Négy pontot szereztünk a hatból

Kiváló felütéssel kezdődött el ifi együttesünk graz-i vendégszereplése; a debreceni srácok pénteken délután 8 gólt hintettek a győrieknek.

Persze sejtettük, hogy az EA Steiermark ellen nehezebb dolgunk lesz, de azért bíztunk a debreceniek legénység küzdőképességében.

Nem éppen a kedvünk szerint kezdődött el a találkozó, a hazai csapat már a 4. percben megszerezte a vezetést Fellner révén. A 15. percben Schwarz találatával tovább növelték az előnyüket. Az 1. harmadban a mieink többet lőttek kapura, mint az ellenfél, de a gólok nem jöttek, majd a periódus végén kimaradt egy emberfórunk is.

A 2. játékrész elején előbb Kaskötő, majd Kovács Roland került a büntetőpadra, az emberhátrányos helyzeteket azonban sikerült hárítani. Ezután kétszer is létszámfölényben játszhattunk, de nem tudtunk élni a lehetőségekkel. A mezőnyben nagy küzdelem folyt, a 32. percben Bartók és Kashnig, röviddel később Kovács Kristóf és Knapitsch párosa foglalt helyet a büntetőpadon. Ám eközben még jobban ellépett a hazai gárda, a 36. percben Kienberger is betalált. 38.35-nél viszont sikerült szépíteni, Diószegi átadását Bartók értékesítette.

A 3. harmadban megint csak a mieink játszottak élesebben, kétszer annyit lőttek kapura, mint az EAS. A nyomás gólokká érett; 47.41-nél Kaskötő és Diószegi előkészítése után Bartók újra bevette az EAS kapuját, majd alig három perccel később, egyéni akcióból kiegyenlített. 57.18-nál emberfórba kerültünk, de nem tudtuk bevinni a győztes találatot. 59.21-nél Aranyos 2+10 percet kapott palánkra lökésért, így emberhátrányban kezdtük el a hosszabbítást. 60.41-nél Klicznik gólja döntötte el a mérkőzést, ezzel a hazaiak szerezték meg a bónusz pontot.

Kiegyenlített mérkőzést produkáltak a küzdő felek. Az 1. harmad a mieink részéről gyengébbre sikeredett, a meccs közepétől azonban kezdett beindulni a debreceniek gépezete, nem véletlen, hogy zsinórban három gólt is szereztünk. A srácok végig nagyot küzdöttek, mindent megtettek a győzelem érdekében. Némi szerencsével és hatékonyabb emberelőnyös játékkal akár nyerhettünk volna, de egy ponttal így is gazdagabbak lettünk. A hétvégén megszerezhető hat pontból négyet hoztunk haza, ami mindenképpen becsülendő teljesítmény.

György József vezetőedző végső soron elégedett volt a látottakkal.

„A meccs elején egy kicsit magunkra engedtük az ellenfelet, a 4. percben az első sorunk bent ragadt a védekező harmadunkban és egy távoli lövés a lepkés felsőben kötött ki. Ezután oda-vissza ment a játék, de nem volt átütő erő a támadásainkban, illetve túl akartuk játszani a lehetőségeket. A graziak nagyon kompaktan védekeztek és minden helyzetből kontráztak. A 15. perc elején többször is ki tudtuk volna ütni a harmadból a korongot, de körülményesek és puhák voltunk. Egy távoli lövés megpattant az egyik védőnkön, a pakk pontosan a kapu előtt álló grazi csatárhoz került, akinek csak az üres kapuba kellett bepofoznia. A második harmadra sikerült egy kicsit felrázni a fiukat. Nagyon kemény periódus következett, amint nyomás alá kerültek, az ellenfél elkezdett keménykedni, de nem minden esetben büntették őket. A 36. percben egy rossz cserét használt ki az EAS, három emberük is tisztán mehetett el és már 3-0-ra vezettek. Pár perccel később Bartók volt nagyon erőszakos, és két védőt megverve lőtte ki a hosszú felsőt. A 3. harmad végig a miénk volt, uraltuk a mezőnyt, de a ziccereknél vagy lecsúszott a korong, vagy mellé ütöttünk. A 48. percben Bartók megint megvillant, felzárkóztunk egy gólra. Az 51. percben ismét Bartók tört be és áthúzta a pakkot a kapus előtt. Nagyon nagy energiákat mozgósítottunk az egyenlítésért, ezért a végén már el voltunk fáradva. Három perccel a meccs vége előtt kaptunk egy emberelőnyt, de nem tudtunk élni vele. Az utolsó percben Aranyosnak adtak 2+10 percet egy olyan ütközésért, ahol szinte még kontakt sem volt, a kiállítás áthúzódott a hosszabbításra és ott 3 a 4 ellen nem tudtunk hatékonyan védekezni. Gönczi Bence védett, 30 lövésből 4 gólt kapott, nagyon jól mozgott, szólókat fogott és bravúrokat mutatott be.

Az a pozitív oldala a mérkőzésnek, hogy 0-3-ról fel tudtunk állni, amiért nagyon sokat dolgoztak a srácok. A negatív oldala, hogy emberelőnyben megint nem sikerült gólt szereznünk, néhány játékosunk pedig, akikben „benne van a gól”, valahogy nem tudtak idejében ráhangolódni a mérkőzésre. Sok tiszta helyzetben hiányzott a megfelelő fókusz, amivel el lehet dönteni egy ilyen találkozót. Figyelembe véve, hogy hiányos kerettel indultunk el erre a két összecsapásra, elégedett vagyok a teljesítménnyel és már nagyon várom azokat a meccseket, amikor teljes kerettel tudunk felállni.”

EA Steiermark – Debreceni HK 4-3 hu. ( 2-0, 1-1, 0-2, 1-0)
Gólszerzők:
Fellner, Schwarz, Kienberger és Klicznik, illetve Bartók(3)

Címkék

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

  • TEVA
  • PWC
  • B.R.A. Company
  • CJHL
  • Marczi Skate
  • Debreceni Sportcentrum
  • ZolComp Network Kft.
  • Debreceni Jégcsarnok