Nem volt előny a pályaelőny

A hét végén utánpótlás csapataink is megkezdték a felkészülési mérkőzések sorozatát. Elsőként serdülő együtteseink léptek a jégre, az B–csapat itthon fogadta a Jegesmedvéket, míg az A csoportosok Miskolcon találkoztak.

A hazai pálya előnyét sem itt, sem ott nem sikerült kihasználni, mindkét helyszínen a vendégcsapatok nyertek.

Az A-csapatok végig szoros meccset vívtak egymással. A rendes játékidő nem hozott döntést, a mieink a hosszabbításban bizonyultak jobbnak ellenfelüknél. A találkozót Okos Csanád vezetőedző elemezte.

„Kemény jeges és száraz edzések után, Miskolcon barátságos mérkőzéssel zártuk a hetet. Az első harmadban – bár vezettünk szép támadásokat - nem igazán találtuk a helyünket a pályán, a Miskolc szerezte meg a vezetést. A második játékrészben kezdtük felvenni a meccs tempóját és rendezettebben hokiztunk. Az egyenlítő találatot Fodor András szép, ívelt passzából Kovács Balázs kapu előtti beleérése jelentette. Védekező zónában elkövettünk néhány egyéni hibát, amit a Miskolc azonnal ki is használt, így 3-1-es vezetésükkel zárult a harmadot. A 3. játékrész első percében Domán Péter kiválóan hozta helyzetbe Révész Levit, aki értékesítette a lehetőséget. Végig nyomtunk és próbáltuk döntetlenre menteni az eredményt, ami sikerült is, Zilahi Zsombor kék vonalas lövésével. Az utolsó pár perc nagyon pörgősre sikeredett, oda-vissza mentek a szóló-kontra támadások. A hosszabbításban emberelőnybe kerültünk, ahol egy kipattanó után Gönczi Gergő kotorta a hazai hálóba a korongot. A mérkőzés egészét tekintve még javulásra van szükség a védekező zónában, higgadtabb, egyszerűbb játékra kell törekednünk. A letámadásainkkal viszont elégedett vagyok, Végh Dani is jó teljesítményt nyújtott a kapuban.”

DVTK Jegesmedvék A – DHK A 3-4 hu (1-0, 2-1, 0-2, 0-1)
Gólszerzőink:
Kovács B., Révész L., Zilahi és Gönczi G.

A DHK játékos-kerete: Aranyos Attila, Szeferinkin Philip, Széles Kálmán, Szigeti Tibor, Zilahi Zsombor, Gönczi Gergő, Révész Levente, Domán Péter, Fehér Ádám, Terdik Csanád, Urbán Ákos, Fehér Zalán, Kovács Balázs, Varga Máté, Biró-Dobi Benedek, Fodor András és Végh Dániel.
 B-csapatunk a mérkőzés elején jól tartotta magát, a vendégek azonban jobb hatásfokkal értékesítették a helyzeteiket és fokozatosan elhúztak a mieinktől. A meccsen történteket Prakab Szilárd vezetőedző értékelte röviden.

„Látszott, hogy ez volt az új szezon első megmérettetése; a srácok nem tudták betartani mindazt, amit az öltözőben megbeszéltünk, nem igazán találták még egymást a jégen. Az első harmad sikerült a legjobban, a küzdő felek fej-fej mellett haladtak. A játék képe alapján nem volt akkora különbség a két csapat között, amint azt az eredmény mutatja. Összességében elégedett vagyok a mieink munkájával.”

DHK B - DVTK Jegesmedvék B 2-7 (1-1, 1-4, 0-2)
Gólszerzőnk:
Csanády M. (2)

A mieink kerete a következő volt: Révész Zsuzsa, Juhász Berencsi Soma, Váraljai Bence, Rózsa Botond, Tóth Zoltán, Váraljai Ádám, Csanády Marcell, Németi Bence, Orbán Botond, Novák Benedek, Boldizsár Gergely, Agárdi Vilmos, Kiss Benedek, Szabó Márton, Juhász Berencsi Luca, Farkas Péter és Dandé Zsolt.

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok