Nem azt nyújtottuk, amit tudunk

U 14-es csapatunk pénteken délután a harmadik középszakasz mérkőzésén lépett a jégre. Ellenfelük az SZJA 2005 együttese volt, akik az alapszakasz során 4 pont hátránnyal a mieink mögött végeztek.

Az 1. harmadban viszonylag hamar fölénybe kerültek a vendégek, a 7. percben vezetést is megszerezték. A 14. percben emberhátrányba kerültünk, ám ezt sikerült kivédekezni. A 18. perctől újra előnyben játszhatott a székelyföldi együttes, amit Kozma révén váltottak gólra, majd a 19.09-nél újabb emberfóros szituációban Szilveszter is betalált. A 2. játékrészben egymás után háromszor játszhattunk előnyben, de egyiket sem tudtuk értékesíteni, sőt, 30.42-nél Szilveszter a második gólját is meglőtte. György István vezetőedző időt kért és kapust is cserélt. A harmad második felében még két ízben kerültünk emberelőnybe, gólt azonban nem tudtunk szerezni, ráadásul az SZJA emberhátrányból is növelte az előnyét. A 3. harmad elején ismét betaláltak az akadémisták, ezután újabb gól már nem született. A debreceni együttes kiegyenlítette a játékot, többet lőtt kapura, mint az ellenfél, de a hazai gólínség tovább tartott.

A mérkőzésen jobban, eredményesebben hokizott a székelyföldi alakulat, így megérdemelten győzött, a mieink nem a tényleges tudásuknak megfelelően játszottak. GYÖRGY ISTVÁN vezetőedző kemény szavakkal mutatott rá az észlelt problémákra.

„Sajnos ezen a találkozón nem voltunk egy súlycsoportban az SZJA-val. Már az első harmadban eldőlt a mérkőzés, nemcsak az eredmény, hanem a mutatott játék tekintetében is. Nem találtuk önmagunkat, alig-alig tudtuk a korongot megtartani, helyzetekig sem jutottunk el, ráadásul mezőnyben sem dolgoztunk eleget, így azt csináltak velünk, amit csak akartak. Hiába küzdöttünk, próbálkoztunk a folytatásban is, nem tudtunk fentebb zárkózni. Bár valamelyest sikerült kiegyenlíteni a mezőnyfölényüket, csak helyzetekig jutottunk el, gólt nem sikerült szerezni. A játékunk terén mély gödörben vagyunk. Az utóbbi három mérkőzésen nem azt nyújtjuk, amit tudunk, de biztos vagyok benne, hogy kilábalunk belőle. Sokkal jobban kell összpontosítanunk, higgadtabban kell döntenünk a különféle szituációkban. Ha bízunk a képességeinkben, és előbb utóbb vissza fog jönni az az önbizalom, ami korábban jellemezte a csapatot.”

Debreceni HK – SZJA 2005 0-6 (0-3-, 0-2, 0-1)
Gólszerzők:
Kozma G.(2), Szilveszter(2), Szabó és Fehér Cs.

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok