Okos, kulturált játékkal nyertünk

Óriási harc folyik a pontokért a junior bajnokság B-csoportjának középdöntőjében. A mieink február elején az Acélbikák ellen vívták az első mérkőzésüket és jó kezdés után nem bírták erővel a meccs utolsó öt percét.

Azóta fölényesen nyertek a győriek otthonában, majd hazai jégen a nagy esélyes Vasas SC ellen is győztesen hagyták el a pályát. Február 24-én ismét az újvárosiak voltak az ellenfeleink, akik legalább hét aktív ERSTE Ligás játékost vonultattak fel erre a találkozóra.

Ideges, pontatlan játékkal indították a találkozót a mieink, pár másodperc múltán eladtuk a korongot a kapunk torkában, aztán megismételtük a produkciót, csak Antek Tamáson múlt, hogy nem kaptunk gólt. A harmadik hiba már megbosszulta magát, 02.39-nél Subotic maradt üresen és közelről nem hibázott. A negyedik percben megint elajándékoztuk a pakkot, a kapusunk tartotta egy kapott gólon a csapatát. 06.26-nál Bartókot állították ki, a mieink azonban gyorsan összekapták magukat, a vendégek nem jutottak helyzetbe. Egyenlő létszám mellett átvették az irányítást a mieink, ügyesen hozták fel a korongot, aminek gyorsan meg is lett az eredménye; 08.50-nél Borbát pontos keresztpasszát Bartók lőtte be. Röviddel később a 3. sorunk vezetett ügyes akciót, a helyzet azonban kimaradt. A 12. percben Jakabfy Sámuel kiállítása nyomán emberfórba kerültünk, az előny elment, sőt Anteknek kellett kontrát fognia. Továbbra is lendületes, szemre is tetszetős hokit játszottunk elöl, 18.35-nél Szabó Kornél keresztpasszát Benedek Norbert adta középre és a jól érkező Diószegi a hálóba vágta a pakkot. Az álmatag kezdés után a harmad java részében remekül kombináltak a debreceniek és megérdemelten vették át a vezetést.

A 2. játékrész elején ismét a mieink domináltak. 23.01-nél elcserélték magukat a vendégek, a betörő Diószegi megint betalált, kihasználva az emberfórt. A 6. percben kétszer is nagyot védett a DAB hálóőre, előbb Borbát helyzetét, majd Mihalik szólóját hárította. 28.48-nál Bartók húzott egy váratlant, középről a jobb oldalon érkező Mihalik elé tálalt, aki a hosszú sarokba vágta a korongot! A negyedik gólunk után az ellenfél időt kért. 29.53-nál belefeledkeztünk egy kicsit a rohamozásba; Somogyi ugrott ki, elhúzta a pakkot Antek előtt és szépített. A részsiker fellelkesítette az Acélbikákat, néhány percig intenzíven nyomtak, majd újra a mieink akciói következtek. A második etap során még számos veszélyes helyzetet dolgoztak ki a mieink, a befejezések azonban nem sikerültek, maradt az egy gólos vezetésünk.

A 3. harmad elején Szabó Kornél került a büntetőpadra, vendégcsapat pedig egy gólra zárkózott fel; Jakabfy Sámuel a kék vonalas, lapos lövése akadt be. A harmad hátralévő részében oda-vissza pulzáló játék folyt a pályán, mindkét oldalon bőven akadtak helyzetek. A 7. percben Mihalik lövése a vason csattant, majd az 55. perc táján is volt két közeli kísérletünk, de hárított az Acélbikák kapusa. 59.33-nál Stoynov elhagyta a DAB kapuját, emberfórban támadott vendégcsapat, de a mieink elszántan és jól védekeztek.

Ezen a találkozón komoly játékerőt képviselő ellenfelet sikerült legyőzni. Az első percek könnyelmű, sok hibával tarkított játéka után, néhány rövid szakasztól eltekintve a debreceniek domináltak és remek kombinációk után szép gólokat szereztek. A középszakaszból még két forduló van hátra, a mieink legközelebb szombaton játszanak a Vasas ellen, akik egy pont hátránnyal követnek bennünket a tabellán. Február 20-án 2-1-re legyőztük őket, hasonló folytatást remélünk a hét végén is!

A mérkőzés alakulását György József vezetőedző elemezte.

„Nagyon pontatlanok voltunk az első cserékben, sok egyéni hibával magukra engedtük az ellenfelet, amit ki is használtak a vendégek. A 3. perc elején egy távoli lövésbe beleért az egyik védőnk, Antek alig bírt hárítani, így a kip06.26-nál attanót gond nélkül értékesítették. Az első kapott gól után egyre jobban tettük-vettük a korongot, érett a gól is, mert egyre több jó támadást tudtunk levezényelni. A 9. perc végén Mihalik szépen hozta játékba Borbátot, aki jó átadással szolgálta ki Bartókot, a csapatkapitány pedig egyből a hálóba helyezte a pakkot. A 19. percben a 2. sorunk lemásolta az első gólunkat; Szabó Kornél adott egy keresztpasszt Benedek Norbertnek, aki szépen váltott oldalt, a beérkező Diószegi pedig közvetlen közelről emelt a rövid felsőbe. A 2. játékrész álomszerűen folytatódott, először emberelőnyben Diószegi volt eredményes, majd Bartók adott egy jó korongot Mihaliknak, 4-1-re mentünk a mérkőzés felénél. A vendégek időt kértek, egy perccel később kitámadtunk, azonban a védekezés elmaradt, ezt kihasználták és egy kontrából belőtték a második góljukat. A 3. harmadnak már az elején hátrányba kerültünk; egy kékről elengedett lapos lövés Antek lába és a vas között a kapuba került. A hátralevő időben mindkét csapatnak megvoltak a lehetőségei, nekünk a meccs lezárására, nekik az egyenlítésre, de az eredmény változatlan maradt. A kapunkat Antek őrizte, 31 lövést kapott, nagyon jól lépett be a mérkőzésbe. A harmadik gólt talán háríthatta volna, de így is hozta azt, amit elvártam tőle.

Nagyon értékes 3 pontot tudtunk itthon tartani. Kombinatív játékkal sikerült megnyerni a mérkőzést, talán két alkalommal keletkezett rövidzárlat, amikor a DAB beszorított bennünket a harmadunkba. Összességében azonban a játékot mi irányítottuk, ám nagyon sok helyzetünk kimaradt, főleg a 2. harmadban. Ha akkor betalálunk egyszer, sokkal könnyebb lett volna a végjáték. Ettől függetlenül elégedett vagyok a srácok játékával, kombinatív hokit produkáltunk, nagyon szép gólokat szereztünk, mind a három sor kitűnően dolgozott, jó volt a tempó és az energiaszint.”

Debreceni HK – Dunaújvárosi Acélbikák 4-3 (2-1, 2-1, 0-1)
Gólszerzők:
Diószegi (2), Bartók és Mihalik, illetve Subotic, Somogyi és Jakabfy S.
 

 

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok