Nincs okunk lógatni az orrunkat

Egy nappal a csíkkarcfalvai győzelem után az U 14-es csapatunk vasárnap Brassóba látogatott. A társaságon belül bizakodó volt a hangulat, ám ez a mérkőzés a szombati összecsapásnál is nehezebbnek ígérkezett.

Az 1. harmadban többet támadott a Brassó, többet lőttek kapura, a mieink azonban keményen védekeztek. 18.00-nál Gönczi Gergőt állították ki, az emberfórt pedig egy perc múlva Lőrincz góljával kihasználták a hazaiak. A 2. játékrészben lendületesen hokizott a debreceni gárda, nem véletlen, hogy a 26. percben Tóth Zoltán találatával sikerült kiegyenlíteni. A harmad végén azonban egy kontrából Lőrincz újra a Brassónak szerezte meg a vezetést. Ebben a periódusban többet támadtunk, ezt a kapura lövések száma (9-15) is alátámasztja. A 3. harmad elején meglepte a mieinket a jól játszó brassói első sor; Ravasz kétszer is betalált, Lőrincz egyszer volt eredményes. A debreceni csapat nem adta fel a harcot, de a gólokat a hazaiak szerezték, az 53. és az 55. percben újra Ravasz köszönt be. Az 55. percben a Brassó időt kért, aztán megint Ravasz növelte a hazai előnyt. 57.51-nél Fehér Ádám még szépített, majd az utolsó percben Nechita állította be a végeredményt.

A mérkőzés után GYÖRGY ISTVÁN vezetőedző korrekt módon elemezte a történteket és kitért a csapat további terveire, céljaira is.

„Sajnos a folytatás nem úgy sikerült, ahogyan azt elképzeltük, a Brassó elleni első harmad az egyértelműen róluk szólt. Hősiesen védekeztünk és próbáltunk a hibáikból élni, de a kevés helyzetünkből nem tudtunk betalálni, ők viszont előnyből egyszer beköszöntek. A második harmadra  bele kellett nyúlnunk a csapatba; néhány módosítást követően új lendületet kaptak a sorok és jó néhányszor beszorítottuk a házigazdát. Sikerült kiegyenlíteni, nem csak az eredményt, hanem a játékot is. Oda-vissza adódtak lehetőségek, de a harmad vége előtt kontrából megint kaptunk egy gólt, így hátránnyal fordultunk a záró harmadra. A harmadik harmad elején próbáltunk nyomást gyakorolni rájuk, de a semleges zónában túl nagy területet hagytunk az amúgy kiválóan játszó első soruknak. Átkorcsolyáztak rajtunk, négy perc alatt kaptunk három gólt, ami el is döntötte a mérkőzés végkimenetelét. A folytatásban már csak a szívünk vitt minket előre, de fejben teljesen szétestünk és ez újabb kapott gólokhoz vezetett.

Összességében nem voltam elégedetlen. Nyilván szerettük volna sikeresen zárni az alapszakaszt, de két csapat nem nyerhet egyazon mérkőzésen, ezen a napon pedig a Brassó jobb volt nálunk, ezt el kell ismerni. A mérkőzés után azt mondtam a srácoknak, hogy addig, amíg mindenki belead mindent és a csapatért dolgozik, nincs okunk lógatni az orrunkat. Az alapszakasz nagyon jó kaland volt számunkra, egy csomó szép dolog történt meg velünk és biztos vagyok benne, hogy így folytatódik a közeljövőben is. A célunk továbbra is az, hogy érett és jó csapattá váljunk a szezon végére.”

ASC Corona 2010 Brasov - Debreceni HK 8-2 (1-0, 1-1, 6-1)
Gólszerzők:
Ravasz(4),Lőrincz(3) és Nechita, illetve Tóth Z. és Fehér Á.

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok