolni rájuk, eközben ők lekontráztak minket, szólókat vittek és lőtték a gólokat. A 3. játékrészben valamivel jobban ment a játék, de fordítani már nem tudtunk. Az természetesen pozitív, hogy hat gólt szereztünk, összességében azonban nem vagyok elégedett, ezt a meccset hozni kellett volna. Remélem, hogy a történtekből mindenki levonja a konzekvenciát és holnap minden tőle telhetőt megtesz a lehető legjobb eredmény elérése érdekében.”

U 16 Nemzetközi Torna
Debreceni HK – EHC Lions 6-8 (4-1, 0-4, 2-3)
Gólszerzők:
Kovács B.(4), Fehér Z., és Révész L., illetve Krcmar (6), Karajos és List

További eredmények:
MAC Budapest – Okanagan HCE 5-4
Vasas SC – EAC Junior Capitals 5-4 hu

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok