Nyertünk az első helyosztó mérkőzésen

U 14 B-csapatunk szombaton délután Ajkán kezdte meg a helyosztó mérkőzéseket, soros ellenfelük az Óriások Jégkorong SE kölyök együttese volt.

Az ellenfél játékerejéről kevés információval rendelkeztünk, annak alapján, hogy a IV. csoportból érkeztek, hozzánk némileg hasonló képességű csapatra lehetett „Eredetileg számítani.

Az 1. harmad 7. percében Tassi Patrik a mieink számára szerezte meg a vezetést, 10 perccel utóbb Schreithofer egyenlített, a nyitóperiódus döntetlennel zárult.

A 2. játékrészben kevés említésre érdemes esemény történt, jobbára mezőnyjátékkal telt az idő, 34.32-nél kaptunk egy emberelőnyt, ám ezt nem sikerült gólra váltani.

A 3. harmadban megélénkült a játék, az első percben Doros Lukács találatával ismét vezetéshez jutottunk, ám erre gyorsan érkezett az ajkaiak válasza. 46.11-nél Tóth Zalán góljával újra nálunk volt az előny, majd két perccel utóbb Doros Lukács duplázott. Az 50. percben Schreithofer találatával szorosabbá vált a mérkőzés, az eredmény azonban már nem változott, bár az etap második felében két kiállítást is befújtak ellenünk.

Amennyiben hinni lehet a statisztikának, a hazaiak többet lőttek kapura, mint a mieink, a mindössze két sorral felálló debreceniek azonban hatékonyabban hokiztak, a 30 lövést hárító Somogyi-Szabó Balázs pedig remekelt a kapunkban.  A jövő szombaton a csapat Kaposvárott folytatja az országjárást, ahol a régi rivális, KASI USE lesz a mieink ellenfele.

Az ajkai találkozó eseményeire Köllő István edző tekintett vissza.

„Eredetileg három sorral akartam elindulni, két játékosom azonban lebetegedett, így végül két sorral játszottunk. A srácok jól álltak bele a mérkőzésbe, ahogy telt az idő egyre jobban játékba lendültek és nagy kedvvel hokiztak, az akaraterővel sem volt gond. A meccs elején viszonylag keveset lőttünk kapura, a 3. harmadban azonban már a lövésszámmal is meg voltam elégedve. Szorongtam egy kicsit a találkozó előtt, de hamar megnyugodtam, mivel gyorsan kitűnt, hogy technikai téren mi vagyunk a jobbak. A jövő héten a KASI ellen lépünk jégre és remélem, hogy sikerül azt a találkozót is megnyerni!”

Óriások Jégkorong SE – Debreceni HK 3-4 (1-1, 0-0, 2-3)  
Gólszerzők:
Schreithofer (2) és Ekker, illetve Doros (2), Tassi és Tóth Z.

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok