Nehéz meccs volt, de nyertünk

Nagy tétre ment a DHK és a Fehérvári Titánok vasárnap esti mérkőzése. A hazai gárda egy helyet kívánt előbbre lépni a tabellán, míg a vendégek rájátszást érő helyezésük megszilárdításáért hajtottak.

Az ezt megelőző találkozón a hajdúsági legénység Dudás és Schultz vezérletével 5-3 arányban győzött a HK Beograd csapatával szemben, a fehérváriak egy héttel korábban a MAC-ot kapták el, igaz, hogy utána méretes zakóba futottak bele a Jegesmedvék ellenfeleként. A mieink oldalán Morgan edző (nem biztos, hogy önszántából) újra megkeverte a lapjait: Hári Kosourov és Piskunov mellé került, Németh Attila pedig a „kanadai sorba”. Hiányzott viszont Dudás és Saluga, nem lépett a pályára Sadikov sem, a lábadozó Dancsfalvi is csak a cserepad mellől követte a mérkőzést.  Gyenes Dávid kezdett a debreceni kapuban, a túloldalon Lemay állt a vasak közé.

A hajdúságiak rendesen beleálltak a mérkőzésbe. Alig egy perccel a korongbedobás után megszerezték a vezetést; Brown verekedte ki a pakkot, a középre adását Németh Attila továbbította Lemay hálójába. Támadásban maradt a hazai csapat. 03.10-nél Hári bombája messzire kipattant, Bezrukov pedig a felső sarokba emelte a pakkot. Agresszív, letámadó hokit játszottak a mieink, a vendégek játékában nem volt elég átütőerő. Az 5. percben Piskunov, majd Berta tesztelte a fehérvári hálóőrt, utána Brown tört ki, a hosszú sarok felé küldött korongja a vasat érintve pattant tovább. A 9. percben játékosaink java része a vendég harmadban feledkezett, 2-1-re indultak meg a Titánok, szerencsére kimaradt a lehetőség. Nem sokkal később egy takarásból megküldött korongot hárított Gyenes, a másik kapu előtt Brown kísérletezett. 10.05-nél Smith került a büntetőpadra gáncsolásért. A hátrányban Hári ugrott ki, végigcselezte magát a pályán, fonákja azonban elakadt Lemay mamutjában. Kiegészülve tovább támadtak a mieink; a 14. perc táján Brown, Schultz és Németh fogócskázott a fehérvári védőkkel, gól azonban nem született. Nem sokkal ezután nagy helyzetbe kerültek a Titánok, a korongjuk már túljutott Gyenesen, de a vasról végül kifelé pattant. A 17. perc végén Schultz szlalomozott a fehérvári védők között, fonákkal lőtt, a vendégek csak üggyel-bajjal tudtak hárítani. A harmad végére kiegyenlítődött a játék, egyre többet támadtak a Titánok. Három másodperccel a játékrész vége előtt nem figyeltünk a kontrára; Kocsis lépett ki és laposan betette a korongot.

A 2. harmad elején támadólag lépett fel a Fehérvár. 21.06-nál Bertát küldték ki bottal akasztásért, az emberhátrányt azonban kivédekezték a mieink. Alighogy kiegészültünk, Gyenesnek kellett a lepkéssel hárítania. Az 5. percben korongszerzés után Vincze Péter tűzte rá a pakkot, Lemay azonban a helyén volt. 23.17-nél Godó küzdött meg energikusan a korongért, keresztbe passzolt, Hári érkezett és mattolta a vendégek védelmét. A bekapott gól nem törte meg a fehérvári együttest, egyre többet támadtak. 28.37-nél nagy helyzet alakult ki a debreceni kapu előtt, a tisztázó hazai játékos kisodorta Gyenest a kapuból, üresen maradt a ketrec, de szerencsésen megúsztuk a nehéz szituációt. Az akció közben Németh Attilánál láttak szabálytalanságot a játékvezetők, 2 percre emberhátrányba kerültünk. A fehérvári fórt nem kis meló árán védekeztük ki. Már azonos létszámban játszott a két együttes, amikor Brown ugrott ki, Láday akasztotta, ő is a büntetőpadra került. Jól dolgozott hátrányban a vendégcsapat, aztán fordult a kocka: 32.58-nál Hárit szórták ki. Nagy erővel támadtak a vendégek, 37.44-nél Pillók lövése kipattant Gyenesről, Reiter bekotorta, felzárkóztak a Titánok. 38.35-nél ismét Láday került a büntetőpadra egy látványos szabálytalanság nyomán, a büntetés áthúzódott a 3. harmadra.

A 3. játékrészt nyílt sisakos játékkal kezdte a két csapat.  Egy perccel a korongbedobás után Piskunov fonákkal célozta meg a kaput, a pakk azonban kijött Lemay-ről. 42.27-nél Schultz, Brown és Németh kevertek a Titánok védekező harmadában, Németh Attila éles szögből leadott lövése bepattant (egyesek szerint Smith-ről), - növeltük az előnyünket! 42.48-nál Hamvait ültették ki, 47.00-nál Bezrukov is követte bottal akasztásért. A debreceni legénység kemény munka árán tartotta az eredményt. A harmad közepén egy lövés a fejvédőjén találta el Gyenest, a kiváló hálóőr azonban megúszta sérülés nélkül. 51.35-nél egy középtávoli lövés megpattant, nem kis szerencsével újra feljebb zárkózott a Fehérvár. A találatot Szabó jegyezte. A gól után oda-vissza hullámzott a mérkőzés. A 13. percben Hári nagy cselsorozata nyomán Piskunov fonákját védte Lemay. 53.18-nál Wébert állították bottal akasztásért. A hátrányt jól játszottuk meg, a végén Láday két hibája is kapóra jött a mieinknek. 57.22-nél Piskunov-ra még ráfújtak egy gáncsolást, a közönség hangosan tüntetett az ítélet miatt. Kóger István azonnal időt kért, az utolsó percben Lemay is elhagyta a jeget, 6-4-re támadtak a vendégek. Két próbálkozásunk is az üres kapu mellett landolt, Hárié volt a leginkább kecsegtető. Aztán visszajött Piskunov, ezzel el is dőlt a mérkőzés. A vendégek nehezen emésztették meg a történteket, a lefújás után még elütötték a korongot, hangos tiltakozást váltva ki a hazai szurkolókból.

Kemény, küzdelmes meccsen szerzett három pontot a DHK, és a hétfői játéknap előtt az Acélbikák elé kerültek a tabellán. A Titánok végig kapaszkodtak, de a nagyobb tapasztalat és játéktudás a mieink javára döntött. Az sem könnyítette meg játékosaink dolgát, hogy a második és a harmadik harmadban többször kerültek emberhátrányba, 14-6 volt a kiállításpercek aránya a mérkőzésen. Számos kiváló egyéni teljesítményt is feljegyezhettünk; leginkább Németh Attila, Hári és Brown játéka emelkedett ki, de Gyenes is nagyszerűen védett. Pár napos pihenőt követően az együttes folytatja a felkészülést a Csíkszereda elleni hazai MOL Liga mérkőzésre és a Magyar Kupa elődöntőre, ahol a MAC lesz a mieink ellenfele.

Debreceni HK-Fehérvári Titánok 4-3 (2-1, 1-1, 1-1)


 

 

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok