Remek csapatjátékkal győztünk

Junior csapatunk szerda délután a harmadik alapszakasz mérkőzésére készülődött. A debreceni srácok az első találkozójukat megnyerték a győriek ellen, majd kisebb meglepetésre egy góllal alulmaradtak az FTC-Telekom együttesével szemben.

Ezúttal a Dunaújvárosi Acélbikák csapata volt az ellenfelünk, akik korábban egy meccsen léptek a jégre és veszítettek Győrben. A hazai szimpatizánsok természetesen debreceni győzelemben bizakodtak, bár tudták, hogy nem lesz könnyű dolgunk a komoly játékerőt képviselő újvárosiak ellenében.

Jó iramú, nyílt sisakos játékkal indult a mérkőzés. Már az első támadásunk végén ígéretes helyzetet teremtettünk, majd a vendégek vezettek veszélyes ellenakciót. Nagy küzdelem folyt a jégen, a két együttes főként középtávoli lövésekkel kísérletezett. A hatodik perceben 2 az 1 ellen támadtak a mieink, de a lehetőséget nem sikerült gólra váltani. 08.50-nél Sándor Bence a kék vonal közeléből vette célba az újvárosiak ketrecét, a kapu előtt Mihalik ért bele a korongba, ezzel megszereztük a vezetést. A debreceniek agresszív letámadásokkal zaklatták az ellenfelet, akik szintén magas energiaszinten hokiztak. A 16. percben Lőrincz átadásával Takács indult meg nagy lendülettel és kilőtte a felső sarkot. Alig egy perccel később kis híján megszereztük a harmadik találatunkat. A vendégek azonnal kontráztak, komoly helyzetet alakítottak ki, Ambrusról azonban a kapu fölé pattant a játékszer. A harmad végén szépíteni próbáltak az Acélbikák, a debreceni védelem azonban jól állt a lábán.

A 2. játékrész elején két alkalommal is felálltunk 5 az 5 elleni játékban, jól kevertünk, de a vendégek ellentámadásai is veszélyesek voltak. 25.03-nál Kaskötőt állították ki, néhány másodperccel később az újvárosi kapusra is ráfújtak egy kisbüntetést, majd kevesebb, mint 20 másodperccel ezután Mihalik is a büntetőpadra került. A 3 a 4 elleni játékban jól rombolt a debreceni védelem, az újvárosiak nem tudtak közelebb kerülni hozzánk. 27.45-nél a büntetőpadról visszatérő Mihalik húzott egy remek cselt, lövése kijött a kapuvasról, az érkező Spakovszky pedig nem hibázott. A 32. percben Wéningert küldték ki a játékvezetők, a mieink pedig mintha kezdtek volna megnyugodni egy kicsit. A 33. perc elején korongot veszítettünk, üresben léphettek ki a DAB támadói, de szerencsére fölé vágták a pakkot. 33.33-nál Benedek Norbertet állították ki, a vendégek erősen nyomtak; szükség volt Ambrus Levente nagy védéseire. A 38. percben újabb korongvesztés következett, 3 az 1-re kontrázott az ellenfél és Kis révén kozmetikáztak az eredményen. 38.10-nél Barna Dávid kapott két percet, az előnyt azonban nem tudtuk kihasználni. 38.53-nál egy eladott koronggal indult meg a DAB és Stefánek góljával szorossá tették a mérkőzést.

A 3. harmadot Benke kiállítása vezette be, a létszámfórt nem sikerült kihasználni, bár kialakult néhány tömegjelenet a vendégkapu előtt. 46.48-nál Spakovszky és Hajzler között támadt nézeteltérés, majd röviddel később Barna könyökölte le csúnyán Sándor Bencét. Az előnyt eléggé komótosan játszották meg a mieink, emberhátrányban ugrottak ki az újvárosi csatárok, Ambrus Levente azonban óriási bravúrral védett. Az utolsó 3-4 percben mindent megpróbált a vendégcsapat; 58.13-nál időt kértek, majd lehozták a kapusukat is, de a hazai védelem Ambrus Levente vezetésével minden kísérletet hárított.

A mindvégig izgalmas, jó színvonalat hozó mérkőzésen a mieink megérdemelten tartották itthon a három pontot, a több ERSTE Ligás játékost is felvonultató vendégekkel szemben. A győzelem főleg annak köszönhető, hogy György József vezetőedzőnek ezúttal megvolt a három ütőképes sorra elegendő játékosa, akik képesek voltak a taktikai tervet magas szinten megvalósítani. Ambrus Levente magabiztos védések sorozatával támasztotta meg a csapatot, a statisztika szerint 31 lövést fogott, 93,94%-os hatékonysággal dolgozott. A jövőben az emberelőnyös játékunkat kell majd rendbe tenni, és a könnyelmű megoldások számát sem ártana csökkenteni.

György József vezetőedző meccsértékelője következik.

„Ezen a meccsen 16 mezőnyjátékossal rendelkeztem, ami nem volt gyakori ebben az idényben. Nagyon jól kezdtünk, agresszíven hokiztunk, letámadtuk az ellenfelet. A 9. perc végén Sándor Bence távoli lövésébe jól ért bele a kapu előtt Mihalik, amivel megszereztük a vezetést. A 16. perc végén Takács lódult meg Lörincz passzával és beemelte a pakkot a hosszú felsőbe. A 2. játékrészben nagyon sok kiállítás történt mind a két oldalon, volt mindenféle, előny és hátrány, de eleinte senki nem tudott gólt szerezni. A 28. perc elején Mihalik érkezett a büntetőpadról; egy szép csel után lőtt, a pakk a vasról Spakovszky elé pattant, aki az üres kapuba vágta.  Egy kicsit megnyugodtunk, de a 38. perc elején egy rossz helyen elvesztett korongból kontráztak a vendégek és feljöttek 3-1-re. Egy bő perccel később emberelőnyben adtuk el nagyon csúnyán a korongot és az ellenfél felzárkózott egy gólos különbségre. A 3. harmadban sikerült az eredményt tartani; sokszor kerültünk nyomás alá, de jó döntéseket hoztunk, Ambrus Levente hatalmasokat védett, így a három pontot itthon tudtuk tartani.

Nagyon jó, lendületes, élvezetes mérkőzést játszottunk egy nagyon erős ellenféllel szemben. Sikerült szinte teljes kerettel kiállni, ami nagy mértékben hozzájárult a győzelemhez, hiszen három egyforma erősségű sorral tudtunk játszani, offenzíven letámadni, amivel megzavartuk az ellenfelet. Az emberhátrányos védekezésünk jól működött, az emberelőnyünk sajnos, egyáltalán nem, még gólt is kaptunk belőle.”

Debreceni HK – Dunaújvárosi Acélbikák 3-2 (2-0, 1-2, 0-0)
Gólszerzők:
Takács, Mihalik és Spakovszky, illetve Kis és Stefánek

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok