Nehezen indult, aztán hatig meg sem álltunk

Junior csapatunk a Győri ETO HC együttesét fogadta vasárnap délben, a Debreceni Jégcsarnokban.

A mieinknek célja az, hogy az első négy között zárják az alapszakaszt, ehhez azonban érvényesíteni kellett a papírformát az A- csoport legvégén tanyázó vendégekkel szemben.

Álmos, ötlettelen játékkal indult a mérkőzés, az első két percben helyzetig sem jutottak el az ellenfelek. Az első vendégtámadás azonban góllal végződött; 03.39-nél András-Csáki kipattanóból talált be a hazaiak kapujába. 05.34-nél Ivanov kapott 2+10 percet palánkra lövésért, de az előnyben a győriek nem boldogultak a debreceni védekezéssel. Továbbra is főleg a mezőnyben folyt a játék. A harmad felénél Spakovszky jól lépett ki, majd telibe találta a bal vasat. 13.35-nél Smirnov kapott két percet gáncsolásért, ezt a hátrányt is kivédekezték a mieink, akik lassacskán kezdtek megérkezni a mérkőzésbe. A 15. percben Filep vezetett egy ígéretes akciót, gólt azonban nem tudtunk szerezni. A kapura lövéseket 15-7-re nyerték a mieink, de a lövések minősége jócskán elmaradt a várakozástól.

A 2. játékrészben egyre nagyobb fölénybe kerültek a debreceniek. Megszaporodtak a keménykedések, a játékvezetők szórták a kiállításokat, rendkívül szakadozottá vált a játék. A 22. percben Benedek Norbert és Rézmann párosa ült ki, nem egészen három perccel később András Zoltán, utána Bartók Péter és András-Csáki következtek. 25.29-nél végre kihasználtuk az emberfórt, Filep pontos lövése akadt be, ezzel kiegyenlítettük az állást. 26.38-nál Takács szerencsétlenül ütközött a támadó zónában, az ellenfele megsérült, ő pedig 2+10 percet kapott. A győri alakulat nem tudta az előnyt gólra váltani. A harmad közepén Foltin lőtt váratlanul, a vendégek kapusa mellényúlt, ezzel átvettük a vezetést. 32.02-nél Ratushnyi került a büntetőpadra, az emberelőnyt Filep csuklólövéssel váltotta gólra. A vendégcsapat kapust cserélt, de az „üzlet már beindult”; 34.47-nél Kriukov vitte fel nagy lendülettel a korongot, aztán beverte kötényben. A harmad utolsó percében Szigeti és Székely akasztott tengelyt, mindketten 2 perces kisbüntetést kaptak. A középső harmadban komoly fölényt harcoltak ki a mieink, ami gólokban is megmutatkozott.

A 3. harmad elején, 4 a 4 elleni játékban Szabó Kornél értékesítette Ivanov jó átadását, már négy gól volt a különbség a két csapat között. A vendégek nem adták fel, sokat veszélyeztettek, Ambrus Levente azonban többször is jó érzékkel hárított. Jórészt mezőnyjáték folyt a pályán, mígnem a 48. percben Sólyom kékről leadott lövése betalált, szépített az ellenfél. Gyorsan jött azonban a mieink válasza; felálltunk a vendégek harmadában, Szabó Kornél és Ivanov passzváltása után Filep tüzelt, éles lövése a vasról bepattant, ez volt a hazai támadó harmadik gólja. A győriek kontrákkal kísérleteztek, Ambrus azonban magabiztosan őrizte a hálóját. Az 50. percben Ratushnyi, hat perccel később Poperezhai került a büntetőpadra. 57.14-nél a győriek szakvezetője időt kért, majd 58.53-nál, Bartók kiállítása után lehozta a kapusát is, értékelhető eredmény nélkül.

A találkozó elején bennmaradtak az öltözőben a mieink, az első harmad végétől kezdtek éledezni és nyomást gyakorolni a vendégcsapatra. A mérkőzés nagy részében a debreceni gárda játszott fölényben és érvényesítette a nagyobb játékerejét. Jelenleg 21 ponttal a tabella 3. helyét foglaljuk el, az alapszakaszból egy meccsünk van hátra, jövő vasárnap, az éllovas fehérváriak ellen. A két ponttal mögöttünk tanyázó Vasasak egy papíron könnyebb találkozója maradt, a győriekkel szemben. A 14 pontos Jegesmedvék matematikailag még veszélyesek lehetnek ránk. Ha a saját kezünkben akarjuk tartani a sorsunkat, akkor Fehérváron kell pontokat szerezni. A kvalifikáció során egyszer már megleptük a listavezetőt, hasonló bravúrra lesz szükség a következő hét végén is!

Debreceni HK – Győri Nemak Dana ETO HC 6-2 (0-1, 4-0, 2-1)
Gólszerzők:
Filep(3), Foltin, Kriukov és Szabó K., illetve András-Csáki és Sólyom

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok