Nem könnyedén ugyan, de nyertünk

U 14 B csapatunk a nemzetközi szünetet megelőzően Győrbe látogatott és némi meglepetésre meccset veszített a hazaiak ellen.

Egy héttel később mindenki a jobb folytatásban reménykedett, amire meg is volt az esély, a csoport középmezőnyében tanyázó KMH SE-vel szemben.

A találkozó elején a mieink ragadták magukhoz a kezdeményezést, többet támadtak, mint az ellenfél és jóval többször találtak kaput; Derzsi Csanád révén már az első percben megszereztük a vezetést is. A 9. percben ismét a debreceni első sor akciózott, Derzsi Csanád passzát Csóka Bernát váltotta gólra. Nem tudtuk azonban megtartani a viszonylag kényelmes vezetést, a 14. percben Selmeczi találatával egy gólra feljöttek a vendégek.

A 2. játékrész kezdetén is a debreceniek domináltak, de a csapatjáték korántsem volt zökkenőmentes, nem tudtuk az előnyünket tovább növelni. A 26. percben Doros Lukácsot állították ki, a védőink elméláztak, így Károlyi góljával 4 másodperc (!) múltán egyenlített a KMH. 34.09-nél visszavettük a vezetést, a gól Doros Lukács egyéni akciójából született. A 2. harmadban a helyzeteinkből több találatot is szerezhettünk volna, ám ezek kimaradtak, egygólos vezetéssel mehettünk szünetre.

A 3. harmad elején elcserélte magát a vendégcsapat, az emberfórt azonban kihagytuk, mint az etap néhány további lehetőségét is. A harmad hátralévő részében kevés említésre érdemes esemény történt, jórészt mezőnyjáték zajlott a jégen. A találkozó legvégén mindkét szakvezető időt kért; Köllő István az okos védekezésre hívta fel a játékosai figyelmét.

A meccs végeredményét már a 35. beállították a mieink, ezután másfél harmadon keresztül nem tudtunk betalálni. A mérkőzés legkomolyabb pozitívuma az volt, hogy 3 pontot szereztünk, ezzel újra átvettük a tabella 2. helyét. Bízunk abban, hogy a jövő csütörtökön végre csapatjátékkal rukkolnak elő a mieink, amire szükség is lesz a listavezető Sportország SE-vel szemben.

A találkozót Köllő István edző értékelte.

„Kicsit álmosan kezdtük a mérkőzést, de gyorsan rájöttünk, hogy van keresni valónk, hiszen már az első percben megszereztük a vezetést. Ezt követően egyre nagyobb nyomás alá helyeztük az ellenfelet és sok helyzetet dolgoztunk ki. Sajnos továbbra is az egyéni megoldások voltak túlsúlyban, pedig további gólokat szerezhettünk volna, hogyha passzjátékot játszunk. A kapunkat az előkészítőből feljátszó Kató Bence védte és remekül megállta a helyét. Most két nehéz mérkőzés következik; előbb a Sportországot fogadjuk, majd Kaposvárra utazunk. Az esélyeink jók, de a siker alapfeltétele, hogy csapatként dolgozzunk.”

Debreceni HK B – KMH SE Warriors 3-2 (2-1, 1-1, 0-0)
Gólszerzők:
Derzsi, Csóka és Doros, illetve Selmeczi és Károlyi
 

 

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok