Nehezen bár, de nyertünk

Újabb helyosztó mérkőzést játszott szombaton a mieink U 14 B csapata. Soros ellenfelünk a kaposvári együttes volt, akikkel rendre szoros és kemény meccseket vívtunk és most sem történt ez másként.

Rendhagyó módon kezdődött a mérkőzés, a mieink támadtak többet, ám eközben a hazaiak Herbán révén kétgólos előnyre tettek szert. A 18. percben Derzsi Csanád köszönt be a kaposváriaknak, majd hét perccel később az egyenlítő gólt is megszerezte. Az első harmad valamennyi találata egyéni akció révén született, ami nem ritka ebben a korosztályban. 19.36-nál Tóth Leventét küldték a büntetőpadra, ezt a hátrányt azonban ki tudtuk védekezni.

A 2. játékrész első felében hengereltek a debreceniek; 22.59-nél Doros Lukács góljával átvettük a vezetést, majd 3 perccel utóbb Tóth Zalán volt eredményes. A 29. percben gyors egymásutánban kétszer is betaláltunk, a gólokat Tóth Zalán és Szecsődi Ádám szerezték. A 32. percben Derzsi Csanád újra feliratkozott a góllövők közé. 35.00-nál Szecsődit állították ki, az előnyt Piros gyorsan kihasználta, majd röviddel később Herbán hozta feljebb a hazaiakat. A harmadzáró találatot Doros Lukács révén a mieink szerezték, biztosnak látszó előnnyel vonulhattunk szünetre.

A 3. harmadra a kaposvári szakvezető kapust cserélt, Herbán pedig belőtte a hazaiak ötödik gólját, majd Ambrus volt eredményes. 50.32-nél Derzsi Csanád már negyedszer rezgette meg a kaposváriak hálóját, ez a találat nagyon fontos lett a meccs végi elszámolásnál. Az 52. percben Majoros Bence kapott 2 percet, de valamivel később a kaposváriaktól is kivittek egy játékost. 58.06-nál Ambrus talált be, két gólra csökkent a mieink előnye. Figyelmetlenül, túl könnyedén hokiztak a debreceniek, Piros az utolsó percben egy gólra hozta fel a kaposváriakat. Köllő István edző azonnal időt kért, az egyenlítést sikerült is elkerülni, bár a hazaiak mindent bevetettek.

A gyakran gólpárbaj színezetét öltő mérkőzésen a debreceniek eggyel többször találtak be, mint a házigazdák, ezzel megnyerték a találkozót. A mieink védelme könnyen átjátszható volt, elől pedig a góljaink többsége egyéni akciók nyomán született. Természetesen ezeknek is lehet, sőt kell is örülni, de a srácok ilyen játékfelfogás mellett a saját dolgukat nehezítik meg.

Köllő István edző is hasonlóan értékelte a történteket.

„Az első harmadot nem kezdtük valami fényesen, a KASI számára viszont nagyon fontos volt ez a meccs, végig keményen küzdöttek. A 2. játékrészben fordulat történt; jól játszottunk, jöttek-mentek a passzok, aminek rövidesen meglett az eredménye; sikerült hat gólt szereznünk. A 3. harmadra elfáradtunk egy kicsit, az első sorunkból kiesett egy játékos, megbomlott a csapategység, ezért nehezen tudtuk tartani a lépést a hazaiakkal. A periódus elején büntetőlövést ítéltek ellenünk, de a kapusunk bravúrral védett. Voltak nehéz pillanataink, de az előnyünk kitartott, elegendő volt a találkozó megnyeréséhez. Könnyebb dolgunk lehetett volna, ha a hátvédjeink jobban koncentrálnak és a csatárok nagyobb részt vállalnak a védekezésben. A helyosztóból még három találkozónk van hátra, remélem, hogy jó játékkal tudjuk befejezni a szezont!”

KASI USE – Debreceni HK 8-9 (2-2, 2-6, 4-1)
Gólszerzők:
Herbán (4), Piros (2) és Ambrus (2), illetve Derzsi (4), Doros (2), Tóth Z. (2) és Szecsődi

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok