Nyolcszor találtunk be a Miskolcnak

Szombaton délben lejátszotta első rájátszás mérkőzését a DHK U 14-es csapata, az ellenfelük a DVTK Jegesmedvék együttese volt.

A küzdő felek legutóbb február 9-én, a középszakaszban találkoztak, akkor a mieink 6-2-re nyertek és egy ponttal megelőzték a miskolciakat a középszakasz tabellán.

A mérkőzés elején a vendégek hokiztak mezőnyfölényben, majd 08.54-nél Tóth Péter találatával a vezetést is megszerezték. A miskolci előny nem volt hosszú életű, Révész Levente a 11. percben kiegyenlített, majd 15.08-nál újra eredményes volt, ezzel fordított a debreceni legénység.

A 2. játékrész elején agilisan hokiztak a mieink, a 22. percben Tóth Zoltán növelte a hazai előnyt, majd néhány perc alatt kétszer is betaláltunk, a gólokat Fehér Ádám és Csanády Marcell szerezték. A harmad második felében két ízben is emberhátrányba kerültünk, ám ezeket sikerült kivédekezni, utána viszont a mi oldalunkon maradt ki egy emberelőnyös szituáció. 39.26-nál Fehér Ádám ebben a periódusban is beköszönt, 6-1-es vezetésünkkel zárult a 2. harmad.

A 3. harmadra a vendégek kapust cseréltek, 45.27-nél azonban Révész Levente felavatta a nemrég beállt hálóőrt is. Ebben a játékrészben kicsit „leengedtek” a mieink, a miskolci együttes viszont összekapta magát. Szatmári egymás után kétszer is beköszönt, majd Pásztor használta ki Domán Péter kiállítását. 58.04-nél a vendégcsapat lehozta a kapusát, ami komoly kockázatot rejtett, mivel három góllal mi vezettünk. 59.24-nél Fehér Ádám büntetett, amivel kialakult a 8-4-es végeredmény.

Elsősorban a második harmadban játszott jól és eredményesen a debreceni együttes, ötgólos előnnyel zárták a 2. harmadot. A 3. játékrészre feljavult a vendégcsapat, de erejükből és idejükből csak a szépítésre futotta. A mieink győzelemmel indították a rájátszást, a sorozat február 26-án, Pesterzsébeten folytatódik.

A találkozó eseményeit GYÖRGY ISTVÁN vezetőedző értékelte.

„Kicsit idegesen kezdtük a mérkőzést, a vendégek játszottak mezőnyfölényben és a vezetést is sikerült megszerezniük. Azt követően két egyéni megmozdulásból sikerült fordítani, de a csapatjátékunk akadozott. A második játékrészre a játékban sikerült javulnunk, volt jó néhány helyzetünk, amiből gólokat is szereztünk. Hozzáteszem, ekkor sem azt játszottuk, amit elvártam a játékosoktól. A harmadik harmadra kicsit közel engedtük magunkhoz az ellenfelet, túlságosan nagy teret hagytunk nekik. Nem voltunk annyira pontosak és agresszívek, mint kellett volna, így fentebb zárkóztak.  Összességében nem volt szemet gyönyörködtető a játék, helyenként akadtak jó dolgok, de éppen az nem ment, amit látni szerettem volna a csapattól; hogy tartjuk a korongot és sok korcsolyázással, kis területen megvalósuló ügyes összjátékkal próbáljuk meg az ellenfelet hibára késztetni. Türelmetlenek voltunk, rengeteg korongot eladtunk és a lövéseink sem voltak elég pontosak. Ismerjük a hibáinkat és az erényeinket is, nyílván az erényeket akarjuk érvényre juttatni, a hibák kijavításával együtt.”

Debreceni HK – DVTK Jegesmedvék 8-4 (2-1, 4-0, 2-3)
Gólszerzők:
Révész L.(3), Fehér Á.(3), Csanády és Tóth Z., illetve Szatmári (2), Tóth P. és Pásztor

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok