Nem lőttük be a helyzeteinket

A zalaegeszegi U 16-os Nemzetközi Torna harmadik játéknapján délelőtt rendezték meg DHK- Oknagan HCE meccset. A st. pölteni akadémisták számára eddig kevés babér termett ezen a tornán, vereséget szenvedtek a Vasas és a MAC csapatától is.

A mérkőzésen jól kezdtek a debreceni srácok. Bár a vezetést Isogai révén az Okanagan szerezte meg emberelőnyben, Novák Benedek találatával sikerült kiegyenlíteni. A mieink bátran támadtak, sokat lőttek kapura, a harmad végén a lövési statisztika 16-9-et mutatott a javunkra.

A 2. játékrész elején Terdik Csanád révén átvettük a vezetést, a 29. percben jött Isogai egyenlítő gólja, amelyet rövidesen újabb két st. pölten-i találat követett. Ezzel együtt a 2. harmadban is sokat támadtunk, újra a miénk volt a több lapura lövés, de a lehetőségeink kimaradtak. A 3. harmadban kiegyenlített játékot produkált a két csapat. A mieink továbbra is bátran játszottak, de sok kiállítást kaptunk, amelyek – bár az ellenfél csak egyszer talált be emberfórban – keményen égette a tartalék energiát. Az ellenfél helyzetkihasználása jóval jobb volt a mienknél, három gólt szereztek a 3. periódusban.

Okos Csanád vezetőedző az alábbi értékelést adta a találkozóról.

„A számszerű eredmény nem tükrözi a mérkőzés képét, a tényleges erőviszonyokat. Az első és második harmadban jól ment a hoki, szép támadásokat vezettünk, jól forgattunk, vezettünk is 2-1-arányban. Az ellenfél Isogai nevű játékosát azonban képtelenek voltunk tartani. A meccs során sok tiszta helyzetet dolgoztunk ki, ezek java része kimaradt, míg az ellenfél kíméletlenül kihasználta a hasonló lehetőségeket. A 3. harmadban igen sok buta kiállítást kaptunk, ami felemésztette az összes meglévő energiánkat. Úgy gondolom, hogy a tornán ebben az összeállításban is szépen helytálltunk, a mutatott játékkal a tegnapi mérkőzés kivételével meg voltam elégedve. Számomra azért is fontos volt ez a sorozat, mivel módot adott arra, hogy megismerjem a játékosaimat, mostanra teljes a képet kaptam a keretről.”

U 16 Nemzetközi Torna
Debreceni HK – Okanagan HCE 2-8 (1-1, 1-4, 0-3)
Gólszerzők:
Novák és Terdik, illetve Isogai(4), Stoyanov, Gamper, Lievens és Vasin

További eredmények:
MAC Budapest – EAC Junior Capitals 3-1 (2-1, 1-0, 0-0)
Vasas SC – EHC Lions 4-3 hu  (0-1, 3-2, 0-0, 1-0)

A HUN A-jelű csoportot a MAC Budapest nyerte 9 ponttal, a második helyezett a Vasas SC lett 8 pontot szerezve, a mieink 3 ponttal a harmadik helyen végeztek.

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok