Parázs meccsen nyertek a juniorok

Nem a legkedvezőbb előjelekkel vágtak neki a mieink a szerda esti, Jegesmedvék elleni junior mérkőzésnek.

A szeptember 1-én, Miskolcon megrendezett felkészülési meccset négy góllal nyerték a hazaiak, az Acélbikák elleni szezonnyitó sem hozott sikert, bár akadtak biztató momentumok is bőven.

Gyors miskolci góllal indult az 1. harmad, Lövei góljával 11 másodperccel a korongbedobás után már vezetett a hazai együttes. 02.31-nél Ivanov kiegyenlített, de egy perccel később megint a vendéglátóknál volt az előny, a találatot Verba szerezte. A hetedik percben emberelőnybe került a debreceni alakulat, a fór azonban kimaradt, sőt Lövei révén a Jegesmedvék növelték az előnyüket. A harmadban eléggé puhán játszottak a mieink, de akadtak gondok volt a koncentrációval is.

A harmadközi szünetben komoly elemzésre került sor a debreceni öltözőben, melynek eredménye már a 2. játékrész elején is megmutatkozott. 20.35-nél Szabó Kornél góljával sikerült feljebb zárkózni, majd alig egy perccel később, Bartók Péter találatával ki is egyenlítettünk. A miskolci gárda kapust cserélt, de ez sem segített; 29.35-nél szép Smirnov-Filep kombináció végén, Szabó Kornél találatával már nálunk volt a vezetés! A Jegesmedvék azonban nem estek kétségbe, előbb Verba alakította döntetlenre az állást, majd Kiss használta ki Bartók Péter kiállítását. A 2. harmadban végig nagy csata zajlott a jégen, a debreceni srácok jóval agresszívebben hokiztak, mint az első periódusban, a stáb pedig árgus szemekkel figyelte, nehogy a hazaiak „rácseréljék” az első sorukat a mieink második és harmadik ötösfogatára.

A 3. harmadban tovább dúlt az erőtartalékok és a taktikai hadrendek harca, Alexei Kosourov tovább finomította a követendő taktikát. Az 50. percben Ivanov kapott jó átadást Fileptől és megszerezte a debreceniek egyenlítő gólját. Az 54. percben Löveit állították ki, Ivanov pedig kíméletlenül kihasználta az emberfórt. 58.37-nél Futó és Smirnov csapott össze, a miskolci játékos 2 percet, míg a debreceni légiós 2+10-et kapott. A Jegesmedvék 59.05-nél lehozták a kapusukat, de nem tudtak egyenlíteni, sőt, az utolsó pillanatokban a nagy formában hokizó Ivanov üres kapus találattal végleg eldöntötte a 3 pont sorsát.

A parázs hangulatú találkozót megérdemelten nyerték meg a mieink, akik elsősorban mentális téren kerekedtek a miskolciak fölé. A debreceni srácok kemény védekezéssel, eredményes támadó játékkal és a taktikai utasítások maradéktalan betartásával megfordították a mérkőzést és nagyon értékes győzelmet arattak a 3. harmadban egyre idegesebben hokizó Jegesmedvékkel szemben. A meccs végén Alexei Kosourov vezetőedző együtt és külön-külön is elismerően szólt a játékosairól, akik valamennyien remek teljesítménnyel rukkoltak elő. Bár a találkozó krónikája önmagáért beszél, azon túl is kiemelést érdemel Ivanov Anton játéka, aki négy góllal járult hozzá csapata győzelméhez.

DVTK Jegesmedvék – Debreceni HK 5-7 (3-1, 2-3, 0-3)
Gólszerzők:
Ivanov(4), Szabó K.(2) és Bartók Péter, illetve Lövei(2), Verba(2) és Kiss

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok