Nehéz meccset nyertünk, Gönczi Bence mindent védett!

Ifi együttesünk szerdán délután a PHC csapatát fogadta a Debreceni Jégcsarnokban. Az idei középszakasz során először találkozott a két gárda, korábban viszont már számos küzdelmes, nehéz meccset vívtak egymás ellen.

Így ezúttal is kemény, izzadtságos meccsre lehetett felkészülni.

A várakozásoktól eltérően, már a meccs elején előnybe kerültünk; 01.32-nél Sándor Bence kék vonalas lövése megpattant és kikötött Kubrytskyi hálójában. Ahogyan az várható volt, a PHC a fizikai hokit erőltette, sok ütközéssel, palánkdöngetéssel és kardozással. A 6. percben Diószegi került a büntetőpadra egy fölösleges szabálysértés után, de az ellenfél nem tudott komoly helyzetet teremteni, Gönczi Bence magabiztos védésekkel mutatkozott be. A 12. percben emberelőnybe kerültünk, de nem tudtuk áttörni a vendégek védőfalát. A 14.12-nél újabb létszámfölényt harcoltunk ki, amit villámgyorsan sikerült gólra váltani; 14.23-nál Sándor Bence és Kovács Roland előkészítése után Borbát mattolta a PHC védelmét. Két perccel a harmad vége előtt újra Diószegit ültették ki, a mieink azonban hatékonyan védték a kapujuk előterét. Az első periódus kiegyenlített játékot hozott, a két kapu gyakran forgott veszélyben, a gólokat azonban a debreceniek lőtték.

A 2. játékrészben kevés érdemi esemény történt, a mieink kétszer, az ellenfél egyszer került emberelőnybe. Végig kemény ütközésekkel tarkított, hullámzó játék folyt a jégen, a PHC sokat támadott, sokszor vette célba a debreceni kaput, de nem tudtak szépíteni. Öt perccel a harmad vége előtt Szabó Kornél játszotta tisztára magát, már csak a kapussal állt szemben, amikor (nem feltétlenül szabályosan) elválasztottak a korongtól. A 38. percben Spakovszkyt állítottak ki, a hátrányban Gönczi Bence óriásit fogott egy közvetlen közelről leadott lövés után.

A 3. harmad elején, ha nehezen is, de kivédekeztük Kovács Roland kiállítását. A 46. percben Hegedűs kapott 2+10 percet palánkra lökésért. Még tartott az emberelőnyünk, amikor Diószegi kezdett reklamálni, sportszerűtlen magatartásért 2, majd újabb 2 percet kapott. Ezután két fegyelmi büntetés következett, végül a debreceni játékosnak végleges fegyelmivel el kellett hagynia a jeget. Ennek nyomán a találkozó feléig emberhátrányban voltunk, a PHC mindent megpróbált, az akcióiknak azonban útját állta a jól védekező hazai csapat. 50.02-nél a PHC szakvezetője időt kért. Egyre erősebben nyomott a vendégcsapat, az 52. percben Gönczi fogott újabb méreteset egy kapu előtti kavarodás nyomán, majd Aranyos jutott a kiállítás sorsára. A PHC keményen támadott, minden helyzetből lőttek, de képtelenek voltak betalálni. Két perccel a mérkőzés vége előtt a hazai hálóőrön is túljutott a pakk, a mieink azonban kivágták a gólvonalról. 59.42-nél a PHC lehozta a kapusát is, de a hátralévő 18 másodperc alatt már nem jutottak semmire.

Ahogyan az várható volt, kemény fizikai játékot hozó, nehéz összecsapás zajlott a két vetélytárs között. A mieink végig állták a sarat, kiválón védekeztek, nem kaptak gólt az ellenük megítélt 14 emberhátrányos perc alatt. Gönczi Bence oroszlánrészt vállalt a győzelemben, 38 lövést hárított, 100 %-os teljesítményt produkált.

György József vezetőedző elismeréssel szólt a nehéz munkával kivívott győzelemről.

„Nagyon jól kezdtünk, a második perc elején Sándor Bence kék vonalas lövése megpattant és utat talált a PHC hálójába. A 6. percben egy fölösleges szabálytalanság nyomán emberhátrányba kerültünk, amit sikerült kivédekezni. A 14. perc elején emberfórból találtunk be, Kovács Roland és Sándor Bence összjátékából után Borbát lőtt az üres kapuba. Ekkor még nem gondoltam volna, hogy több gól nem esik ezen a meccsen, de egymás után maradtak ki a helyzetek mind a két oldalon. A 2. harmadban nem sok mindent történt; két emberelőnyt kaptunk, ám csak egy felesleges kiállítást hoztunk össze a támadó zónában, amelyet sikerült hatástalanítani. A 3. harmadban mindent egy lapra feltéve keményen letámadott az ellenfél; Gönczi Bence kitűnő védései mellett sokszor a szerencsén is múlott, hogy nem találtak be. Ebben a harmadban volt a legnagyobb különbség a kapura lövésekben (6-15), mert 8 percig emberhátrányban hokiztunk, gólt azonban nem kaptunk. Gönczi Bence védett, a szezon egyik legjobb teljesítményét nyújtotta, több, mint 30 lövést fogott, amivel nagy szerepet játszott a győzelemben.

Nagyon örültem annak, hogy sikerült nyerni, mivel voltak hiányzóink és a Pesterzsébet ellen mindig nagyon nehéz mérkőzéseket játszottunk. Dicséretes, hogy az ellenünk megítélt összes emberhátrányt ki tudtunk kivédekezni. Sajnos, nekünk sem ment a legjobban, a négy emberelőnyből egyet sikerült góllal befejezni. A legnagyobb problémám az volt, hogy két felelőtlen kiállítást csináltunk a támadó zónában, az egyiket a 3. harmadban, amikor kétgólos előnyben voltunk és nagy nyomás alatt játszottunk. Az egyik első soros játékosunk az egyéni érdekeit előtérbe helyezve, 2+2+20 perces kiállítást hozott össze, veszélyeztetve a csapat győzelmét. Ez a magatartás elfogadhatatlan számomra. A mérkőzés után átbeszéltük az esetet egész csapat előtt, remélem, hogy tanultunk belőle és nem fog megismétlődni a jövőben.”

Debreceni HK – Pesterzsébeti HC 2-0 (2-0, 0-0, 0-0)
Gólszerzők:
Sándor B. és Borbát

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok